AGAS- Autogas asocijacija Srbije

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Ma znam Dora koje glupe gluposti postoje kod nas kad je atestiranje u pitanju.
    Svi zele da zadrze svoj monopol po tim pitanjima.

Imam choveka koji je zaduzen za atestiranja Identifikatora poziva za telefoniju, i probali samo da se resimo nekih zastoja po pitanju istih da bi uvezli velike kolicine za tip NULA para.
    Da stvar bude smesnija je da je produkt proizvod Ericsson i da je radjen za Svedsku TELIU za sistem AXE centrala.

Automatski je kroz ovako nesto odobren za ceo svet gde su "digitalne" centrale

Ali ne kod nas

Kod nas nemozes da se pretplatis na uslugu ako nisi kupio "atestiran" produkt od strane "ovlascenih"

I sad prichamo o poverenju? Kako?

Kad se u Srbiji pojavi zakon o slobodnoj konkurenciji i borbi protiv monopola i isti pocne da se prosledjuje???
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• *IvanT*
      CBC Senator XXL
      • 30.01.2005
      • 3234
      • Srbija, Beograd, Kara

Ovaj zakon koji se sprema ce na neki nacin i biti prepiska Onog Hrvatskog,
      osim sto ce kod nas biti na snazi R01, a kod njih je R00 ( no Boze moj mi Srbi smo uvek bili
      daleko ispred svih ).
      Cilj i jeste iskljuciti institucije koje "atestiraju" ugradnju i tim cinom preuzimaju
      odgovornost na sebe.(drzavi od atesta ide oko 300 din!!!-cena atesta U BGD-u 4200 din)
      Sve sto se radi po ovom pitanju potice od strane servisera, a u cilju smanjenja otimacine novca
      od ljudi koji u nasoj zemlji ugradjuju LPG prvenstveno da bi stedeli (ma koliko on bio ekolosko gorvo).

Iskreno se nadam da ce udruzenje AGAS stvarno okupiti najstrucnije ljude iz ove oblasti i da ce
      uspeti da se izbori da se zakon koji bude donesen sprovede kako treba.

Pozdrav Ivan
      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Zloran
        CBC Veteran
        • 11.01.2005
        • 130
        • Beograd

Re: AGAS- Autogas asocijacija Srbije

Originally posted by IvanT
        Ne. Zbog takvih i do sada ugradjenih sistema ce i postojati prelazni period od 6 meseci da bi svi koji imaju uredjaje ugradjene po sadasnjem zakonu mogli i da ih atestiraju.
        Sta, to znaci da ce i oni koji su recimo danas uradili atest to morati da urade ponovo, u tom "prelaznom periodu"?
        Pozdrav / Zloran

Comment

• cdr
          CBC Član
          • 13.12.2004
          • 22
          • Vracar

Re: AGAS- Autogas asocijacija Srbije

Ne. Zbog takvih i do sada ugradjenih sistema ce i postojati prelazni period od 6 meseci da bi svi koji imaju uredjaje ugradjene po sadasnjem zakonu mogli i da ih atestiraju.
          Heh, ja sam skoro ugradio gas, a registracija mi je početkom marta i mislio sam da atest i svu tu papirologiju odradim uz redovnu registraciju e da se ne bi cimao više puta tamo-vamo po ovoj ladnoći.

Jel to sad praktično znači da ću ako odradim atest sada i po sadašnjim pravilima uz redovnu registraciju, kada izadje taj novi propis/zakon, morati još jednom da plaćam novi atest?

Onda mi se možda više isplati da gas "prećutim" pri ovaj registraciji pa da ga atestiram kada izadje to novo... ?
          Golf 2 GTI -> viewtopic.php?f=15&t=733

Comment

• *IvanT*
            CBC Senator XXL
            • 30.01.2005
            • 3234
            • Srbija, Beograd, Kara

atest

ko odradi atest sada i za vreme prelaznog perioda, nece morati da ga radi ponovo, nakon stupanja novog zakona na snagu. Svi koji budu ugradili LPG nakon stupanja novog zakona na snagu, morace da imaju ugradjen LPG po tada vazecim pravilima
            pozdrav Ivan

Comment

• dranix
              CBC Senator XXL
              • 04.10.2004
              • 3079
              • Antwerpen/Belgium
              • Saab 9-3

Kako mislis, precutis? Ovde na zapadu se prilikom svake tehnicke kontrole kontrolise i gasna instalacija i sve pise u listi od tehnickog jer se placa posebna godisnja taksa za gas kao i za diesel napr. Ne bojte se, sve ce se to desiti jako brzo i u SCG. Ovde nije potrebno da se posebno ide na atest jer su obavezni papiri koje izdaju (jednini imaju pravo na to) samo registrovani servisi za gas koji su cesto automehanicarske radionice plus gas. Kad majstor stavi svoj pecat i potpis to je zakon a ne stavlja ga tamo gde ne treba

Comment

• cdr
                CBC Član
                • 13.12.2004
                • 22
                • Vracar

Originally posted by dranix
                Kako mislis, precutis? Ovde na zapadu se prilikom svake tehnicke kontrole kontrolise i gasna instalacija i sve pise u listi od tehnickog
                Kao što si u daljem tekstu naveo, ovo je još uvek Srbija i još je sve moguće. Jednostavno, daš 100-200 dinara onom na tehničkom i on ti ne konstatuje da imaš ugradjen plin... Eh, ako imaš imalo neku bolju vezu, ne moraš ni auto da voziš na tehnički, samo odneseš saobraćajnu, malko kafe, viski ili nešto slično i eto tehničkog sa svim papirima

Ne opravdavam već samo konstatujem kako je sada i saglasan sam da treba da se menja

Comment

• cdr
                  CBC Član
                  • 13.12.2004
                  • 22
                  • Vracar

Re: atest

ko odradi atest sada i za vreme prelaznog perioda, nece morati da ga radi ponovo, nakon stupanja novog zakona na snagu. Svi koji budu ugradili LPG nakon stupanja novog zakona na snagu, morace da imaju ugradjen LPG po tada vazecim pravilima
                  pozdrav Ivan
                  Znači, ako sam dobro razumeo:

a) ko ima atest izdat pre godinu, dve, tri ili bilo kada a do stupanja na snagu novog zakona - neće morati da radi atest po novim pravilima (i da ponovo plaća isti

b) ko nema ili ne uradi atest dok novi zakon ne stupi na snagu, ima fore da u prelaznom roku ugradi atest po sada važećem zakonu (iako je on skoro potpuno nedefinisan ,

c) ko ne iskoristi ni prelazni period, ili ugradi gas po završetku istog - potpada pod novo atestiranje.

Jel grešim negde ?

.

Comment

• *IvanT*
                    CBC Senator XXL
                    • 30.01.2005
                    • 3234
                    • Srbija, Beograd, Kara

atest

upravo tako kako si rekao.

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141
                      • Beograd, barajevo-zemun
                      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Kod nas nemozes da se pretplatis na uslugu ako nisi kupio "atestiran" produkt od strane "ovlascenih"
                      ima napretka, pre 2 godine je to pravilo ukinuto a uslugu pretplacujes jednim pozivom na 9813 customer service.
                      monopol se ukida juna ove godine.

u toj oblasti smo vec dosta puta presli do uvodjenja opste vazecih pravila rada.
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

• Ladislav
                        CBC Senator
                        • 14.12.2004
                        • 223
                        • Kragujevac
                        • Lada Niva 1.7i

Meni krajem februara istice registracija, a planirao sam da je obnovim polovinom marta i da odradim i taj atest.

E sad, kako ide to sa placanjem? Jel' se tih 4.200 dinara uplacuje po odradjenom atestu ili se uplacuje unapred?

Mislim, stvarno bi bilo debilno da im dam te pare, a oni da kazu "ne valja ti uredjaj, nema atesta" , ali sve je moguce u debilnoj zemlji...

Comment

• *IvanT*
                          CBC Senator XXL
                          • 30.01.2005
                          • 3234
                          • Srbija, Beograd, Kara

atest

Ladislave,
                          postupak je sledeci:
                          -vanredni ili redovni tehnicki pregled na kome se konstatuje da auto ima ugradjen autogasni uredjaj
                          -uput iz SUP-a Kragujevac (ako tamo registrujes auto) za Masinski fakultet u Kragujevcu sa naznakom za atestiranje (proveru) ispravnosti ugradnje uredjaja
                          -sa dobijenim atestom (ukoliko auto prodje atestiranje) vracas se na tehnicki pregled
                          -povratak u SUP i registrovanje auta

Boze moj , zasto da bude jednostavno kad moze i ovako!!!
                          Pozdrav Ivan!

Comment

• Wiz
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3104
                            • Nish

"Boze moj , zasto da bude jednostavno kad moze i ovako!!!"

Samo zato da ti uzmu vise para i zakomplikuju zivot

Comment

• Ladislav
                              CBC Senator
                              • 14.12.2004
                              • 223
                              • Kragujevac
                              • Lada Niva 1.7i

Ivane, nisi razumeo pitanje: interesuje me KAD SE PLACA, tj. da li se one 4.200 dinara daju PRE odlaska na MFK ili POSLE dobijanja atesta!

Tehnicki pregled i sve one takse se placaju POSTO se na tehnickom pregledu konstatuje ispravnost. Ali tehnickih pregleda ima vise i oni ne mogu da se zavitlavaju za musterijama, a MFK je jedan i ima lokalni monopol.

Pojednostavljeno pitanje: da li je moguce da "vrisnem" za tih 4.200 dinara, a da ne dobijem atest?

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Originally posted by Ladislav
                                Ivane, nisi razumeo pitanje: interesuje me KAD SE PLACA, tj. da li se one 4.200 dinara daju PRE odlaska na MFK ili POSLE dobijanja atesta!

Tehnicki pregled i sve one takse se placaju POSTO se na tehnickom pregledu konstatuje ispravnost. Ali tehnickih pregleda ima vise i oni ne mogu da se zavitlavaju za musterijama, a MFK je jedan i ima lokalni monopol.

Pojednostavljeno pitanje: da li je moguce da "vrisnem" za tih 4.200 dinara, a da ne dobijem atest?
                                Trenutno stanje u nS je ovakvo. Odeš u SUP i uzmeš uput (860 din.), zatim odeš na MŠK i uplatiš 2800 din. Posle ti pregledaju auto i ako nadju nedostatke upute te na otklanjanje. Ako ih imaš i to uradiš posle ti daju atest bez doplate. Znači kad auto prodje atest on košta kao i na početku (atest).
                                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X