Jel traze na hrvatskoj granici atest za plin i pumpe u HR?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • samir
    CBC Član
    • 07.03.2007
    • 39
    • Sarajevo

Svi imaju to "diskreciono pravo' Moze te vratiti ako mu se ne svidja tvoja faca, ako nemas dovoljno para da pokazes na ulazu u zemlju itd....

moze biti hiljadu i jedan razlog zbog kojeg je vracen taj auto na LPG.

Ja sam do sada isao nekoliko puta u HR i noko nikada nije pitao za atest.

Comment

• Saša
      CBC Senator
      • 05.11.2006
      • 277
      • NS

^Slučajno i poznajem vlasnika tog auta i rekao mi je da su ga vratili zato što nije imao atest...

Zato sam ja to lepo odradio i više ne razbijam glavu i štrecam se svaki put kada vidim pandure...

Comment

• galisnik
        CBC Početnik
        • 03.01.2007
        • 6

Ko ide autoputem kroz Hrvatsku, u Slav. Brodu se izadje na istocni IZLAZ i odmah posle naplatne rampe ima IKSP benzinska gdje se toci i plin (s druge strane je veliki shoping centar Getro), to je kakvih max 2km skretanja s autoputa, ne moze se promasiti. Poslije se normalno vratite na autoput i nastavite svojim putem.

A za atest - meni su jednom trazili, ali to je jako, jako rijetko, jer ja cesto prolazim kroz Hrvatsku (2-3 puta mjesecno). Ja atest imam, pa nisam imao nikakvih problema.

Comment

• chiki
          CBC Veteran
          • 19.04.2006
          • 158
          • Beograd

Pre nekoliko godina, moj techa je imao problema zbog ne posedovanja atesta. On vozi na BiH table.
          Ranije sam isao s atestom mada nikad me niko nije pitao.
          Isao sam i za uskrs sa autom bez atesta ali me nisu pitali. Doduse bila je guzva na granicnom prelazu pa policija nije ni izlazila napolje vec se sve radilo kroz salter.
          Sto se tice pumpi. BG- ZG - imas cim predjes granicu. Kazu da je pojeftinio TNG na nasim pumpama blizu granice posto je u HR oko 38 dinara.
          CIm predjes granicu imas INA pumpu, ne moras izlaziti s auto-puta.
          Imas i u Kutini, izadjes s autoputa i samo pravo.

ZG-BG
          Imas kod Slavonskog Broda - INA na autoputu.
          Evo ga i detaljni spisak:

Pozdrav!
          AR 159 1.8 TBI
          C3 1.4i GNV

Comment

• Saša
            CBC Senator
            • 05.11.2006
            • 277
            • NS

U poslednjih nekoliko dana dvaput sam ulazio u Hrvatsku i niko me ništa nije pitao za gas u autu i atest...

Mada, u saobraćajnoj mu lepo piše: "pogon na gas", pa je možda i to razlog... A možda je ipak sve to stvar slučaja - kako se kome "zalomi"...

Comment

• BgBoy
              CBC Član
              • 14.09.2008
              • 26
              • Beograd

Ja dosta često idem u Hr, nisu mi nikad tražili na granici, ali su mi letos tražili na INA pumpi u Bosiljevu (nova pumpa) na autoputu za Split/Rijeku. Verovatni razlog je što sam čekao 15 minuta nekog da mi natanka plin i žalio se dva puta na kasi. Tada me je dečko skase pitao imam li atest, ja sam rekao da imam... i to je to.

Comment

• driverGT
                CBC Veteran
                • 29.09.2004
                • 154
                • Zemun

Ma meni zadnji put nisu ni pasos trazili a ne atest za plin..

Comment

• Trivo
                  CBC Senator
                  • 02.06.2005
                  • 202
                  • Bosanski Novi/Novi Grad/Novi Beograd

Na samom granicnom prelazu(kod Sida) mi za ove dve godine nisu nikad trazili atest ali zato na manjim granicnim prelazima(gdje nisu u kucicama vec se setkaju) gotovo redovno.
                  Atest im nije ni bitan(po rijecima policajca) vec samo da je upisano u saobracajnu sto podrazumjeva naravno da imate i atest.
                  Na pocetku uhvatili su me dva puta bez atesta(kad sam tek ugradio) i prolazilo je uz usmenu opomenu.
                  Desavalo mi se i to da kad carinik vidi bocu da pozove policajca da provjeri da li mi je upisan plin u saobracajnu.
                  Ovako naoruzan raznim potvrdama,pecatima i naljepnicama mnogo opustenije se vozi,to je sigurno
                  VW 1200 1972god.
                  VW Golf 1.3 1988god.
                  FIAT Punto 1.9 JTD 2001god.

Comment

• banebg81
                    CBC Veteran
                    • 26.06.2008
                    • 195
                    • Beograd

Ja sam prelazio u HR bar 20 puta sa yugom na TNG i nikada mi niko nije tražio ništa i ako ja sve regularno imam.

Ima odmah na ulazu HR pumpa i odmorište Spačva, uvek ima TNG i cena mu je 3,35 kn što kada se preračuna dođe oko 35 dinara za litar.

Na primorju je nešto skuplji plin, konkretno u Makarskoj sam ga plaćao 4 kune u nekoj šumi iznad Baških vodica.

pozzz

p.s. izbegavajte da se vozite sa SRB tablicama kada su fudbalske, košarkaške ili neke slične utakmice, da ne završite kao oni momci iz NS što su ih baš na auto putu odrali Hrvati. Jedva preživeli ljudi, bukvalno na smrt pretučeni, sa trajnim posledicama

Comment

• puki
                      CBC Početnik
                      • 01.05.2008
                      • 1
                      • Beograd, Zvezdara

Pozdrav svima,

trebam za 10-ak dana da idem poslovno u Sloveniju svojim autom(nemam atest) pa me interesuje kakva je situacija sa atestom na Slovenackoj granici, posto sam u temi vec prostudirao situaciju na Hrvatskoj granici, ali niko nije nista napisao kakva je situacija na Slovenackoj?

Srdacan pozdrav

Comment

• orion
                        CBC Član
                        • 11.11.2008
                        • 51
                        • beograd

Re: Jel traze na hrvatskoj granici atest za plin i pumpe u HR?

Trebalo bi da putujem u Hrvatsku. Videh mapu sa pumpama za TNG, ali s obzirom da za one koje mi odgovaraju pise na su "u izgradnji" a i tema je malo stara, zanima me koje pumpe koristite na putu do Rijeke, a da budu na auto-putu bg-zg ili zg-st, Jos da kazem da sa rezervoarom mogu da predjem 300 km.

Comment

• zmedak5
                          CBC Član
                          • 16.06.2010
                          • 35
                          • hrvatska

Vjerojatno te nece niko tražit, a i neznamda je ikad ijome napisana kazna za to!

Comment

• orion
                            CBC Član
                            • 11.11.2008
                            • 51
                            • beograd

@zmedak5
                            Jasno mi je to za atest, imas li mozda informacije vezane za pumpe koje se nalaze na putu koji sam naveo u prethodnom postu. Ja sam nasao u medjuvremenu spisak pumpi na http://poiplaza.com/index.php?p=sdb&d=7 ... sts=_LSTS_ ali ipak bih voleo da cujem i licna iskustva

Comment

• CrazyKong
                              CBC Početnik
                              • 14.04.2008
                              • 9
                              • Beograd

Meni su tražili atest čak 2 puta na malom prelazu kod Aržana ....inače putujem dosta često i ni na jednom većem prelazu nikad niko nije pitao bilo šta.

Comment

Working...
                              X