Alfa i Plin - split, OFF iz Diskusije o SUDu by Gastron

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • starac vujadin
    CBC Senator XXL
    • 27.08.2005
    • 2617
    • Stari grad

Alfa i Plin - split, OFF iz Diskusije o SUDu by Gastron

A sto je to gore nego ugraditi plin u Alfu?
  • speedfreak968
    CBC Senator
    • 05.07.2005
    • 211
    • Beograd

e starche svaka ti je k'o od zlata
    156 2.5 V6 24v

Comment

• banderas
      CBC Član
      • 16.11.2006
      • 43
      • Barich

Originally posted by starac vujadin
      Mislim da ti pitanje(izjava)nije na mestu,jer ako pogledas malo oko sebe svatices da vecina ljudi u klubu,forumu,na ulici vozi na plin.Niko ga nije ugradio zbog ljubavi prema plinu,vec samo iz ekonomskih razloga.
      Zamisli da jos poskupi benzin,da pocnes da prelazis vise kilometara,da ti
      se malo smanji standard.......................................... ........................
      Sta bi ti uradio?Da li bi se odrekao svoje alfe i kupio neki mali auto,ili dizela,ili bi dao soma eura i ugradio dobar uredjaj i zadrzao sve uz duplo manju potrosnju???

Comment

• shone190
        CBC Senator XXL
        • 10.12.2004
        • 1877
        • Beograd
        • Dodge Charger 8.1l

dao bi soma eura za neki diesel star 20 godina i vozio se njime na posao i nazad, a za uzivanciju posle posla i vikendom bih vozio auto na benzin

Comment

• starac vujadin
          CBC Senator XXL
          • 27.08.2005
          • 2617
          • Stari grad

Originally posted by banderas
          Originally posted by starac vujadin
          Mislim da ti pitanje(izjava)nije na mestu,jer ako pogledas malo oko sebe svatices da vecina ljudi u klubu,forumu,na ulici vozi na plin.Niko ga nije ugradio zbog ljubavi prema plinu,vec samo iz ekonomskih razloga.
          Zamisli da jos poskupi benzin,da pocnes da prelazis vise kilometara,da ti
          se malo smanji standard.......................................... ........................
          Sta bi ti uradio?Da li bi se odrekao svoje alfe i kupio neki mali auto,ili dizela,ili bi dao soma eura i ugradio dobar uredjaj i zadrzao sve uz duplo manju potrosnju???
          Izjava je potpuno na mestu. Vecina ljudi na forumu (ipak) ne vozi na plin, a i da vozi vecina ljudi na forumu i klubu nije vecina Alfi na svetu, tako da mi mi nismo referentni uopste, sto je nama Srbima generalno teskod a shvatimo. Bas bih voleo da vidim koji bi se "plinadzija" po stranom forumu hvalio da vozi Alfu na plin - oterali bi ga "namaznog katranom i perjem".

Sto se tice zamisljene situacije nemam sta da je zamisljam - doziveo sam. Vozio sam frizirani Yugo u vreme najgorih sankcija, placao 3-3,5 marke litar kojekakvog benzina, a bio student bez prihoda. Istina nisam ga vozio puno, ali nisam ugradio plin, cak nisam ni menjao set up dizni da bi trosio manje. Vozim kola koja mogu da izdrzavam, kada ne mogu vozim jeftinija.

Comment

• gaston
            CBC Senator XXL
            • 24.03.2005
            • 324
            • N BG - Batajnica

Apsolutno bih se slozio sa Vujadinom kada je filing u pitanju , ali mislim biti principijelan do krajnih granica ? ja svaki dan predjem bar 40 km na putu ogranicenom na max 60 , u koloni uz bar dve radarske kontrole , i naravno da vozim na gas , ali za vikend kad prodjem Mladenovac skljocnem na benz pa po gasu preko Topole i rudnika do Milanovca , teror po krivinama i usponima , pored Majdana opet radari i smirim ga na gas i 2 k .
            Izbor ipak postoji , mada je veci ako imas bar dve opcije .
            Mada slazem se kada bi mi digli platu na 800 evrica odmah bih izbacio bocu sa ostatkom .
            27.5 god za djevrekom auta snova :
            Djulieta 1750, Junior GT 2.0, sud 1.3 , sprint 1.5 QV , sud 1.5 QV , 33 1.3 IE , 75 2.0 TD , 33 1.7 , 164 2.0 ts , ALFA SUD 1.3 , 164- 2.0 TS +156 2.0 ?KW ...za dalje ??????????

NIJE BITNO DA LI JE DO KOLENA ILI ZEMLJE .. VAZNO JE DA JE DO PUPKA

Comment

• Manfred
              CBC Senator XXL
              • 04.08.2007
              • 905
              • Beograd

Gde ces tamo izmedju Mladenovca i Topole da kidash auto, ima jedna deonica stvarno dobrog puta kad se prodje skretanje za Markovac, ali onih 15 km pre Topole je uzas.

A onaj deo posle ka Rudniku je super, ali postave radar na onom dugackom pravcu koji ima spust pa uspon...

Comment

• bojanTI
                CBC Senator XXL
                • 04.01.2006
                • 870
                • Pancevo

Kad pojedini budu shvatili da plin nije stvar izbora i stava, vec samo isplativosti, prestace svaka rasprava!
                Cela ta prica oko plina je pocela da zvuci i vise nego glupo, ne znam kakve pobude mora da ima neko ko stalno to potencira, definitino ako ne zeli tako nesto, onda neka placa vise, odnosno vozi na benzin!
                U svakom slucaju prica podseca na ono benzin vs diesel, samo je ta vise prevazidjena jer su svi shvatili kakvog je potencijala trktorsko gorivo!
                Takodje ne verujem sta cujem od ljudi koji bi trebalo bez problema da to shvate, ali u svakom slucaju treba malo gledati u buducnost, kroz nekoliko desetina godina ce se voziti automobili na struju ili nesto slicno, gde ce biti po jedan elektromotor na svakom tocku, integralni pogon regulisan kompjuterom, sta vise pozeleti, pa kako ce se na to gledati u odnosu na arhaicne SUS motore gde se nista nije radikalno promenilo vec sto godina?! Ista stvar kao i TV do pojave plazma ekrana (inferiornih), tehnologija od pre dva veka...
                In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• srdjan_p
                  CBC Senator XXL
                  • 01.12.2004
                  • 1915
                  • ZR

Ja bez plina jednostavno finansijski ne bi mogao da vozim auto a pogotovo ne alfu od 130 konja...Mislim mogao bi ali bi je palio samo vikendom do grada i mozda jos ponekad...
                  A kad ocu malo po gasu tu je benzin obavezno...Na plinu se ne prelazi 4000rpm.

Comment

• 230
                    CBC Senator XXL
                    • 02.04.2007
                    • 775
                    • Semberija

Ja plin držim na autu jer drveće lakše diše...
                    155+75=230
                    VIVA LA VITA!!!

Comment

• gaston
                      CBC Senator XXL
                      • 24.03.2005
                      • 324
                      • N BG - Batajnica

Originally posted by Manfred
                      Gde ces tamo izmedju Mladenovca i Topole da kidash auto, ima jedna deonica stvarno dobrog puta kad se prodje skretanje za Markovac, ali onih 15 km pre Topole je uzas.

A onaj deo posle ka Rudniku je super, ali postave radar na onom dugackom pravcu koji ima spust pa uspon...

Dobro si mi rekao , a ja se radovao sutrasnjem putu , odusevio me je put ispod rudnika , mada onih par suzenja ustvari povecavaju draz i one dve krivine na ulazu u rusnik ... 5 k pun anslag ...
                      Isao sam prosli vikend tuda prvi put i dobro da si mi rekao za radar .
                      27.5 god za djevrekom auta snova :
                      Djulieta 1750, Junior GT 2.0, sud 1.3 , sprint 1.5 QV , sud 1.5 QV , 33 1.3 IE , 75 2.0 TD , 33 1.7 , 164 2.0 ts , ALFA SUD 1.3 , 164- 2.0 TS +156 2.0 ?KW ...za dalje ??????????

NIJE BITNO DA LI JE DO KOLENA ILI ZEMLJE .. VAZNO JE DA JE DO PUPKA

Comment

• shone190
                        CBC Senator XXL
                        • 10.12.2004
                        • 1877
                        • Beograd
                        • Dodge Charger 8.1l

Originally posted by 230
                        Ja plin držim na autu jer drveće lakše diše...
                        A jel bi ga drzao da je 1l plina 100din?

Comment

• 230
                          CBC Senator XXL
                          • 02.04.2007
                          • 775
                          • Semberija

Da, ako bi 1L benzina bio 200.
                          Lepo kažem

155+75=230
                          VIVA LA VITA!!!

Comment

• Manfred
                            CBC Senator XXL
                            • 04.08.2007
                            • 905
                            • Beograd

Originally posted by gaston
                            Dobro si mi rekao , a ja se radovao sutrasnjem putu , odusevio me je put ispod rudnika , mada onih par suzenja ustvari povecavaju draz i one dve krivine na ulazu u rusnik ... 5 k pun anslag ...
                            Isao sam prosli vikend tuda prvi put i dobro da si mi rekao za radar .
                            I ja za malo da se upecam, posle tog dela ima par cik-cak krivina koje su extra, a tamo bas retko kad neko naidje

Comment

• vladaromeo
                              CBC Veteran
                              • 14.12.2005
                              • 111
                              • ISTOCNA SRBIJA,VINARSKI DEO

Plin,rachunica se ne slaze,opet na kraju ispadne skuplje,ako u cenu predjenog kilometra uracunamo ventile,obrade,protokomere,
                              radilice,prsnute grane i glave....
                              Znam,sad ce neki reci-sekvent,ali opet mi se racun ne slaze....

Comment

Working...
                              X