Da li neko ima ovu informaciju, dakle, recimo, Italija, Nemačka, Madjarska...
Koja je cena gasa u drugim evropskim zemljama?
Collapse
X
-
da, sta te konkretno zanima. koja vrsta plina, koji grad, region...
imas na netu cene po evropskim regionima.
neke cene su za prodaju ad hoc, znaci jednokratnu prodaju a ima i nizih cena za prodaju na bazi pretplate.
uopsteno, Holandija je oko 45 centi, Nemacka oko 65 centi, Poljska oko 50 centi.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
-
-
E ovako. Metana u Belgiji za sada ima na dva mesta za javnu upotrebu. Znaci nema. U Holandiji isto retko. U Francuskoj ne znam ali isto ima malo (nisam video) u Svajcarskoj ima LPG na par mesta ali normalno ima metana. Cenu ne znam. Inace cena LPG-a je skocila i varira gore - dole u skladu sa cenama sirove nafte a inace su cene razlicite od pumpe do pumpe. Takodje ne bi rekao da je dzabe ali se itekako isplati. Odnos cene benzina i dizela u odnosu na LPG je losiji nego pre. LPG je ranije bas bio dzabe ali sada vec prati rast cena energenasa uopste. Pre cetiri dana je gorivo u Luksemburgu bilo po staroj ceni dok je u Belgiji vec stupila na snagu nova korekcija za dizel. Inace cene su u proseku jos manje nego bilo gde sto je uvek bilo tako. Odnosi se i na cene u prodavnicama. Znate koliko je u Nemackoj jevtino a Nemci dolaze tradicionalno u pazar u Lux. i to desetinama godina unazad. Politika i takse. To cini cene.
Comment
-
-
-
Originally posted by Wizcuo sam da je metan oko 10-15centi,blago svajcarcima
Comment
-
-
Originally posted by DoraOriginally posted by Wizcuo sam da je metan oko 10-15centi,blago svajcarcima
Znaci da se ne palimo vise na njega
Ja bih voleo najvise na vodu
Ili na vazduh
Jos uvek nema
Comment
-
-
Originally posted by brick10 -15 centi za sta ?
metan se prodaje na kilogram u svim drugim evropskim zemljama pa bih rekao da je tako i u CH. ako je tako onda i nije bas jeftino.
Comment
-
Comment