plina u crx-a

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • esmir_crx
    CBC Početnik
    • 25.02.2008
    • 5
    • Gradacac

plina u crx-a

Zanima me kakva su iskustva oko ugradnjenog plina u honde a volio bih da mi se javi neko ko ima u crx-u plin kako se auto ponasa imal kakvih problema stetili motoru znam da gubi snagu al ipak je 50 % jeftinije koliko kosta ugradnja naravno to je samo informativno a ako se isplati mozda ga i ugradim
    poooz svima
  • Jesa
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2008
    • 344
    • Beograd
    • Honda Civic 1.4 LS

Ja imam plin u CRX-u.
    Kupio sam ga sa ugradjenim plinom. Lovato.

Odlicno ide.
    A sto se tice gubitka snage.... nema nas benzin ni blizu 90, a kamoli 95 oktana...
    www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

• Bane R
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2006
      • 1769
      • Beograd

Kako to svi znaju kolko oktana ima naš benzin? Čime to merite? Ne zamajavajte se misleći da će auto da vam poleti ako sipate gorivo u Nemačkoj.

Comment

• -Vedran-
        CBC Senator XXL
        • 03.10.2004
        • 3255
        • Beograd

Plin se dobro ponasa u hondama.
        Jedino je lose sto ti auto i na benzin nece ici kako treba zbog smanjenog precnika u****...
        Power of dreams !!!

Comment

• Jesa
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2008
          • 344
          • Beograd
          • Honda Civic 1.4 LS

Cale od moje bivse devojke radi u Rafineriju u Pancevu....
          Prica sledi...

Kupili su nove Vektre za direktore, kao sluzbena vozila. Napunili su rezervoare u fabrici i kad su okrenuli kljuc, auto je zakljucao motor.
          Board Computer je izbacio inf da GORIVO nema dovoljan br.oktana! Da bi auto sacuvao motor, onemogucio je startovanje.

Oktanska vrednost je bila ispod 88...

Naravno prebudzili su automobile i sad idu...

Ovo je cinjenicno stanje...
          NIsam rekao da ce auto poleteti kad prebacis na corbu u Nemackoj i sl, ali da nam je gorivo jako lose, LOSE je.

Jos jedna prica, koga interesuje. Jedan poznanik vozi Renault 25 kom je menjao sve zivo u motoru...stavljao krace klipove, neke turbo punjace...da ne duzim. Sipao je 100 oktansko gorivo u Madjarskoj....
          Sa nasim gorivom je taj auto isao 200, a u Madjarskoj 235

Istu situaciju, ali sa drugim rasponom brzine je dozive ortak koji je skoro isao u Budimpestu Yugom

Comment

• Jesa
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2008
            • 344
            • Beograd
            • Honda Civic 1.4 LS

Inace, plin moze samo da ti ocuva motor, pre svega zbog loseg kvaliteta naseg goriva!

Ugradi ga...10-12l / 100 km, zavisi kako ga vozis.

Comment

• esmir_crx
              CBC Početnik
              • 25.02.2008
              • 5
              • Gradacac

Originally posted by Jesa
              Inace, plin moze samo da ti ocuva motor, pre svega zbog loseg kvaliteta naseg goriva!

Ugradi ga...10-12l / 100 km, zavisi kako ga vozis.
              crx nije neki potorsac al ipak sada kada je gorivo bas skupo i sigurno ce ici jos gore plin se isplati i zato cu ga ja najvjerovatnije ugraditi

Comment

• markokg1982
                CBC Senator XXL
                • 19.05.2007
                • 409
                • Kg-Bg

ja isto imam plin u crx-u. jedini problem koji me je duuuuugo mucio je taj sto obrtaji padaju pa mi se cesto gasio kada stajem na semaforu a ni jedan plinadzija to nije mogao da resi a resio sam ja ozbiljno..prebacio na benzin, podigao mu ler gas na 1100rpm a ler plina prati ler benzina (da me neko ne bi sada citirao i ispravljao, znam da postoji stelovanje ler gasa plina ali kada je ler gas na plinu na maximumu, drugo stelovanje je ovo koje sam pomenuo) tako da kada stajem sada na semaforu ili gde vec, obrtaji padaju do 500-600 i preti da ce se ugasiti ali se nikada ne ugasi
                potrosnja mi je od 8-9,5L bez imalo stednje tj zasto bih ga stedeo na gasu kada ovako malo trosi? svaki put punim bocu do kraja i preracunavam kolika mi je potrosnja.
                kada sam zbog razradjivanja motora morao da vozim do 3k, potrosnja je bila 7,7L a kada sam ga drzao 200km/h na auto putu i to na duzini od 170km, potrosnja je bila 9.4L
                kao sto ti je Honda rekao, klapna plina mu krade vezduh ali ipak ide
                kaci plin, vozi se duplo jeftinije (citaj oslobodi se predrasuda da je greh stavljati plin u hondu jer to pricaju ljudi koji imaju pare) sa skoro neprimetnom razlikom u snazi
                a da, cena..pa zovi plinadzije pa pitaj tj pitaj IvanT ili Doru pa ce ti reci
                ja sam moj sa tocak bocom platio 340evra sa tocak bocom (boca od 39L se uklapa u nasu karoseriju) mada to je bilo pre 2god sada mora da je jeftinije
                http://www.youtube.com/watch?v=CWvkqhcItY8

Comment

• ivica77
                  CBC Član
                  • 08.07.2007
                  • 70
                  • Suzuka
                  • Honda Civic 1.5, 16V

Originally posted by Honda
                  Plin se dobro ponasa u hondama.
                  Jedino je lose sto ti auto i na benzin nece ici kako treba zbog smanjenog precnika u****...
                  Ovo je i kod mene slucaj. Ima li leka za to? Nemoguce da je problem neresiv.

Bas se secam da mi je plinar i rekao pre ugradnje da nece bas na benzin da ide potpuno isto zbog smanjenog precnika ali mi nije ponudio drugo resenje. Ja nemam obrtomer, ali primecujem pri voznji na benzin *turbo rupu* ili v-tec, bas lici na tako nesto. Na malom broju obrtaja snaga je pristojna. A onda do polovine gasa kao da ima manje snage, narocito pri jakom stisku papucice a kad predje sredinu- povuce bas dobro sve do kraja. Tako je kod mene.

Inace, kod mene je BRC, kostao me 240 eura sa bocom od 36 litara i prilicno sam zadovoljan. Potrosnja u gradu mi nikad nije presla 9,6L i po najvecoj hladnoci. Jedino mi malo nedostaje snaga prilikom preticanja, a mozda i malo vise pri vecim brzinama (iznad 120 km/h), ubrzanja su onda bas tromija nego na benzin

Comment

• -Vedran-
                    CBC Senator XXL
                    • 03.10.2004
                    • 3255
                    • Beograd

Mislim da ima neko resenje, ali ti auto onda trosi mnogo mnogo vise, tako da ti se onda ne isplati da vozis na plin. Tj. resenja nema

Pisano je o tome na maticnom forumu, probaj preko opciju TRAZI
                    Power of dreams !!!

Comment

• Type_R
                      CBC Senator XXL
                      • 26.05.2007
                      • 900
                      • Valjevo

Vama mora da je plin "zavrnut" kada Vam trosi od 7.7 do 9.5 litara gradske voznje, to je normalna potrosnja za jugo 55 a ne za crx-a. Meni je crx trosio konstatno 10l benzina gradske voznje tako da mislim da bez 12l plina ne moze da prodje.
                      3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• Type_R
                        CBC Senator XXL
                        • 26.05.2007
                        • 900
                        • Valjevo

Originally posted by Honda
                        Mislim da ima neko resenje, ali ti auto onda trosi mnogo mnogo vise, tako da ti se onda ne isplati da vozis na plin. Tj. resenja nema
                        Nema resenja, i ja sam to uvek pitao majstore, odgovor je bio da mesac mora da ima odredjen promer da bi vakum mogao da povuce plin iz isparivaca, ako je mesac recimo promera kao i usisno vreco nece biti venturi efekta.

Ustvari resenje je sequent
                        3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• -Vedran-
                          CBC Senator XXL
                          • 03.10.2004
                          • 3255
                          • Beograd

Slazem se sa TypeR, ne valja ni kad je smesa siromasna...a sa tom potrosnjom jeste sigurno...
                          Meni trosi 10-13 zavisno leto zima, po gradu...
                          Power of dreams !!!

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

Najpametnije i najjednostavnije resenje je sekvencionalni uredjaj. Mali pad snage i mali porast potrosnje. Meni na konstantnoj 200 trosi oko 15 plina, a obicno oko 11, s tim sto sigurno moze i manje, ali treba manje stiskati desnu papucicu.

Sada je do NS i nazad, voznjom od 120 do 180 trosio 7.5.
                            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Type_R
                              CBC Senator XXL
                              • 26.05.2007
                              • 900
                              • Valjevo

realno je i cena sequenta sada pristupacnija nego proteklih godina, tako da izmedju venturija od 350eur i sequenta od 660eur izabrao bi sequent (mada pre pet meseci nisam tako razmisljao )
                              3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

Working...
                              X