moze li bolje?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • KeleA
    CBC Član
    • 09.03.2008
    • 65
    • Petrovgrad

moze li bolje?

Pozdrav svima
    evo mene opet sa malo pitanja, a to je da mi auto ne ide isto na plinu i na benzinu (na slici se vidi mapa) pa me zanima da li tu nesto ne valja i sta?
    Inace sistem je Stag 300, isparivac Zavoli, dizne valtek 3 oma, izbusene na 2,5 mm. Inace auto ide OK do nekih 140-150 km\h, a onda prestaje da ubrzava naglo vec to cini veoma polako (u tom trenutku kada prebacim na benzin auto osetno povuce i nastavi da ubrzava ) da li sam trebao dizne probusiti na vecu vrednost ili ne? Inace potrosnja je oko 10 l na 100 km
    Pozdrav svima

• Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Za grad je potrošnja mala. Dizne en treba veće ali ne znam koliko je prešao isparivač i koliki je pritisak na opterećenju kao ni kad su menjani filteri, očigleno nemaš dovoljno gasa u motoru.

Na taj auto stavljam obavezno super isparivač, običnom pada pritisak, ne može da održi ako se hajči...
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

1- dodaj još 4 tačke za podešavanje koeficijenta, moći češ lepše da ispeglaš doziranje gasa.
      2- nešto mi bode oči pokazivanje senzora temperature isparivača (tečne faze). proveri da li je odabran odgovarajući model senzora.
      treba da na zagrejanom motoru pokazuje oko 92+-C a kode tebe je 68+-C.

to je ono što sam primetio da bi moglo eventualno da se pogleda u podešavanjima.
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• KeleA
        CBC Član
        • 09.03.2008
        • 65
        • Petrovgrad

Auto mi je na gas presao nesto vise od 1000 km tako da ne verujem da je nesto prljavo, a isparivac (Zavoli ZETA N regulators) je za snagu do 170Kw tako pise na sajtu, inace u LPG computeru je bio stari firmware ver.25 i sa njim je losije radio, a kad sam stavio verziju 27 sa njime je bolje, a ovo sam primetio pre neki dan, kad sam slucajno prebacio na benzin i primetio da ide bolje , jer dotle nisam nesto "cepao" auto pa nisam ni primetio, ali hvala u svakom slucaju probaci jos nesto jos koji dan, pa ako mi ne uspe morace neko to da pogleda ko ima vise iskustva (Dora, mozda? )

Comment

Working...
        X