Par pitanjca vezana za gas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • CannoN
    CBC Senator XXL
    • 15.09.2007
    • 485
    • Beograd

Ma ne razmisljalj o tome jer ce ti biti isplativo u svakom slucaju a bilo kakvu optimizaciju u tom smeru ostavi za servisera koga si izabrao.

Ipak je to jako mali motor i bez obzira na potencijalne manjkavosti u konstrukciji termickih elemenata ima predispozicije da za razumno vreme zagreje antifriz na tih 40 celzija.

Comment

• Dren
      CBC Senator XXL
      • 24.08.2005
      • 1068
      • Sarajevo

@Bartman

Malo iskustvo iz novoprobane Škoda Fabia 1.6 16v sa sekv. plinom.

Jutros je upalim automatski na benzin naravno, i baš obratim pažnju nakon koliko će se prebaciti na plin, što minuta, što kilometara... Bilo je oko 3 minuta u pitanju, i tačno 2 kilometra od parkinga, jer sam imao 2 semafora do tog momenta... Tada sam pogledao na mjerač temperature (koji ima skalu koja kreće tek kada se stigne na 50 Celzijusa) i počeo se kretati iz ležanja prema radnoj temperaturi koju obično prikazuje kao 90 Celzijusa...

Rezime, u ovom slučaju brže nego sam očekivao...

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

U ovim vremenskim prilikama sa ovim temperaturama napolju, to nije dobro, to jest jako kasno prebacuje...
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Srdjan
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 2416
          • Bajina Basta/Beograd

Po ovim vrucinama, upalim auto. Obrtaji nesto oko 1200, pustim ga oko 30sec da spusti obrtaje na 900 i krecem. Izlazim iz dvorista i eto ga na plinu. Znaci nisam presao ni 100m. Zimus je bilo doduse malo duze. Oko minut-dva, u zavisnosti od spoljasnje temperature. Ali da napomenem da sam zamenio termostat, pre zamene nikad ziv da prebaci, potrosio sam tonu goriva dok ga nisam zamenio.
          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Ja sam moj namestio na 25 stepeni što znači da posle startovanja prodje par sekundi i prebacuje odmah Temperatura motora je oko 30 stepni i kad je ugašen

https.autogas.rs

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141
              • Beograd, barajevo-zemun
              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

upalim auto, vezem pojas, i posle 10tak sekundi motor je vec presao 40C i prebaci se na gas.

predjenog puta 20-30metara.

sto rece dora, kada je ugasen motorvec je zagrejan na 35+ C tokom dana.
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• Bartman
                CBC Početnik
                • 02.08.2008
                • 9
                • Beograd

OK, imam predstavu kako ce mi se kretati potrosnja corbe.
                Proctao sam proceduru za atestiranje i imam jedno pitanjce. Dakle jel mogu da u kola ugradim gas i da ih vozim de prvog redovnog tehnickog pregleda za registraciju i da mi onda konstatuju ugradnju gasnog uredjaja?
                To pitam jer bi uredjaj ugradio blizu termina za redovnu registraciju pa bi mi bilo nepotrebno da pored redovnog placam i vanredni tehnicki pregled i to sve u roku od par nedelja.
                Mislim OK ako mora da se plati, ali racunam da ubijem dve muve jednim udarcem, pa vas pitam jel to moguce?

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Ne možeš preći tehnički pregled ako nemaš atest za gasnu instalaciju. Daklem konstatovaće da je imaš, da nemaš atest i uputiti te da to prvo središ.

https.autogas.rs

Comment

• Bartman
                    CBC Početnik
                    • 02.08.2008
                    • 9
                    • Beograd

OK, hvala na kratkom i jasnom odgovoru.

Comment

Working...
                    X