TNG i Kia Rio-iskustva ugradnje u ovlascenom servisu?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jana
    CBC Početnik
    • 14.03.2008
    • 3
    • neznam

TNG i Kia Rio-iskustva ugradnje u ovlascenom servisu?

Pozdrav svima.
    Nadam se da moje pitanje spada u okvire ove teme, ako ne - molim moderatore da je prebace na prikladnije mesto.

Elem, do maja ove godine vozila sam automobil star skoro 20 godina (lada samara) a u koji je pre 3-4 godine ugradjen plin.
    Ugradnja plina u stari auto uradjena je u AC Rasic (servis je tada izabran na osnovu pracenja tema na ovom forumu ) i za svo vreme koliko sam auto vozila apsolutno nijednog problema sa plinom nije bilo.

No, auto je ipak bio star 20 godina i bilo je vreme da se konacno kupi nesto bolje i tako je maju kupljen nov auto - Kia Rio 1.4.
    Sa autom sam vise nego zadovoljna i za sada (posle predjenih 4200km) nemam zamerki osim sto sam se ja toliko navikla da imam opciju voznje na plin da i dalje nikako da se naviknem da na pumpama sipam samo benzin.

Pitanje je sledece:
    Ako se odlucim za ugradnju plina u Kia-i su mi rekli da to mogu da uradim samo u njihovom ovlascenom servisu (posto sam u Zemunu isla bih u servis koji imaju u Zemunu).
    Da li neko ima iskustva sa njihovim servisima kada je ugradnja plina u pitanju? Rade li iole kvalitetno svoj posao? Ako ne - da li ima nesto sto standardno ne urade kako treba pa da na to obratim paznju odmah pri preuzimanju vozila. Ili bi preporucili da posle ugradnje kod njih odvezem auto u kompetentniji servis da proveri sta su "majstori" uradili?
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Pmoglo bi ako bi navela koji su to ovlašćeni servisi. Mnogi ne znaju za šta je servis ovlašćen.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• *IvanT*
      CBC Senator XXL
      • 30.01.2005
      • 3234
      • Srbija, Beograd, Kara

Ugradnjom gasa u KIA automobile se zadržava garancija u svakom servisu koji ima ugovor o sardnji sa uvoznikom opreme, koji ima potpisan generalni ugovor. Praktično može da se bira između 10-ak servisa.
      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• jana
        CBC Početnik
        • 14.03.2008
        • 3
        • neznam

Originally posted by *IvanT*
        Ugradnjom gasa u KIA automobile se zadržava garancija u svakom servisu koji ima ugovor o sardnji sa uvoznikom opreme, koji ima potpisan generalni ugovor. Praktično može da se bira između 10-ak servisa.
        Ok, jasno mi je da moram da idem u ovlašćeni servis ali da li je neko već radio ugradnju u neko Kia vozilo i to u Zemunu i kakva su iskustva ?

U Kia-i su rekli da se ugradnja radi samo u njihovoj centrali (u Zemunu u Ugrinovačkoj ulici) ali da oni (baš Kia serviseri) ne rade samu ugradnju već to radi neki drugi servis sa kojim imaju dogovor da njihovi majstori dodju na ugradnju. Za sada ne znam koji je to drugi servis i ako ih ima više da li može da se bira pa zato i pitam da li je neko to već radio....

Comment

• Dren
          CBC Senator XXL
          • 24.08.2005
          • 1068
          • Sarajevo

@jano

A da se ti raspitas kod KIA-e za imena i lokacije servisa koji su im obavezni ? Pa onda sa tog spiska da odaberes onaj gdje ce te najmanje glava boljeti ? Namoj da ti bude mrsko otici npr. 70 km dalje zbog boljeg posla, jer ako ti najblizi ne urade kako treba (ne znam da li ce uraditi kao treba...) pa moradnes ici 5-6-7 x po 5-6-7 km da to rjesavas, preci ces i vise kilometara popravljajuci, a o vremenu da i ne pricam...

Ovim samo naglasavam da geografska blizina sama po sebi ne treba da ti bude jedini i primarni reper za ugradnju... Druge stvari su vaznije. Trazi od njih listu servisa koje oni dozvoljavaju za ugradnju, pa onda trazi i neke kontakte ljudi koji su kupili kod njih auto, te nakon toga ugradili plin, pa se i kod njih raspitati, pa onda po tom spisku mozes pitati i ovdje...

Comment

• agw
            CBC Veteran
            • 20.04.2008
            • 125
            • Novi Sad

Re: TNG i Kia Rio-iskustva ugradnje u ovlascenom servisu?

Ja sam ugradio u novi Kia Picanto gas novembra prosle godine.

Tada je gas mogao da se ugradi jedino u Union Gas Karic servisu a da ostane garancija od 3 godine i da se garancija za Landi koji je ugradjen takodje poveca na 3 godine.

Presao sam za 8 meseci 16000km i nije bilo nikakvog problema, a onda sam isao na servis da promene filtere i kada sam stigao do NS nesto se odkacilo i poceo je da svira da nije u redu.

Problem je sto je za intervenciju trebalo ici ponovo u BG.

Inace trosi vise gasa nego sto sam predvidjao. U gradu i na auto putu 120-130 oko 8,5-9l najmanje 5,5l.

Comment

• jana
              CBC Početnik
              • 14.03.2008
              • 3
              • neznam

Originally posted by agw
              Ja sam ugradio u novi Kia Picanto gas novembra prosle godine.
              Tada je gas mogao da se ugradi jedino u Union Gas Karic servisu a da ostane garancija od 3 godine i da se garancija za Landi koji je ugradjen takodje poveca na 3 godine.
              Presao sam za 8 meseci 16000km i nije bilo nikakvog problema, a onda sam isao na servis da promene filtere i kada sam stigao do NS nesto se odkacilo i poceo je da svira da nije u redu.
              Problem je sto je za intervenciju trebalo ici ponovo u BG.
              Inace trosi vise gasa nego sto sam predvidjao. U gradu i na auto putu 120-130 oko 8,5-9l najmanje 5,5l.
              Hvala za info!

Comment

• Srdjan
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 2416
                • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by agw
                Izvini ali koju potrosnju si ocekivao, posto si naveo dosta niske brojke. Koji je uopste motor u pitanju?
                Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• burca
                  CBC Član
                  • 22.12.2005
                  • 90
                  • Beograd

Verovatno 1000cc motor.

Comment

• burca
                    CBC Član
                    • 22.12.2005
                    • 90
                    • Beograd

Originally posted by agw

Tada je gas mogao da se ugradi jedino u Union Gas Karic servisu....
                    Tako je i ostalo.....

Comment

• agw
                      CBC Veteran
                      • 20.04.2008
                      • 125
                      • Novi Sad

Originally posted by Srdjan
                      Originally posted by agw
                      Izvini ali koju potrosnju si ocekivao, posto si naveo dosta niske brojke. Koji je uopste motor u pitanju?
                      Motor je 999ccm Na benzin nije trosio vise od 6,2l

Comment

• agw
                        CBC Veteran
                        • 20.04.2008
                        • 125
                        • Novi Sad

Originally posted by burca
                        Originally posted by agw

Tada je gas mogao da se ugradi jedino u Union Gas Karic servisu....
                        Tako je i ostalo.....
                        Kia se tu malo ugradi i to je to

Comment

• MandariX
                          CBC Član
                          • 22.01.2008
                          • 63
                          • Beograd-Vozdovac

Mislim da Union Karic jedini ovlasceni servis za ugradnju u Kiu a da ti ostane garancija.Mozes doci kod nas u Yu Wax,mi smo ugradjivali uredjaje ali bez garancije.Sta vise vlasnik nase firme vozi Kiu Ceed i nema problema sa plinom.
                          Duh koji vozi........

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Toliko poruka oko ničega. Jednostavno se nazove diler i traži se spisak servisa ako ih ima više. za sad se zna da "ima neki u Zemunu" a koji ne zna se a traži se mišljenje o njemu.
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• *IvanT*
                              CBC Senator XXL
                              • 30.01.2005
                              • 3234
                              • Srbija, Beograd, Kara

Generalni uvoznik KIA automobila ima ugovor sa Karićem u vezi ugradnje gasa i kupce upućuje direktno ka njemu. Karić ima ugovore sa Perom, Mikom, i Lazom...tako da gas može da se ugradi i kod Đoke, ako mušterija insistira.
                              U svakom slučaju, uvoznici i dileri novih automobila retko kada naprave ugovor sa servisom, već to rade sa uvoznikom opreme, kojeg uglavnom "bole patka" za ugradnju, pa uređaji bivaju tako i ugrađeni. Onda takav auto završi kod mene u servisu, ja se ********m 2-3 sata da "to" napravim da liči na nešto i da proradi kako treba.
                              Skoro mi je u servisu bio "majstor" koji radi kod velikog uvoznika opreme, sa usisnom granom od jednog automobila i pitanjem "gde bušiti?"
                              Pošto mi je grana bila nepoznata, odem do servisa i gle čuda... usisna je od Toyote Avensis D-4D, disel naravno. Toliko o tome...
                              http://www.lovatogas.co.rs

Comment

Working...
                              X