Gasi na leru

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Hirurg
    CBC Član
    • 22.08.2008
    • 10
    • Stepojevac

Gasi na leru

Imam Fiat Stilo 2001 i ugradjen plin, kada prebacim na plin auto hoce da se ugasi otprilike cim spusti ispod 1000 obrtaja, znaci na leru i kad menjam brzine pa ako to malo sporije uradim. Jedan majstor mi rece da imam AG holandski plin, pa da li neko zna gde bi to mogao da servisiram?

Baci pogled desno i videćeš sponzore, ima jedna rekalama za AG sistem.
  • lazzar
    CBC Član
    • 09.05.2007
    • 82
    • Beograd, Vidikovac

Imao sam (i dalje ponekad imam) problem koji je (delimično) rešen.

Ako ti se to dešava odmah po prebacivanju sa benzina na plin i posle ređe ili ne, moguće je da je ti je granična temperatura na koju je podešeno prebacivanje suviše niska, ispod 40°C. Znači treba u softveru zadati višu temperaturu prebacivanja.
    Ako se dešava stalno, možda je instalacija od isparivača do dizni malo duža pa se u trenutku pritiska kvačila sistem malo zaguši plinom...
    Ako se gasi i na leru, znači kad stojiš u mestu, može svašta da bude, nemam pametnu pojedinačnu pretpostvaku kao ove dve malopre: sve zajedno, mapa...
    Kako god oreneš moraš kod majstora da rešavaš rebus.

Sada sam malo pažljivije pročitao i vidim da te u stvari zanima gde se servisira AG uređaj - ne znam, tako da ti nisam ništa pomogao, osim da ti kažem da ja ublažavam posledicu tako što na niže brzine šaltam tako što prvo kočnicom spustim obrtaje pa onda prebacujem u niži stepen prenosa. Meni se problem dešava kad sa obrtaja 2500 i viših pritisnem kvačilo i oni padnu na ispod 500 i tada nekad ume da prebaci na benzin, a ako sam na oko 1500 obrt/min i stisnem kvačilo nemam taj problem. Sada kad god šaltam, to uradim samo malo brže i nemam baš nikakav problem.

Comment

• Hirurg
      CBC Član
      • 22.08.2008
      • 10
      • Stepojevac

Ma meni se uvek gasi cim spusti ispod 1000 obrtaja. Uzas je kad vozim po gradu, kad je guzva pa mora da kocim naglo, pa treba potrefiti dugmence da iskljucim. Nedavno sam imao kvar, koji me je kostao a pretpostavljam da je nastao zbog toga, auto nije hteo da upali uopste. Pa to sad jurim da sredim a i ne vozim ga puno.

I da, ako ima neko broj momka sa Avale sto radi plin, nek mi pusti na pp.
      Unapred hvala.

Comment

• vlade
        CBC Početnik
        • 11.12.2008
        • 1
        • Beograd

I ja imam slican problem. Imam Punta 2, i problem je sto se ponekad gasi na leru. Kad je hladan auto ujutru radi odlicno dok se ne zagreje. Posle predjenih 7-8km cim stanem na semaforu i on krene da radi na leru ugasi se! Desi se ponekad da radi normalno ceo dan da se ne ugasi a ponekad se gasi non stop kad je na leru! Na benzin nemam nikakvih problema. Ler gas je podesen na 750-800 obrtaja! Takodje i trosi mnogo, oko 11 litara gasa!
        Ima li neko ideju sta je problem!

Comment

Working...
        X