Subaru na gas?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • agw
    CBC Veteran
    • 20.04.2008
    • 125
    • Novi Sad

Re: Subaru na gas?

Saznao sam da Auto kuca Curcic ugradjuje gasne uredjaje Teleflex za 1360EUR

Zna li neko nesto o ovim uredjajima. Navodno imaju Subaruov atest. Rezervoar ne moze u rupu vec mora iza sedista, Fi 240mm

Comment

• Deki_S
      CBC Član
      • 31.05.2008
      • 16
      • Begaljica

Moj drugar radi u "Subaru Curcic",ako zelis mogu da ga pitam nesto malo detaljnije?

Comment

• agw
        CBC Veteran
        • 20.04.2008
        • 125
        • Novi Sad

Originally posted by Deki_S
        Moj drugar radi u "Subaru Curcic",ako zelis mogu da ga pitam nesto malo detaljnije?
        Bio bih ti zahvalan!

Comment

• Deki_S
          CBC Član
          • 31.05.2008
          • 16
          • Begaljica

Izvini nisam mogao ranije da odgovorim.
          Danas sam se cuo sa drugom i on mi kaze da si dobro cuo,da oni rade plin-to je neki holandski "Teleflex" (ili nesto slicno). U "Subaru Curcic" ugradjuju i tocak bocu,a koliko sam ja shvatio tebi je to dosta vazno. Ugradnja traje 2-3 dana i sto je najvaznije ne gubis garanciju. Ugradnja se vrsi u servisu koji se nalazi odmah iznad "Curcica".Cena je priblizna toj koju si ti cuo,mada za to nije bio siguran jer on radi na odrzavanju Subaru automobila a ne ugradjuje AutoGas.Oni to ne rade,ali imaju sklopljen ugovor sa tim momcima iznad njih i oni to zavrsavaju za ovu Auto Kucu. U principu ja mislim da tebi to i nije vazno jer kao sto rekoh zadrzavas garanciju i sve ostale pogodnosti,ali bolje da ti sad kazem nego da se posle iznenadis. Takodje mi je rekao da je sam auto odlican i bas dobro uradjen i da je Subaru kao Subaru dosta pouzdan.
          Dao mi je savet da,ukoliko si ozbiljan kupac slobodno se pojavis tamo,lepo ce te docekati i saslusati i uciniti bas sve da ti pomognu oko izbora tvoje Impreze.
          Ja bih na ovo dodao-kao i svi u Srbiji kad treba da ti uzmu pare
          Nadam se da sam ti bar malo pomogao.Ako ti slucajno zatreba jos nesto,znas gde sam

Comment

• agw
            CBC Veteran
            • 20.04.2008
            • 125
            • Novi Sad

Originally posted by Deki_S
            Izvini nisam mogao ranije da odgovorim.
            Ja bih na ovo dodao-kao i svi u Srbiji kad treba da ti uzmu pare
            Nadam se da sam ti bar malo pomogao.Ako ti slucajno zatreba jos nesto,znas gde sam
            U svakom slucaju hvala na trudu.

Zanimljivo je to sto si napisao oko boce jer mi je prekjuce covek koji se javio u servisu eksplicitno rekao da ne moze toroidni rezervoar vec samo cilindricni precnika 245mm.

Hvala i na ponudi za pomoc oko kupovine jer sam vec dao kaparu kod jednog drugog dilera. Obecanje je da kola stizu 10-15 oktobra.

Comment

• agw
              CBC Veteran
              • 20.04.2008
              • 125
              • Novi Sad

Originally posted by bax76
              Moze plin i na Suzuki, bar moja koleginica ima na novom Swiftu.
              Danas je na pimpi iza mene stao novi Swift. Nisam izdrzao da ga ne upitam o ugradnji.

Platio je u jednom servisu u NS koji je ovlasten za ugradnju u Suzukije 700€. Kaze da se ponasa izvanredno i da mu prosecno troši 1l vise gasa od benzina.

Ako je ovo tacno onda nesto nije u redu sa potrosnjom na mom Picantu - 2-2,5l vise.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Pročitaj moj potpis...

Pošto menjam potpise ovo ostade glupo pa da dodam šta je pisalo.

"ako vam je nježnik 10cm svi kažu da je 15, ako auto troši 15 litara, svi kažu da troši 10 litara"
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• agw
                  CBC Veteran
                  • 20.04.2008
                  • 125
                  • Novi Sad

Originally posted by Dora
                  Pročitaj moj potpis...
                  Procitao

Comment

• dusan000
                    CBC Početnik
                    • 01.10.2009
                    • 2
                    • Beograd

ugradnjom gasa na subaru gubi se garancija i gas unistava motor. imam dva forestera stara dve godine, crkli i garancija mi ne vazi jer mi je curcic prodao nova vozila sa "fabricim plinom".

--------------------------------------
                    Forester 2.0 2007

Comment

• aivan
                      CBC Senator
                      • 28.02.2006
                      • 247
                      • Bograd, Mirijevo

Bese ovde na forumu momak kome je zakovao motor na Impreci posle 50-ak hiljada km. I on je vozio na gas pa znam da je imao muku sa garancijom koja je navodno vazila, pa kad se desilo, onda se ispostavilo da to bas nije tako ... ne znam kako se zavrsila prica, procackaj, naci ces temu.
                      Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• uglavnom.bezopasni
                        - 42 -
                        • 03.02.2005
                        • 2235
                        • Novi Sad

Da li je i u jednom od ova dva slučaja dokazano da je gas krivac i kako je to dokazano.
                        Za garanciju ne znam, to je stvar vas i prodavca koji vas je prevario, ali tvrdnja da gas uništava motor je čista glupost.
                        Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                        11.04. 0:12 #2
                        Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Gavra
                          CBC Senator XXL
                          • 06.03.2008
                          • 2031
                          • Beograd

Ne zalazim u ovaj deo foruma cesto ali u ovu temu moram.

GAS unistava motore ako je lose ugradjen(nepravilno) i ako je lose podesen,to je ono kad je vozac uporan da trosi manje gasa od benzina

Licno rasturim bar 2 nedeljno kome je istopljena glava,ventili,klipovi itd....a opet oni koji su pravilno ugradjeni i nastelovani dolaze samo na servis i po 100000km bez ijednog problema

Da me ne shvatite pogresno,ja sam izvadio najmanje 50 lose ugradjenih sistema i ne ugradjujem ih,NE VOLIM gas ali ne mogu da kazem da unistava motore ako je ugradjen pravilno......
                          Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• speedplus
                            RIP Bio nam je drug!
                            • 15.01.2007
                            • 2419
                            • LAZAREVAC

Originally posted by dusan000
                            ugradnjom gasa na subaru gubi se garancija i gas unistava motor.

--------------------------------------
                            Forester 2.0 2007
                            Dali je to pisalo na hilznama ili na klipovima ili je mozda board compiuter to izbacio na ekranu?
                            Vidis u svetu se voze na hiljade Subaru-a na TNG i Metan,ali izgleda da je kod njih nesto pokvareno jer i dalje funkcionisu.
                            Kad das takvu izjavu onda je potkrepi sa malo dokaza.

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Sa njegovog stanovišta čovek je u pravu, njemu je crkao motor a on nije ništa tome doprineo. Doprinos imaju uvoznici i dileri automobila koji gledaju da uzmu što više para prilikom prodaje automobila. kratkoročno to je njima dobro ali dugoročno svi trpe. Ova tema je davno početa ali je igranka i dalje ista, diler se dogovori sa lokalnim gasadžijom (koji ponudi najmanju cenu) nevezano za kvalitet i onda nastupa havarija. Diler se dogovori sa ovlašćenim uvoznikom opreme koji ponudi najpovoljniju cenu bez obzira na kvalitet servisa koji to ugradjuju, nije centar sveta BG i na drugim mestima se kupuju automobili.

Kad se nešto dogodi a većinom se dogovdi onda je nadero vlasnik vozila jer svi peru ruke a na kraju ispadne da gas uništava motore. nije tačno što je lako dokazivo na mnogim primerima istih takvih automobila koji rade i dalje na taj smrdljivi i nevidljivi plin.

U mom primeru ostao sam bez saradnje sa dilerom bez ijedne reči upozorenja ili nagoveštaja ikakvog problema samo zahvaljujući tome da je neko drugi ponudio manju cenu ugradnje. To što je taj naplaćivao landi Renzo a ugradjivao Lešo ili emegas nema veze, bitno je da je cena manja. Diler i tako uzima za "ugradnju" više nego serviser. Svakoj mušteriji koja ima novija kola savetujem da dobro ispita dilera oko uslova garancije pa kako on kaže tako neka uradi...
                              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• bax76
                                CBC Senator XXL
                                • 07.11.2006
                                • 605
                                • BG

Subaru nije usamljen slucaj sa ovim malverzacijama.
                                Mom rodjaku se isto desilo sa Epicom.
                                Ugradjen mu je taj "fabricki gas" , BRC sistem.
                                I 2.0 sest cilindara motor je crkao na 65.000km, posle 2 godine.
                                Nesto je puklo oko ventila, i motor je morao na generalnu. Naglo je duplirao potrosnju ulja.
                                Zbog cega je tacno motor zakucao niko ne prica, bitno je da su mu otkazali garanciju, i sad se juri sa njima preko inspekcije da naplati svoje troskove...

Trosio je od 16-24 litra u gradu,12l na otvorenom, posto je automatik, tako da mu gasa verovatno nije nedostajalo.

Mozda motor bio podlozan VSR, pa mu nije stavljen Flash Lube nemam pojma, doduse cuo sam da BRC ima neke crne liste, na kojima su motori koje ne treba konvertovati, ne znam da li je to tacno, ali dileri opreme verovatno imaju te informacije.

Comment

Working...
                                X