kasnjenje gasa na benzin...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mrburns
    CBC Veteran
    • 24.01.2008
    • 105
    • Valjevo

kasnjenje gasa na benzin...

Ovako, ugradio sam plin pre 3meseca, ubacen je sekvencioni uredjaj je RC tako se nekako zove, ispravite me.E sada kada sam ugradio nisam bas puno vozio na benzin a dosta sam prelazio i sto sam vozio na benzin vozio sam malo.E sada, kada vozim na benzin gas mi bukvalno kasni dok na plin extra je startan, mehanicar koji mi odrzava auto kaze da su dizne pa su one i ociscene u kadici ali i dalje isti pproblem, dok majstor koji mi je ugradjivao plin kaze da nisi dizne dobro ociscene i dao mi tecnost za ciscenje dizni da sipam u rezzervoar.Kacio mi je oba racunara na dijagnostiku i sve odlicnoo radi sva merenja su uredu.On joos tvrdi da racunar od auta prima sporije informacije tj da je zapamtio lose informacije(prvi put cujem ovako nesto) i onda mi je resetovao racunar i auto odjednom je poceo bolje da vuce, nije jos to to ali tvrdi da ce se to poboljsati jos vise kada ocistm dizne sa ovom tecnoscu..Da li je neko imao slican problem................???
    E 19.88043*
  • Dren
    CBC Senator XXL
    • 24.08.2005
    • 1068
    • Sarajevo

Da li ti je ugradio relej za automatsko resetovanje benzinskog ECU-a pri gasenju auta ? Ako nije, zato se "zablesira" za rad na banzinu...

Comment

• rascho123
      CBC Član
      • 26.01.2007
      • 30
      • Dugo Selo, Hrvatska

Kod sekvencijalnih sistema, ako plinska smjesa nije dobro podešena, može se poremetiti rad na benzinu. Benzinski kompjuter se prilagodi smjesi koja je na plinu i onda na benzin loše radi. To se, naravno, popravi resetom ECU-a, jer nakon toga se ECU ponovo prilagođava novim uvjetima rada.

Comment

• mrburns
        CBC Veteran
        • 24.01.2008
        • 105
        • Valjevo

Tako je.........zato meni kada mi je majstor resetovao ECU, auto isao odlicno, vec posle nekoliko paljenje nije vise to to, ali je u svakom slucaju bolje nego sto je bilo.ZNaci moram videti sa majstorom da li ja imam ali cisto sumnjam taj relej sto svaki put resetuje ECU kada se ugasi motor....
        E 19.88043*

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Na sekvencijalnio ne treba rele za reset ECU-a ali treba podesiti smešu da valja što očiigledno nije uradjeno kako treba.
          Nemoj dalje bacati pare na čišćenje dizni i traženje kvara jer ga nema.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dren
            CBC Senator XXL
            • 24.08.2005
            • 1068
            • Sarajevo

Sad znas sta ti je raditi...

Comment

• rascho123
              CBC Član
              • 26.01.2007
              • 30
              • Dugo Selo, Hrvatska

Originally posted by mrburns2
              Tako je.........zato meni kada mi je majstor resetovao ECU, auto isao odlicno, vec posle nekoliko paljenje nije vise to to, ali je u svakom slucaju bolje nego sto je bilo.ZNaci moram videti sa majstorom da li ja imam ali cisto sumnjam taj relej sto svaki put resetuje ECU kada se ugasi motor....
              Reset ECU-a je rješavanje simptoma, a ne uzroka. Kao što Dora reče, treba podesiti smjesu kako treba pa do simptoma i ne dolazi

Comment

• mrburns
                CBC Veteran
                • 24.01.2008
                • 105
                • Valjevo

hmm.....sada znam sta mi je ciniti...idem sutra na put, pa sledece nedelje kada dodjem idem do majstora, hvala vam svima...
                E 19.88043*

Comment

• mrburns
                  CBC Veteran
                  • 24.01.2008
                  • 105
                  • Valjevo

evo danas sam bio kod majstora za plin radio mi plovak, i pitam ga za to sto ne radi dobro na benzin, tj pitam njegovog segrta posto gaza nije bip tu a on meni kaze nema tu stelovanje tu kompjuter odredjuje sve oko smese.tako da sada tek nista ne znam........
                  E 19.88043*

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

E i ti si našao koga da pitaš
                    Pa šta da ti kaže, jeste mi to nismo dobro naštelovali a i ne znamo to dobro da naštelujemo???
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• mrburns
                      CBC Veteran
                      • 24.01.2008
                      • 105
                      • Valjevo

Re: kasnjenje gasa na benzin...

Hajde da probudim malo ovu temu..Evo prodje par meseci a ja jos ne otkloni moj problem.Znaci majstor jednostavno ne zna sta mu je...Komp kaze da je sve uredu ali u praksi lose...Cak kada ugasim plin na dugme i vozim na benzin, cini mi se da bolje vuce, a kad je hladan i kada vozim na benzin dok sam ne prebaci na plin auto non-stop trokira, nesto ga gusiii......
                      E 19.88043*

Comment

• mrburns
                        CBC Veteran
                        • 24.01.2008
                        • 105
                        • Valjevo

ee....sta se desi....ne znam ima li to neke veze ali izgleda da ima..
                        Posto sam ocistio EGR ventil i provozao auto na benzin 500Km......za dan.....auto mi ide savrseno, znaci nema vise kasnjenja, jednostavno vuce kao lud....
                        E 19.88043*

Comment

• ale944
                          CBC Senator XXL
                          • 20.03.2006
                          • 1457
                          • Beograd

Code:
                          Posto sam ocistio EGR ventil i provozao auto na benzin 500Km......za dan.....
                          za ovih 500km se ecu adaptirao opet na benzin..i zato ide. javi sta se desava posle duze voznje na plinu, tj. kako onda reaguje na benzin?
                          ako je i dalje ista stvar, onda je lose podesen uredjaj, kao sto je receno u prethodnim postovima...
                          inace onaj segtov komentar tipa nema tu stelovanja, to on sve sam radi je blago receno katastrofalan... jer ako se ne podesi kako treba, onda se desava upravo to sto se tebi desavalo, ecu se adaptira za voznju na plinu, pa kad prebacis na benzin onda mu opet treba vremena dok se "navikne"
                          http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• mrburns
                            CBC Veteran
                            • 24.01.2008
                            • 105
                            • Valjevo

Dosao je kraj mojim problemima...............sve vreme problem je bio plinski racunar koji je riknuo........a sve vreme me je majstor uveravao da je EGR ventil, i kada sam sve sredio sa benzinom i otisao kod njega video je da nema kud i bacio se na problem oko plina, i to sto je riknuo racunar kaze da sam ja kriv...ali sva sreca pa je u garanciji....
                            E 19.88043*

Comment

• NED
                              CBC Veteran
                              • 02.11.2008
                              • 149
                              • Kragujevac

A sta kaze majstor, kako si ti to uzrokovao da se pokvari racunar od uredjaja????

Comment

Working...
                              X