skidanje akumulatora i uticaj na plinski kompjuter?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ciklon
    CBC Senator XXL
    • 11.08.2008
    • 362
    • Beograd

skidanje akumulatora i uticaj na plinski kompjuter?

Imam sekvent uredjaj na autu ( kompjuter je stag-300-8 ), auto se nece voziti neko vreme pa razmisljam da skinem akumulator.Da li ce to imati negativne posledice po memoriju plinskog kompjutera?
    Izvinjavam se unapred ako vec postoji tema u kojoj je to objasnjeno!
    ponika marke ROG :-)
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Nema uticaja na memoriju, tako da možeš slobodno da ga ostaviš bez napajanja.
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• mixer
      CBC Senator
      • 13.04.2005
      • 202
      • Skopje

Re: skidanje akumulatora i uticaj na plinski kompjuter?

Originally posted by ciklon
      Imam sekvent uredjaj na autu ( kompjuter je stag-300-8 ), auto se nece voziti neko vreme pa razmisljam da skinem akumulator.Da li ce to imati negativne posledice po memoriju plinskog kompjutera?
      Izvinjavam se unapred ako vec postoji tema u kojoj je to objasnjeno!
      Kako mislis na memoriju?Da se neshto pokvari ili da se izbrishu podaci?Kad ja otkachim akumulator onda treba da idem kod plinadjije da mi ponovo nashteluje plin na lap top jer mi auto radi bez veze i normalno naplati mi oko 8 eu. Inache neke shtete po plinski komp nema t.j nisam primetio da ima ps Zadnji put mi jedan majstor neznajuchi otkachio aku. i normalno resetovao komp.al sam ga ja malo prochachkao i donegde sredio sad me malo zaza kad radi na benzin ali na plin je ok
      Jahači magle

Comment

• ciklon
        CBC Senator XXL
        • 11.08.2008
        • 362
        • Beograd

Koliko sam ja shvatio funkcionisanje plinskog kompjutera - on za odredjeno vreme rada motora na benzinu kupi podatke i pamti a potom po tim istim podacima uskladjuje rad plinskog uredjaja...
        Zato sam bio u nedoumici da li ce odspajanje akumulatora uticati na njegovu memoriju, tj., obrisati je a potom da li je dovoljno samo pustiti auto da radi na benzinu da bi se iskopirali novi podaci ili za to treba ipak strucna pomoc.
        No, da ne duzim, dobio sam odgovor od coveka koji se razume u tu problematiku i sto se mene tice ta nedoumica je resena!
        ponika marke ROG :-)

Comment

• NShappy
          CBC Senator
          • 09.03.2005
          • 261
          • Novi Sad
          • Ford Focus 1.8TDCi

Imam i ja "neki stag" i pošto sam se zezao sa novim radiom, par puta sam u zadnjih par dana isključivao akumulator. Nisam primetio neko čudno ponašanje nakon ponovnog uključenja računara i vožnje.

Eto i iskustva, pored stručnih mišljenja...
          Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

IvanT je dao ispravan odgovor, da se ne bi dalje nagadjalo, zaključavam.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
            X