Zvuk dizni (kuckanje) sequent plinskog sistema !?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mix79
    CBC Član
    • 02.11.2008
    • 18

Zvuk dizni (kuckanje) sequent plinskog sistema !?

Kao prvo, pošto sam nov ovde i ovo mi je prvi post, na početku bih pohvalio forum (stvarno odličan i koristan) i pozdravio bih sve članove.

Moj "problem" je sledeći : kupio sam nov peugeot 206 (motor 75ks), sa ugrađenim plinskim uređajem (tj. ugrađivao ga je verano u "elettrico gas"-u u Bg-u), znači nije fabrički ugrađen u Pežo-u nego je ugrađivan u Beogradu na 0km pređenih. Plinski uređaj je BRC "Sequent 24 my 7".

Do sad sam autom prešao oko 500 km i primetio sledeće : kada auto radi na plinu iz pomenutog plinskog uređaja se čuje zvuk - nešto kao kad su ventili motora raštelovani pa "štekću" (otprilike i tog je inteziteta), kad se auto vozi na benzinu taj zvuk se ne čuje, dakle 100% sam utvrdio da zvuk dolazi iz plinskog uređaja (ispod haubne ne iz boce). Što se tiče vožnje na plin u odnosu na benzin razlike u snazi nema, na plinu normalno vuče, nema eksplozije, trzanja ili sl. Znači razlika je samo taj zabrinjavajući zvuk kada se vozi na plinu.

Moje pitanje je da li je taj zvuk normalan za sequent plinski sistem ili je to potencijalni problem ?

Do sada sam vozio toyotu na običnom plinski sistem, i nikakvih zvukova nije bilo, bio je bešuman. Prvi put se susrećem sa sequencijalnim plinskim uređajem i ne znam da li je taj zvuk normalan ili ne. Ako neko zna da mi odgovori ili opiše zvuk svog sequen plina, bio bih mu zahvalan. Auto i plinski sistem su pod garancijom tako da nije problem za reklamaciju.

Unapred zahvalan.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

To je zvik plinskih dizni, neke se manje čuju neke više a dosta zavisi i od mesta gde su smeštene.
    Pošto je sve ostalo ok, vozi i ne misli...
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• gorky
      CBC Senator XXL
      • 08.06.2007
      • 860
      • Vojvodina,Kikinda

kao sto ti je iskusni kolega vec odgovorio slobodno vozi te dizne su jedne od najbucnijih ali su izuzatno kvalitetne,radi se o keihen orange diznama

Comment

• RANK
        CBC Senator XXL
        • 28.02.2007
        • 1635
        • Beograd
        • FIAT MAREA WEEKEND 1

sta da se radi, tako mora. i mene ove moje iritiraju (rail), ali sam pravio nosac i fiksirao ih za usisnu granu, tako da se zvuk ne prenosi dalje.
        "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Fabia & Avensis
          CBC Senator
          • 25.05.2006
          • 215
          • Podgorica - MNE!

Ja imam RAIL i ne cuju se vise od benzinskih.
          DRIVE A BMW IF YOU WANT TO BE SOMEBODY
          DRIVE A LEXUS IF YOU ARE SOMEBODY

Comment

• RANK
            CBC Senator XXL
            • 28.02.2007
            • 1635
            • Beograd
            • FIAT MAREA WEEKEND 1

kako?! kod mene se, doduse ne cuju benzinske. hajde daj fotku, bas me zanima gde su montirane, mada se ove moje cuju i kad su u vazduhu.

Comment

• *IvanT*
              CBC Senator XXL
              • 30.01.2005
              • 3234
              • Srbija, Beograd, Kara

Nemate isti tip brizgača i zato postoji razlika. Naravno, strašno je bitan i sam položaj brizgača pod haubom.
              http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• RANK
                CBC Senator XXL
                • 28.02.2007
                • 1635
                • Beograd
                • FIAT MAREA WEEKEND 1

ma nije ovo strasno...kad se zagreju...do tada su kao dizel, ali ko ih j..e.

Comment

• Fabia & Avensis
                  CBC Senator
                  • 25.05.2006
                  • 215
                  • Podgorica - MNE!

Originally posted by RANK
                  kako?! kod mene se, doduse ne cuju benzinske. hajde daj fotku, bas me zanima gde su montirane, mada se ove moje cuju i kad su u vazduhu.

Kod mene se cuju benzinske sto je normalno, plinske se cuju, cak cini mi se da imaju malo priguseniji zvuk od benzinskih.

DRIVE A BMW IF YOU WANT TO BE SOMEBODY
                  DRIVE A LEXUS IF YOU ARE SOMEBODY

Comment

• RANK
                    CBC Senator XXL
                    • 28.02.2007
                    • 1635
                    • Beograd
                    • FIAT MAREA WEEKEND 1

kao sto rece ivan, nisu iste, ali nije vazno, moje se cuju samo dok se ne zagreju i samo van auta, tako da vise o tome ni ne mislim.

Comment

• Yamaha
                      CBC Početnik
                      • 19.12.2008
                      • 1
                      • Backa Palanka

momci imam isti uredjaj u pezou 106 ugradjivan je kod pane auto gas kuckanje dizni, nema spasa nego sve cetri nove i garantuju da ce se prestati cuti.to je stari model dizni i jako su bucne

Comment

• Mix79
                        CBC Član
                        • 02.11.2008
                        • 18

Moje dizne su nove novcate pa se čuju, sad jedino što kažeš da su zastareli model pa da se uzmu druge novije, ali mi je sad ta ideja malo morbilna jer nisam sa ovim prešao ni 1500km. Jedino kad budem za par godina ih menjao pa da ne uzmem te nego neke od (što kažeš) novijih modela.

Nego kad smo već na tu temu da pitam, da li su te dizne standardne veličine i primene (kod svih vrsti sistema), tj. da li na mesto ovih mojih mogu doći i neke druge dizne (eventualno po izboru) ili svaki sistem ima svoje posebne dizne ? I kolika je inače cena tih dizni ? A može neko i da kaže (ako zna) koliki je životni vek plinskih dizni ?

Comment

• *IvanT*
                          CBC Senator XXL
                          • 30.01.2005
                          • 3234
                          • Srbija, Beograd, Kara

Apsolutno svi gasni brizgači su relativno bučni i uglavnom se čuju više nego benzinski, zato što rade sa gasom, za razliku od benzinskih koji rade sa tečnošću. Buka može da bude povećana i zbog mesta na kojem su montirani, pogotovo kada se radi o plastičnim delovima, koji na taj način imaju ulogu rezonantne kutije. Bitna stvar je da se ta buka ne čuje u kabini vozila i bitno je da ugradnja bude pravilno odrađena.
                          Ne sme se žrtvovati položaj brizgača, zarad npr. dužine gasnih creva od 80cm. Tada mogu da budu nečujni, ali onda nema pravilnog rada motora.
                          http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Inovator
                            CBC Član
                            • 27.08.2006
                            • 64
                            • Bjelovar

Re: Zvuk dizni (kuckanje) sequent plinskog sistema !?

kod mene su RAIL dizne, tvz. apache-i, u kabini su nečujne, a vani se čuju samo ako se zbilja čovjek usredotoči na njih. Majstor ih je dobro smjestio, pa nema prijenosa zvuka.
                            Tako da sam s tog aspekta zadovoljan, osobito kad sam čuo kako rade one na landi renzo-u No, sve u svemu, zvuk dizni je neizbježan, na to se treba naviknuti i to je to

Comment

• vlada brc
                              CBC Član
                              • 15.02.2009
                              • 17

Re: Zvuk dizni (kuckanje) sequent plinskog sistema !?

Na tvom autu je ugradjena zadnja generacija brc gasnog sistema. Te ti te dizne nece zameniti novijom generacijom nego jeftinijom verzijom nn porekla.

Comment

Working...
                              X