Zvuk dizni (kuckanje) sequent plinskog sistema !?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mgugi
    CBC Početnik
    • 15.06.2009
    • 1
    • Novi Sad

Re: Zvuk dizni (kuckanje) sequent plinskog sistema !?

Sta sve covek nece cuti na ovom forumu. Svaka cast za neke odgovore ali ima i onih katastrofa, da ljudi koji se ne razumeju mogu svasta za da pomisle. Prvo gas u gasnim sistemima je u TECNOM stanju a ne u gasnom kao sto je neko gore mogu slobodno da kazem lupio, otud i naziv za sisteme LPG (Liqid Petrol Gas) odnosno TNG (Tecni Naftni Gas). A sve dizne poznatih svetskih proizvodjaca se cuju, odnosno cakću, i to je normalno. Uostalom proizvodjaci daju za njih garanciju od 100.000 km, mislim da to dovoljno govori o kvalitetu, istih. Postoje neke dizne koje se uopste ne cuju, medjutim o njihovom kvalitetu ne mogu da govorim. Pozdrav svima.

Comment

• *IvanT*
      CBC Senator XXL
      • 30.01.2005
      • 3234
      • Srbija, Beograd, Kara

Kod sekvencijalnih sistema o kojima se ovde pise (ne odnosi se na LPI), TNG do dizni dolazi u gasovitom stanju, pa nemoj olako pricati ljudima da su lupili, a ni sam nisi svestan koliko si lupio.
      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Originally posted by mgugi
        Sta sve covek nece cuti na ovom forumu. Svaka cast za neke odgovore ali ima i onih katastrofa, da ljudi koji se ne razumeju mogu svasta za da pomisle. Prvo gas u gasnim sistemima je u TECNOM stanju a ne u gasnom kao sto je neko gore mogu slobodno da kazem lupio, otud i naziv za sisteme LPG (Liqid Petrol Gas) odnosno TNG (Tecni Naftni Gas). A sve dizne poznatih svetskih proizvodjaca se cuju, odnosno cakću, i to je normalno. Uostalom proizvodjaci daju za njih garanciju od 100.000 km, mislim da to dovoljno govori o kvalitetu, istih. Postoje neke dizne koje se uopste ne cuju, medjutim o njihovom kvalitetu ne mogu da govorim. Pozdrav svima.

Majstore, ne lupaj, čitaju te ljudi pa će pomisliti svašta, pročitaj malo po forumu ima svašta pametno samo treba tražiti malo medju glupostima kao što je ova tvoja poruka koja odnese vreme a ništa pametno ne reče.
        Prvo, gas u rezervoaru do isparivača je u tečnom stanju, nadalje nije, bar ovaj o kome pričamo.
        Drugo, renomirani proizvodjači daju garanciju na 100.000km, gde? Ovde kod nas? Ma da....
        Treće, razlika izmedju čuju, cakću i lupetaju kao dizel je toliko velika da o tome može pričati neko ko je slušao mnoge dizne na mnogim automobilima.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• gavran230
          CBC Početnik
          • 25.06.2009
          • 3
          • srbija

zravo.zeleo bi da pozdravim sve na ovom forumu.svaka cast.sto se tice dizni za gas ja na svom autu imam zavoli dizne i mogu reci da su skoo necujne.pozdrav

Comment

• lemy
            CBC Član
            • 01.03.2008
            • 39
            • Beograd

malo sam zakasnio ali mozda nekom pomogne. Kod mene se cuo zvuk dizni u kabini ali je fora sto to i nije zvuk dizni koji se cuje ispod haube. POenta je sto je majstor pricvrstio nosac dizni za karoseriju (pozarni zid) i vibracije od dizni se prenosile na karoseriju i jos se pojacavale zbog rezonancije kontrolne table, ali kaze majstor tako mora. Onda mu ja ''predlozim '' da stavi izmedju nosaca dizni i karoserije podlošku od gume i sada se dizne cuju samo ako se usi naculje na leru, a u voznji se apsolutno ne cuju. Poenta je da nema sanse da ce cuju dizne ispod haube koliko god lose izolovana bila vec se zvuk prenosi preko karoserije u kabinu. Nadam se da ce nekom ovo pomoci da se resi nesnosnog stektanje

Comment

• speedplus
              RIP Bio nam je drug!
              • 15.01.2007
              • 2419
              • LAZAREVAC

Originally posted by lemy
              POenta je sto je majstor pricvrstio nosac dizni za karoseriju (pozarni zid) . Nadam se da ce nekom ovo pomoci da se resi nesnosnog stektanje
              Problem oko čukanja dizni je ništa u odnosu na problem koji može da se prouzrokuje time što su dizne fiksirane za karoseriju umesto za motor.Probaj razmisli šta se dešava kad motor krene napred nazad usled opterećenja ubrzanja ili motornog kočenja.

Comment

• *IvanT*
                CBC Senator XXL
                • 30.01.2005
                • 3234
                • Srbija, Beograd, Kara

POenta je sto je majstor pricvrstio nosac dizni za karoseriju (pozarni zid) . Nadam se da ce nekom ovo pomoci da se resi nesnosnog stektanje
                Poenta je da majstor nece ucvrstiti brizgace za pozarni zid.
                http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• speedplus
                  RIP Bio nam je drug!
                  • 15.01.2007
                  • 2419
                  • LAZAREVAC

Osim ako ne koristi bluetooth vezu za prenos plina od brizgaljke pa do usisne grane

Comment

• lemy
                    CBC Član
                    • 01.03.2008
                    • 39
                    • Beograd

sada ste me zabrinuli. Dizne nisu u usisnoj grani nego iz njih koliko sam video idu creva koja ulaze u usisnu granu blizu glave motora. Creva su duzine oko 20-25 cm. Sto se tice pomeranja motora tom konstrukcijom je dobijena fleksibilnost , a sto se tice funkcionisanja to ne znam, mozda je skroz pogresno. Auto ide odlicno, jedino je potrosnja povelika ili mi ce cini 8.5l mesovite voznje. (punto 1.2 16v)

Comment

• Srdjan
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 2416
                      • Bajina Basta/Beograd

U pravu si, jeste ti prevelika potrosnja. Treba da ti trosi 2.3litra kombinovane...
                      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• speedplus
                        RIP Bio nam je drug!
                        • 15.01.2007
                        • 2419
                        • LAZAREVAC

Razumeli smo već na prvom postu položaj dizni i način na koji je to urađeno.Ali vidiš postoje neki osnovni principi i norme za montažu koje netreba kršiti,ili kako Ivan reče "majstor dizne ne bi postavio na požarni lim".Ako je neko majstor u pravom smislu te reči onda će koristiti logiku i neće mu na pamet pasti da fiksira dizne za šasiju.Razumem ja da sve to funkcioniše,kad funkcioniše subaru koji ima bocu vezanu kanapom za vinovu lozu zašto onda nebi i tvoj auto.Poenta je u tome da stvari budu urađene pravilno sa tehničke strane.Probaj zamisliti da papučica kočnice bude na suvozačevom mestu.Šta bi joj hvalilo tamo,pa možeš da je dohvatiš desnom nogom,uostalom tu je i ručna kočnica...
                        Sve ima svoje mesto i svoju namenu,ali je lakše budžiti

Comment

• lemy
                          CBC Član
                          • 01.03.2008
                          • 39
                          • Beograd

kapiram ja vas, ali tako je uradjeno. Rekao mi je i ''majstor'' da se one pričvšćuju na motor ali je ovde specifično da nije bilo mesta pa je morao onaj držac dizni da pricvsti na pozarni zid. Dizne stoje iznad usisne grane ali imaju limeni drzac 15cm koji je zasrafljen na pozarni zid. Iskreno da sam ga ja ugradjivao nemam pojma gde bi pricvrstio dizne jer je prostora jako malo zbog specificne konstrukcije motora. Sto se potrosnje tice ja sam svestan da 8.5 l nije puno goriva, ali kada se uzme da sam u malom gradu i da auto ima samo 1200 cc i 850kg i da je vozen lagano mozda bi trebalo za 0.5 do 1l manje, ali videcemo jos, stavljene su nove svecice a i uzorak je bio mali za donosenje nekih zakljucaka. Za sada mi je bitno da sam zadovoljan performansama vozila i da radi sve ok

Comment

• speedplus
                            RIP Bio nam je drug!
                            • 15.01.2007
                            • 2419
                            • LAZAREVAC

Na tom modelu motora ima mesta i za najvece brizgaljke koje se mogu naci na nasem trzistu.Dizne se montiraju ispod usisne grane a ne iznad, ako hocemo da ih fiksiramo za motor.

Comment

• lemy
                              CBC Član
                              • 01.03.2008
                              • 39
                              • Beograd

Sto se ovoga tice u pravu si mora ispod usisne grane, jer gore stvarno nama mesta, ali ove u servisu je verovatno mrzilo da se zavlace ispod kola i lupaju glavu

Comment

• bokija
                                CBC Senator XXL
                                • 25.01.2008
                                • 640
                                • Beograd

Sto se ovoga tice u pravu si mora ispod usisne grane, jer gore stvarno nama mesta, ali ove u servisu je verovatno mrzilo da se zavlace ispod kola i lupaju glavu
                                Druze,ja imam Bravo 1.2 16v i kod mene je sve spakovano ispod dampera na motoru,isparivac iza leve maglenke i na prvi pogled ko i da nemam TNG.Dizne se cuju pa se cuju.Ko je malko cito,mogao je doci do zakljucka,da te dizne koje se cuju ipak bolje rade i duze traju od onih sthelth.To gde ce ti staviti TNG elemente je kljucna stvar u funkcionisanju TNG uredjaja.Zato izbegavas one sa kartonskim radionicama koji nestaju preko noci i prelaze na druge biznise.Obracas se onima koji se bave iskljucvo tim poslom i unose u njega kreativnost i kvalitet.Ja nikad ne bi ni ugradio plinski uredjaj da mi Ivan T nije rekao da cu znati da imam TNG samo kad se budem smejao na pumpi.Covek obecao i obecanje ispunio.Za 20 kkm smo se videli par puta kad sam bio u prolazu,pa reko da svratim da me ne zaborave.
                                I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

Working...
                                X