Nece da prebaci na gas kad je minus!!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vasulopulos
    CBC Član
    • 28.04.2006
    • 15
    • Novi Beograd

Nece da prebaci na gas kad je minus!!!!

Imam problem sa prebacivanjem na gas kad je temperatura ispod nule. Auto FIAT, sequent , poljski racunar , tommaseto isparivac.
    Problem je sledeci:
    Pri prvom startu ujutro kad je temperatura ispod nule nece da prebaci sa benzina na gas tj. prebaci i posle 2 sekunde ga jednostavno iskljuci. Posle nekoliko takvih pokusaja proradi tj prebaci na gas.
    Molim Vas recite mi sta moze da bude problem, tj . kako da ga resim?
    Unapred hvala!
  • kare71
    CBC Početnik
    • 16.06.2008
    • 8
    • beograd

Re: Nece da prebaci na gas kad je minus!!!!

Verovatno ti racunar prebacuje na plin kada je motor zagrejan. Meni tokom zimskih meseci mnogo duze prebacuje na plin nego leti. Vozi na benzin dok se motor nezagreje dovoljno i onda prebaci rucno i nema stucanja ni gasenja. Jedino je zeznuto ako ti pada temperatura motora u voznji, onda vrati sve suh plehove.

Comment

• vasulopulos
      CBC Član
      • 28.04.2006
      • 15
      • Novi Beograd

Sve je to uredu ali evo jutros sam vozio oko 20 km dok nije prebacio.
      To nije resenje...

Comment

• Ji 4Tze
        CBC Senator XXL
        • 04.05.2006
        • 806
        • bg
        • Honda CR-V 4WD

Pa je l' neće da prebaci ni kad se motor dovoljno ugreje (da ide vruće iz ventilacije)?
        Znaš da i leti hoće isparivač da zaledi a kamoli zimi.

Je l' sve u redu sa sistemom za hlađenje motora?

Comment

• *IvanT*
          CBC Senator XXL
          • 30.01.2005
          • 3234
          • Srbija, Beograd, Kara

Originally posted by vasulopulos
          Imam problem sa prebacivanjem na gas kad je temperatura ispod nule. Auto FIAT, sequent , poljski racunar , tommaseto isparivac.
          Problem je sledeci:
          Pri prvom startu ujutro kad je temperatura ispod nule nece da prebaci sa benzina na gas tj. prebaci i posle 2 sekunde ga jednostavno iskljuci. Posle nekoliko takvih pokusaja proradi tj prebaci na gas.
          Molim Vas recite mi sta moze da bude problem, tj . kako da ga resim?
          Unapred hvala!
          Zadovoljen je jedan uslov, a to je temperatura reduktora i motor tada pređe da radi na gas, međutim gasni ECU vraća pogon na benzin zbog drugog uslova koji nije zadovoljen, a to je temperatura gasa. Rešenje je softverski sniziti temperaturu gasa na kojoj se pogon vraća na benzin ili voziti još minut dva na benzinu.
          http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Durango
            CBC Senator XXL
            • 01.02.2006
            • 590
            • Zemun, Srbija

I meni se desava kako je minus slicna stvar. Inace na gas mi prebaci cim skala predje 40 stepeni, a sada kako je minus prebaci i odmah vrati na benzin. Tek kada skala dodje i malo predje 60 stepeni onda normalno prebaci i ne vraca vise. Meni licno ne smeta, taman nek malo duze radi na benzin...
            MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• RANK
              CBC Senator XXL
              • 28.02.2007
              • 1635
              • Beograd
              • FIAT MAREA WEEKEND 1

To se desava i meni

Mislim da je u pitanju lose resena pozicija senzora temperature gasa, kod mene je postavljen na rail, a idealno bi bilo da je na izlazu isparivaca.
              "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• vasulopulos
                CBC Član
                • 28.04.2006
                • 15
                • Novi Beograd

Sve je uredu sa hladjenjem motora i sa ostalim sisitemima, pouzdano znam. Poblem je poceo da se javlja nedavno kad je temperatura pala preko noci ispod nule, ujutro upali normalno na benzin i normalno prebaci na plin, ali i odmah zatim ga jednostavno iskljuci. Ja ga zatim ponovo pritiskom na dugme ukljucim i on prebaci posle drugog dodavanja gasa preko 2500 obrtaja, i opet ga iskljuci. I tako sve u zavisnosti od toga , pretpostavljam , koliko je minus napolju, i kad tako jednom ostane na plinu on posle radi normalno. Jutros je bio posebno nedruzeljubiv prebacio mi je tek posle 20 km, sto je morate priznati jako nerentabilno, ne radi se tu o 2,3 min ili kilometar, dva vec o prilicnoj kilomertazi i kad je motor vec odavno bio zagrejan na radnu temperaturu ,on nije hteo da prebaci.
                I napominjm da se to javilo pre nekoliko dana kad je bilo hadno , pa je bilo malo toplije (radio normalno ) i onda sad poceo ponovo da zeza kad je -5, -6.

Pozz..

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Nemam velikog iskustva sa Tomasetom (Leshom) ali pretpostavljam da je Ivan hteo da kaže da je softverski nameštena prevelika temperatura plina koja je potrebna za rad motora. To je zaštita za motor ali ako nije podešena kako treba pravi ovaj problem. Leti to ne smeta jer se temperatura plina vrlo brzo podigne i dostigne tu vrednost. Na minusu je to malo teže ako je stavljeno recimo na 60, a treba na 25.

Rank opet ima drugi uredjaj ali pretpostavljam sličan softver.
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• RANK
                    CBC Senator XXL
                    • 28.02.2007
                    • 1635
                    • Beograd
                    • FIAT MAREA WEEKEND 1

Evo bas sam se veceras poigrao sa time, posto je minus napolju i desava se sledece. Temperatura isparivaca 25, gasa 4deg, cim krene da se vozi, gas pada i na -5deg, vise ne funkcionise. Naravno ovo nakon sto sam odcekirao opciju da ispod 3deg prebacuje na benzin. Dalje, gasovita faza ima pozitivnu temperaturu u voznji tek kad isparivac izdje na 45-50deg. Interesantno da je prethodni BRC isparivac davao mnogo manju razliku izmedju temperature gasa i isparivaca, reda 20%, kao i da je daleko bolje, brze reagovao promenom pritiska pri naglom dodavanju gasa. Ovaj ARTIC, kad nabodes gas, nekoliko desetinki se muci da uradi posao, dok je kod BRC Genius isparivaca oscilacija diferencijalnog pritiska bila u granicama +-5%. Mozda ja nesto nisam odradio kako treba pa je ovako...

Comment

• *IvanT*
                      CBC Senator XXL
                      • 30.01.2005
                      • 3234
                      • Srbija, Beograd, Kara

Sad se vraćamo na drugu temu, a to je da Artic isparivač nije za tvoj motor, jer je prejak. Količina gasa koju on isporuči prilikom naglog stiskanja papučice je prevelika za taj motor i to je ono što sam ja pisao još kod prvog vagona.

Da se vratimo na temu....

Bez obzira koji ECU je korišćen temperatura gasa je niska u svakom slučaju. Agis kod Ranka koristi 10kOhm-a, klasičan mesingani NTC, kod Lecha je Bosch temperaturni senzor, kod AC-a opet klasičan i svi imaju isti problem, od pre dva dana. Ustavri uopšte se neradi o problemu, već je temperatura gasa stvarno niska. Setovati na još nižu ili voziti malo duže na benzin...
                      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• RANK
                        CBC Senator XXL
                        • 28.02.2007
                        • 1635
                        • Beograd
                        • FIAT MAREA WEEKEND 1

pa to jeste, ali nisam hteo da ciganisem i da vracam.

Comment

• Antoaster
                          CBC Senator XXL
                          • 07.12.2007
                          • 343
                          • Beograd, Voždovac

Ili instalirati grejac reila, mislim da ga samo BRC ima u ponudi.

Comment

• RANK
                            CBC Senator XXL
                            • 28.02.2007
                            • 1635
                            • Beograd
                            • FIAT MAREA WEEKEND 1

to bi resilo problem

Comment

• Keketarac
                              CBC Senator XXL
                              • 01.09.2007
                              • 588
                              • Novi Sad
                              • Seat Ibiza 1.2 TSI

Ja nisam zapazio takav problem po ovom minusu.
                              Ranije je prebacivao na gas nekoliko sekundi pre nego sto se pojave 2 crtice za temperaturu motora, i sad isto tako prebacuje, nema hoce kaki-nece kaki.

Ne znam sta mu je ovaj namcor uradio.....da reklamiram?

Comment

Working...
                              X