...da Artic isparivač nije za tvoj motor, jer je prejak. Količina gasa koju on isporuči prilikom naglog stiskanja papučice je prevelika za taj motor ...
Interesantno je da ovaj problem ne postoji kad se postigne radna temperatura motora. Jos nesto, na ovoj hladnoci se desava da na auto-putu pritisak padne toliko da zapisti buzzer i prebaci na benzin.
@Dora
Nije sve crno-belo. Na kraju krajeva, mogu da stavim BRC isparivac od prethodnog sistema pa da probam, ali mi je to smaranje. Takodje, ne radi se ovde, bar kod mene o problemima koji su narocito ozbiljni. Dodatnim podesavanjem sam ovo uredio da radi solidno, ali mislim da moze i bolje.
"dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"
Na SS-tovima su default vrednosti... Dakle, kada je temperatura gasa u reilu ispod 0°C ili ti -5°C pogon se vraća na benzin. Tako i treba, dok se ne zagreje dovoljno.
I ja imam taj problem, hoce da predje na gas tek posle 10-ak minuta voznje na radnoj temperaturi. Ranije je prebacivao cim se malo pomeri kazaljka, 1-2 crte.
Zastava 10, Tomasseto, ugradjeno u oktobru kod IvanT-a.
Ovih dana ne vozim mnogo, pa mi i nije neka frka, ali nervira kad od ture od 10km, 6-7 predjem na benzin...
Ako potraje ovaj minus, moracu da svratim da se to dosteluje
I ja imam taj problem, hoce da predje na gas tek posle 10-ak minuta voznje na radnoj temperaturi. Ranije je prebacivao cim se malo pomeri kazaljka, 1-2 crte.
Zastava 10, Tomasseto, ugradjeno u oktobru kod IvanT-a.
Ovih dana ne vozim mnogo, pa mi i nije neka frka, ali nervira kad od ture od 10km, 6-7 predjem na benzin...
Ako potraje ovaj minus, moracu da svratim da se to dosteluje
Problem sam resio (privremeno) tako sto kad ujutro upalim na benzin ja malo fenom zagrejem rail (tj oko filtera i onog bosh uredjaja ako ga ti imas ) minut dva i onda prebaci bez problema . Inace
i ja sam ugradio na istom mestu i mrzi me da idem jer mi je dosta daleko, da ga nasteluje, a pitanje je da li bi to bilo samo gubljenje vremena.........
Kod mene radi sve kako treba, jedino sto kasnije prebacuje, ali to resim tako sto u pocetku, na auto putu vozim iza nekog busa ili kamiona i brze postignem potrebnu temperaturu.
Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Bio sam pre 10 dana do Ivana. Podesio je temperaturu, produzio grejanje brizgacima... Sad skoro da i nema razlike od vremena potrebnog da se prebaci na tng leti i zimi...
Imao sam i ja isti problem kad je bio minus napolju, ali nakon jos minut rada na benzinu, sve radi ok
Mozda i bolje na niskim temperaturama pustiti auto da se malo vise zagreje na benzin, pa onda prebaciti na plin
Ja neznam stvarno, moj plin je ugradjen kod IvanaT, i od tada sam i zaboravio da ga imam (sem kad idem na pumpu da natocim ).Proveo sam dve nedelje u Poljskoj, na temperaturama vecim od -20, i nisam imao problema sa plinskim uredjajem (Landi, mislim da je Omegas 4).Jedina razlika je bila da je na plin prebacivao posle nekoliko minuta voznje, a ne posle 40-ak sekundi, kao sto to inace radi...
Moram da napomenem da je postojao jedan problem, za koji sam brzo ustanovio resenje: Naime, ako sam auto zagrevao u mestu, kad prebaci na plin losije je radio, i tresao je motor.Izgleda da se na tako niskim temperaturama propan i butan odvajaju, i to bi eventualno moglo ostetiti motor.Tako da jedino sto treba uraditi je ZAGREVATI MOTOR U VOZNJI, da bi se plin u rezervoaru izmesao, i posle je sve ok...
A posto ovde gde zivim nema puno (uopste) servisa za autogas uredjaje, da napomenem da filteri nisu promenjeni 50-ak hiljada km (sto ce biti ispravljeno dok prvi put prodjem do Beograda )...
Imao sam isti problem na onom sibirskom minusu i Ivan mi je rešio problem tako što je snizio temperaturu gasa kod koje se "vraća" na benzin, koja je po defaultu bila -5.
.Izgleda da se na tako niskim temperaturama propan i butan odvajaju, i to bi eventualno moglo ostetiti motor.
ne odvajaju se jer su u boci u tecnom stanju, a iz boce se vuce tecna faza, tj. mesavina takva kakva jeste i kad dodje do isparivaca koji je vruc oba gasa isparavaju. to za odvajanje bi eventualno vazilo za kucnu bocu kod koje se vuce gasna faza iz boce , pa da povuces sav propan, a butan zbog ekstremno niskih temperatura ostane, tj. ne moze da ispari - frakciona destilacija.
Comment