Ugradnja plina u Daewoo Lanos 1.4 2002.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Topuz
    CBC Član
    • 04.12.2007
    • 59
    • Beograd

Ugradnja plina u Daewoo Lanos 1.4 2002.

Kupio sam Daewoo Lanos 1.4, 2002. godiste, jako jeftino sam ga dobio (od nekog daljeg rodjaka). Pre njega sam imao Fiat Bravo 1.6 16V, ali mu je stalno nesto falilo, progutao je ogromne pare, tako da sam ga prodao. Posto jako malo znam o Daewoo-ima sem da dosta toga dele sa Opelima, zanima me koliko bi kostala ugradnja plina, koji sistem se preporucuje, koliko bi to moglo da kosta i gde bih to mogao da uradim. Nisam skrt, zelim da se odradi ugradnja sa kvalitetnim komponentama i da to uradi neko ko zna sta radi. Moze li neko da mi pomogne?

Molio bih moderatore da premeste topic gde mu je mesto, posto ja nisam bio siguran.
  • RANK
    CBC Senator XXL
    • 28.02.2007
    • 1635
    • Beograd
    • FIAT MAREA WEEKEND 1

Re: Ugradnja plina u Daewoo Lanos 1.4 2002.

Neka me neko ispravi ako gresim, ali na tom motoru i najjeftiniji sistem radi kako treba.
    "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• bmiillan
      CBC Senator XXL
      • 18.04.2005
      • 393
      • beograd
      • clk 200k

radice svaki gasni sistem ali ako nije sekvent i to dobro podesen napravice problem benzinskom racunaru pa ce auto na benzin
      raditi jako lose a u gorim situacijama ujutru nece moci da upali na benzin (iz iskustva vidjeno vise puta).

problem je u benzinskom ECU koji ima jako cudnu self learning funkciju i sto mu je signal lambda sonde jedan od glavnih parametara za odredjivanje vremena ubrizgavanja dizni (benzinskih), tako da o tome treba voditi racuna.
      nemoj na silu uzmi veci cekic

Comment

• RANK
        CBC Senator XXL
        • 28.02.2007
        • 1635
        • Beograd
        • FIAT MAREA WEEKEND 1

Moguce, ali moj dobar drugar je imao lanis 1,4 2000-to i za dve godine nije imao nikakvih problema, zato sam ovo napisao.

Comment

• Topuz
          CBC Član
          • 04.12.2007
          • 59
          • Beograd

Ne bi bio nikakav problem sto se tice novca da ugradim sekvent, sta god da je najbolje, ugradicu. Ne zelim nikakave ludorije sa plinom, dovoljno sam toga imao na Fiatu i naucio na tezi nacin da ne treba stedeti na tome (doduse, u Bravo je bio ugradjen plin jos od prethodnog vlasnika tako da nisam nikad saznao ko ga je sve cackao i sta mu je radio). Inace, autom sam za sada prezadovoljan, predstavicu ga uskoro u delu foruma namenjenom za to. Auto je 2002. godiste, 1.4 SE, uvezen iz Svajcarske, ima klimu, el. podizace, servo, centralnu, metalik srebrna boja, presao 134kkm (po stanju bih rekao da je realno). Kupljen je za 3600 evra.

Comment

• *IvanT*
            CBC Senator XXL
            • 30.01.2005
            • 3234
            • Srbija, Beograd, Kara

Sekvencijalno ubrizgavanje je pravo rešenje za taj tip motora. Sa bilo kojom drugom opcijom može biti popriličnih problema. Lambda kontrola sa mikro fix emulatorom za taj tip motora ima cenu koja je 50-ak € niža od sekvencijalnog, tako da ne treba razmišljati.
            http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• RANK
              CBC Senator XXL
              • 28.02.2007
              • 1635
              • Beograd
              • FIAT MAREA WEEKEND 1

Originally posted by Topuz
              Ne bi bio nikakav problem sto se tice novca da ugradim sekvent, sta god da je najbolje, ugradicu. Ne zelim nikakave ludorije sa plinom, dovoljno sam toga imao na Fiatu i naucio na tezi nacin da ne treba stedeti na tome (doduse, u Bravo je bio ugradjen plin jos od prethodnog vlasnika tako da nisam nikad saznao ko ga je sve cackao i sta mu je radio). Inace, autom sam za sada prezadovoljan, predstavicu ga uskoro u delu foruma namenjenom za to. Auto je 2002. godiste, 1.4 SE, uvezen iz Svajcarske, ima klimu, el. podizace, servo, centralnu, metalik srebrna boja, presao 134kkm (po stanju bih rekao da je realno). Kupljen je za 3600 evra.
              onda nema sta da se razmislja

Comment

• Topuz
                CBC Član
                • 04.12.2007
                • 59
                • Beograd

Originally posted by *IvanT*
                Sekvencijalno ubrizgavanje je pravo rešenje za taj tip motora. Sa bilo kojom drugom opcijom može biti popriličnih problema. Lambda kontrola sa mikro fix emulatorom za taj tip motora ima cenu koja je 50-ak € niža od sekvencijalnog, tako da ne treba razmišljati.
                A koliko bi kostao sekvent u tom slucaju?

Comment

• *IvanT*
                  CBC Senator XXL
                  • 30.01.2005
                  • 3234
                  • Srbija, Beograd, Kara

Što se tiče mog servisa, cene imaš na sajtu, a za ostale moraš da proveriš. Šarolike su kako cene tako i ponuda opreme, a ima svačega...
                  http://www.lovatogas.co.rs

Comment

Working...
                  X