Gasenje posle prebacivanja na plin, dok je auto hladan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • strela75
    CBC Član
    • 02.07.2008
    • 64
    • Krnjaca

Gasenje posle prebacivanja na plin, dok je auto hladan

Pozdrav svim "kuvarima" na plin.

Imam Opel Astru G i ugradjen sekvencijalni BRC sistem. I dva problema:
    1. Kad auto prvi put palim posle duzeg stajanja (recimo ujutro prvi put), ravnomerno radi na benzin i sve ok. Dok predjem koji ~ kilometar, on prebaci na plin. Pri nailasku na prvi semafor (nekad drugi, cini mi se da zavisi od zagrejanosti), kada stajem, a auto je u leru ili sa stisnutim kvacilom, kocenjem obrtaji nemirno padaju do 500 i ispod, pri cemu se cesto ugasi (kad je hladnije vreme skoro uvek).
    Kad prodje taj deo zagrevanja, to se vise ne desava. Cak i kad ga ugasim i kasnije palim hladnog (ali ne potpuno hladnog kao kad 10+ sati ne radi), to se ne desava. U cemu bi mogao da bude problem?
    U pocetku, se to tek sporadicno desavalo, tako da nisam znao cemu da pripisem problem (samo kad je hladno (ispod nule)), a sada skoro svaki put kad ga palim ujutro (a hladno je).
    2. Kad je ~ -5 zimi, desi se da se upali lampica izduvnih gasova, koja se isto tako posle odredjenog vremena sama ugasi. E sad, to i ne bi bio problem, da se par puta nije desilo da auto radi na tri cilindra (u cetvrtom nema paljenja - dijagnostika Komnenovic - ali nisu imali vremena da otkriju sta je ~ 16.40h). Ovo se cini mi se desavalo i na gas i na benzin. Cak je jednom u toku voznje (sa sva 4 upogonjena cilindra) pocela da blinka lampica, pa sam oduzimanjem gasa uspeo da je stabiliujem - trajno upalim, sto nije pogubno za valjda katalizator,...
    Ima li ko ideju sta bi to moglo biti?

Unapred hvala.

Pozdrav.
    Kad svi misle isto - znači, niko ne misli mnogo.
  • misko71
    CBC Početnik
    • 10.03.2008
    • 4
    • BGD

Re: Gasenje posle prebacivanja na plin, dok je auto hladan

Originally posted by strela75
    Pozdrav svim "kuvarima" na plin.

Imam Opel Astru G i ugradjen sekvencijalni BRC sistem. I dva problema:
    1. Kad auto prvi put palim posle duzeg stajanja (recimo ujutro prvi put), ravnomerno radi na benzin i sve ok. Dok predjem koji ~ kilometar, on prebaci na plin. Pri nailasku na prvi semafor (nekad drugi, cini mi se da zavisi od zagrejanosti), kada stajem, a auto je u leru ili sa stisnutim kvacilom, kocenjem obrtaji nemirno padaju do 500 i ispod, pri cemu se cesto ugasi (kad je hladnije vreme skoro uvek).
    Kad prodje taj deo zagrevanja, to se vise ne desava. Cak i kad ga ugasim i kasnije palim hladnog (ali ne potpuno hladnog kao kad 10+ sati ne radi), to se ne desava. U cemu bi mogao da bude problem?
    U pocetku, se to tek sporadicno desavalo, tako da nisam znao cemu da pripisem problem (samo kad je hladno (ispod nule)), a sada skoro svaki put kad ga palim ujutro (a hladno je).
    isti slučaj je bio i kod mene ... pa je Ivan nešto "skuvao" ... i sada je OK ... tj sada se gasi samo ako ga dok je ladan (tek prebacio na pplin) teram sa većim obrtajima (preko 2000rpm) ...Probaj jedno jutro da ga voziš tako da ne prelaziz 2000-2200rpm ... pa vidi da li ćeti se ugasiti i dali će cager od obrtaja toliko pribliziti broju 500

Comment

• Keketarac
      CBC Senator XXL
      • 01.09.2007
      • 588
      • Novi Sad
      • Seat Ibiza 1.2 TSI

Na koju temperaturu ti je podeseno prebacivanje?

Comment

• CheXy
        CBC Početnik
        • 26.10.2009
        • 2
        • Vrsac

Imam slican problem Astra H 1.4 '05., znaci prvo paljenje posle vise sati, motor lepo upali na benzin i radi par sekundi. Problem je sto on odmah prebaci na plin, a to nije radio, pocnu da shize obrtaji kore dole i padne na ispod 800 i ugasi se ako je hladno ili malo stuca ako je toplo pa nastavi sa radom. Nekad dodavanjem gasa uspem da ga odrzim a nekad ne to je kad je hladno. Na benzinu sve lepo radi. Auto je od ugradnje presao nekih 30k km, ima tomaseto rasprsivac ili kako se vec zove, boca je poljska a elektronika NX-GAS. Isao sam kod par majstora u gradu i nikad nisu videli taj sistem NX-gas i ne mogu da mi pomognu, kazu verovanto samo elektronika da se nasteluje i to je to ali ne znam gde to mogu da odradim a da nije daleko od Vrsca max 100km, znaci Zrenjanin, Beograd, Pancevo. AUto je kupljen sa tim sistemom u NS ali mi je daleko tamo da idem jer nemam vremena za put od 150km zbog posla.

Zna li neko ko radi NX-GAS u Beogradu, Pancevu ili Zrenjaninu a da ume. pozzzz

P.S.
        Da li se isplati stelovati i namestati taj sistem ili da igradim nov komp ili sta vec moze da se menja.

Comment

• ale944
          CBC Senator XXL
          • 20.03.2006
          • 1457
          • Beograd

. Kad auto prvi put palim posle duzeg stajanja (recimo ujutro prvi put), ravnomerno radi na benzin i sve ok. Dok predjem koji ~ kilometar, on prebaci na plin. Pri nailasku na prvi semafor (nekad drugi, cini mi se da zavisi od zagrejanosti), kada stajem, a auto je u leru ili sa stisnutim kvacilom, kocenjem obrtaji nemirno padaju do 500 i ispod, pri cemu se cesto ugasi (kad je hladnije vreme skoro uvek).
          kad prebaci na plin, ti ga vrati na benzin, i vozi jos par minuta, dok ti temperatura motora ne dodje na skoro 50 C (okvirno) pa onda vrati na plin, i ako bude sve ok, treba najverovatnije prepodesiti temperaturu prebacivanja. takodje, bilo bi dobro da u trenutku kad prebaci na gas, izadjes iz kola i pipnes isparivac rukom, mora biti topao, ako nije, to je razlog problema.

takodje kad prebaci na plin, nemoj voziti jacim gasom dok se lepo ne ugreje.
          http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

Working...
          X