Fiat Stilo 1.8 problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BračkoDa
    CBC Član
    • 27.05.2008
    • 24
    • Stara Pazova

Fiat Stilo 1.8 problem

Pozdrav svima

Nadam se da sam na pravom mestu za jedno pitanje, a ako nisam, unapred se izvinjavam.
    Naime, imam stila 1.8 sa nekakvim sekventom i prešao sam oko 25kkm i... ma ljudi, prezadovoljan sam. Vozim aute na plin od 1979. godine i nisam, osim cene goriva, bio toliko zadovoljan. Skoro da se ne osti razlika u snazi, ide ko zmaj i ono što me najviše oduševljava, ne smrdi na plin. Ič.
    Ali, nisam se javio da se pofalim, imam jedno pitanjce. Kao da troši benzin zajedno sa plinom. Znam da u stvari gorivo cucla onda kad ga najviše i troši, kada je hladan, ali potroši oko 10 litara na bocu plina oko 40-ak litara. Meni lično ne smeta, ali da pitam. Ide na servis svakih 10k i tamo kažu da je ok. Da napomenem važnu činjenicu da ga često palim - gasim, ali isto tako da je topao i da ga oma ušalta na plin. Mislim da ne može raditi sa oba goriva odjednom, a da radi regularno kao ovaj moj. Jel tako?

Eto to je pitanje za poznavaoce.
    Hvala unapred i pozdrav svima
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Re: Fiat Stilo 1.8 problem

Post baš i nije bio na pravom mestu, ali sada jeste.

Može da bude sasvim normalno da se potroši tolika količina benzina, ukoliko se vozi sa mnogo hladnih startova i ukoliko je npr. loš termostat, pa je motoru potrebno više vremena da postigne radnu temperaturu, a samim tim i sporije prebacuje na gas. Test vožnja na otvorenom, vožnja samo na gas i onda se vidi da li troši benzin, a da se radi o većoj količini benzina, motor sigurno ne bi radio normalno na oba goriva odjednom.
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Stratos
      CBC Senator XXL
      • 10.09.2008
      • 2594
      • Novi Sad

Pozdrav!
      Iskustvo sa sličnim sistemima ubrizgavanja benzina i gasa:
      - moguće je da recimo jednu benz. diznu emulator ne isključi
      - moguće je da neka benz. dizna curi usled zaprljanosti
      - moguće je da regulator pritiska benzina propusti gorivo prema vodu za vakum od usisne grane prema priključku regulatora
      u svakom od ovih slučajeva lambda sonda koriguje smešu na optimalnu tako da je relativno teško utvrditi neispravnost dok ne poprimi veće razmere.

Comment

• BračkoDa
        CBC Član
        • 27.05.2008
        • 24
        • Stara Pazova

Hvala Stratose, ali može li se ta neispravnost videti na dijagnostici i šta da kažem majstoru na šta da obrati pažnju kada priključi računar?

Comment

• *IvanT*
          CBC Senator XXL
          • 30.01.2005
          • 3234
          • Srbija, Beograd, Kara

Originally posted by Stratos
          Pozdrav!
          Iskustvo sa sličnim sistemima ubrizgavanja benzina i gasa:
          - moguće je da recimo jednu benz. diznu emulator ne isključi
          - moguće je da neka benz. dizna curi usled zaprljanosti
          - moguće je da regulator pritiska benzina propusti gorivo prema vodu za vakum od usisne grane prema priključku regulatora
          u svakom od ovih slučajeva lambda sonda koriguje smešu na optimalnu tako da je relativno teško utvrditi neispravnost dok ne poprimi veće razmere.

Sistem na gasu ne bi funkcionisao normalno i radio normalno da jedan benzinski brizgač radi uperodo sa gasnim. Ponašanje motora bi bilo slično kao da cilindar uopšte ne radi...Ostatak je OK.

Comment

• neshaoct
            Banovan
            • 18.08.2007
            • 1754
            • Beograd, Rakovica

Originally posted by *IvanT*
            ...i ukoliko je npr. loš termostat, pa je motoru potrebno više vremena da postigne radnu temperaturu...
            @ BračkoDa
            Za ovo znam da je bilo aktuelno pre par meseci, pa je najbolje da prvo to središ ukoliko već nisi...
            Znam da termostat nije bio ispravan...bile su i slike na Forumu na kojima se vidi da auto nije ni blizu radne temperature, iako se vozio preko 160 Km/h...možda i još brže, više se i ne sećam...

Comment

• BračkoDa
              CBC Član
              • 27.05.2008
              • 24
              • Stara Pazova

Hmmmm, da...

Vozio se 215 km/h po satu, ali termostat nisam menjao, jer, zamisli, sada radi kako treba, odnosno drži polovicu i ne mrda ni milimetra, ni tamo ni vamo.
              U međuvremenu sam bio na dijagnostici i majstor reče (skoro citat) - Hmmmm (akcenat je na veliko i dugo hmmm), pa je ne vidim ovde ništa čudno, još manje neispravno. Onda je spomenuo da su dizne ispravne i čiste (e sad kako je vido da su čiste, da ga ...), protokomer (ili tako nešto) vazduha ispravan i čist (to je i otvaro isto kao i, kako beše, varijator faze ili tako nešto slično) koje je nakon dijagnostike isto otvaro i nešto mi pokazivo kako se tu i tu nakupi prljavština. U svakom slučaju je kazo da samo teram, a što se potrošnje benzina tiče, pošto kaže nije stručan za plin-benzin, verovatno je do hladnog vremena i puno hladnih starteva dnevno.
              Teraću ga na neki test međugradske kako mi je Ivan preporučio.
              Nego, pitanje za Ivana, jel ti imaš servis na Karaburmi, jer ako imaš onda sam ja plin ugrađivo kod tebe, sad mi kliker proradi. I da znaš, jako sam zadovoljan tvojim radom (ili onoga što mi je ugradio)

Eto, malo odužih, izvinjavam se, al možda nekom zatreba moje iskustvo...

Pozdrav svima

Comment

• *IvanT*
                CBC Senator XXL
                • 30.01.2005
                • 3234
                • Srbija, Beograd, Kara

Nego, pitanje za Ivana, jel ti imaš servis na Karaburmi, jer ako imaš onda sam ja plin ugrađivo kod tebe, sad mi kliker proradi. I da znaš, jako sam zadovoljan tvojim radom
                Da taj sam.

Comment

• Stratos
                  CBC Senator XXL
                  • 10.09.2008
                  • 2594
                  • Novi Sad

U pravu si Ivane.Hvala na ispravci

Comment

• BračkoDa
                    CBC Član
                    • 27.05.2008
                    • 24
                    • Stara Pazova

E Ivane ako si stavio smeška, evo ti još jednog od zadovoljne mušterije . Ne falim te ja zbog nečeg fantastičnog, nego zbog tvoje profesionalnosti i doslednosti. A u današnje vreme je, nažalost, retkost, a ruku na srce i zadovoljan sam urđenim.

E da, Ivane bio si u pravu, zvekno sam jednu malo dužu vožnju otvorenim drumom (oko 400 km) i stvarno nije trošio benzina. Bar ne vidljivo na instrumentu, dok bi uobičajeno potrošio oko 10-12 litara.

U svakom slučaju hvala ti na savetima i uskoro se vidimo kod tebe u servisu.

Pozdrav za sve

Comment

Working...
                    X