Da li može da se našteluje pokazivač plina u autu da pokazuje bar približno stvarnoj količini gasa u boci? Pokazuje mi da je na rezervi iako je boca polu puna.
Pokazivač nivoa gasa
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Re: Pokazivač nivoa plina
Verovatno može da se "dotera" da bude pristojno precizan, mada uglavnom od samog multiventila zavisi kolika je rezerva gasa. Prati kako se ponašaju lampice na prekidaču i kada se gase (na kojoj kilometraži), pa onda odeš do servisa i preceznije se došteluje.
Comment
-
-
Imam multiventil lovato.Najobičniji venturi je u pitanju.Ugrađen plin pre nekih 5 god.Boca je toro, i ima minijaturni pokazivač ispod poklopca boce kod samog multiventila.
Da li je moguće naknadno ugraditi pokazivač sa lampicama?
Comment
-
-
Zavisi od tipa prekidača koji ti je namontiran. Ako prekidač ima mogućnost pokazivanja nivoa, može se upariti sa odgovarajućim senzorom nivoa. Ukoliko nema, montira se senzor i novi prekidač.
Comment
-
-
Re: Pokazivač nivoa gasa
Taj prekidač ima mogućnost pokazivanja rezervre, ne celokupnog nivoa, što je u principu bitna stvar.
Comment
-
-
Re: Pokazivač nivoa gasa
Ja takođe imam mali problem sa pokazivačem. Možda je u pitanju i pritisak u boci. Imam toroidni rezervoar od 34l, plin ugrađen kod IvanaT pre 15-ak dana. Sve pohvale, zaista, momci rade profesionalno, nema razlike u vožnji plin-benzin. Veeeliki problem mi je rezervoar. Naime, na većini LPG pumpi, staje mi manje od 20l kada je pokazivač na crvenom, a samo na jednoj MOL pumpi mi stao pun rezervoar oko 26l. Kada mi je pokazivač na 1. podeljku, stane samo 9-10 litara. Stvarno je problem svakih 200km biti u potrazi za pumpom. Idem kod IvanaT da uradi servis na 1000km pa ćemo videti (tek sam prešao 900km a znam sve pumpe)
Comment
-
-
Comment
-
Comment