LandiRenzo Omegas u Hyundai Accent 1.4 16V

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • hare011
    CBC Član
    • 22.03.2009
    • 84
    • Beograd
    • Hyundai Accent

LandiRenzo Omegas u Hyundai Accent 1.4 16V

Ugradjen mi je LandiRenzo Omegas uredjaj u nov Accent 1.4 16V.Na sajtu ovlašćenog servisa nađem podatak da ugrađene plinske dizne (MED sa zelenom kapom) mogu da isporuče maximum 15kW po cilindru.Pošto moj auto ima 71,3kW (97konja), pitam se dali sam zakinut za 12kW?Hoće li se to odraziti na performanse vozila? Auto jos razradjujem pa ga nisam terao u visoke obrtaje.

POZDRAV!
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Re: LandiRenzo Omegas u Hyundai Accent 1.4 16V

Mali brizgači za taj tip motora, obavezno je staviti Medium brizgače sa crnim kapicama.
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• hare011
      CBC Član
      • 22.03.2009
      • 84
      • Beograd
      • Hyundai Accent

U međuvremenu sam našao na netu da mogu da se koriste do 75kW .Recite mi do koje snage motora se u praksi koristi ovajk tip brizgaljki?
      Jel treba izvršiti reatest nakon promene brizgaljki ili vredi stari atest?Kolika je razlika u ceni između tih tipova brizgaljki?
      Zar je moguće da su radi uštede ugradili neadekvatne brizgaljke.Ne ostaje mi ništa drugo nego da reklamiram...
      Tako je to kada zbog garancije ugradnja ide preko uvoznika na neviđeno.....

Comment

• nnad
        CBC Veteran
        • 16.01.2008
        • 171
        • pancevo

tako smo se svi uključili u forum kad je problem već nastao.da si ranije čisto informativno čitao postove verovatno ne bi tamo ugradio plin.kao i ja

Comment

• *IvanT*
          CBC Senator XXL
          • 30.01.2005
          • 3234
          • Srbija, Beograd, Kara

Originally posted by hare011
          U međuvremenu sam našao na netu da mogu da se koriste do 75kW .Recite mi do koje snage motora se u praksi koristi ovajk tip brizgaljki?
          Jel treba izvršiti reatest nakon promene brizgaljki ili vredi stari atest?Kolika je razlika u ceni između tih tipova brizgaljki?
          Zar je moguće da su radi uštede ugradili neadekvatne brizgaljke.Ne ostaje mi ništa drugo nego da reklamiram...
          Tako je to kada zbog garancije ugradnja ide preko uvoznika na neviđeno.....

Teoretski ti brizgači bi na pojedinim motorima mogli da "izguraju" više od deklarisanog, ali... Praktično svi brizgači se montiraju tako da ne rade sa punim opterećenjem, već do max 80% duty cycla.
          Što se cene tiče, razlika je mizerna, tako da neverujem da je to u pitanju....možda je slučajnost a možda neznanje. Test vožnju treba izvršiti pod maximalnim opterećenjem, proveriti napon lambde i onda videti da li na tom motoru ti brizgači mogu da završr posao. Sve ostalo je rizik vožnje sa siromašnom smešom, koji će ti "spaliti" motor.

Comment

• hare011
            CBC Član
            • 22.03.2009
            • 84
            • Beograd
            • Hyundai Accent

Zvao sam jutros Eko Top servis i rekoše mi da je snaga MED-ovih zelenih brizgaljki upgrade-ovana na 75kW i da podaci na sajtu nisu ažurirani.Kažu da to ugrađuju već duže vreme i imaju pozitivna iskustva.
            Ne budem lenj pa okrenem Pane AG ovlašćeni servis gde dobijem isti odgovor.Lik mi reče da imaju loša iskustva sa crnim brizgaljkama na toj snazi i da su zelene ugrađivali i na fabiju od 77kW.Kaže da bude prebogata smeša sa tim crnim diznama i da ih je teže podesiti.Jednostavno crne na moj motor nebi stavio jer kako i on kaže idu do 75kW provereno.
            Nasao sam na nekom Italijanskom sajtu kit sa tim brizgaljkama gde stoji do 75kW (http://webshop.luccio.nl/E_frame.html?h ... _12-1.html).

Neki komentar!?

Comment

• *IvanT*
              CBC Senator XXL
              • 30.01.2005
              • 3234
              • Srbija, Beograd, Kara

Nazovi ti sve njih i pitaju da li su čuli šta je duty cycle? Takođe pitaj da li je proveravan SFT i LFT, kao i naponana lambdi pod opterećenjem...mislim, strvarno je glupo voditi konverzaciju na ovaj način ili nećeš da čitaš šta je napisano.
              Koliko je 80% od 75kW?

Comment

• slavko_bgd
                CBC Senator XXL
                • 24.03.2009
                • 771
                • Batajnica
                • Stilo 1.6 16V MW

Originally posted by hare011
                Ugradjen mi je LandiRenzo Omegas uredjaj u nov Accent 1.4 16V.Na sajtu ovlašćenog servisa nađem podatak da ugrađene plinske dizne (MED sa zelenom kapom) mogu da isporuče maximum 15kW po cilindru.Pošto moj auto ima 71,3kW (97konja), pitam se dali sam zakinut za 12kW?Hoće li se to odraziti na performanse vozila? Auto jos razradjujem pa ga nisam terao u visoke obrtaje.

POZDRAV!
                Greška je na sajtu ovlašćenog servisa za plin. Imam drugara koji radi u Hyundai servisu na Novom Beogradu i on je bio na obuci baš za taj plin OMEGAS, pa sam proverio sa njim i on mi kaže:
                1. Te "zelene" dizne najbolje rade na svim motorima do 75kW;
                2. Sa jačim diznama su imali problema u gradskoj vožnji i na manjim opterećenjima i žalili su im se klijenti na potrošnju;
                3. Obrati pažnju na spojeve gde su "T" račve od isparivača, ako ima slučajno tragova antifriza, treba da se interveniše!
                4. Taj 1,4 motor radi ekstra na gas. Samo redovno održavanje motora i plinskog uređaja.

Kad razradiš motor,svrati do servisa gde si ugrađivao plin da se auto proveri u vožnji, jer ako je plin stavljen u potpuno nov auto on nije vožen.Bez obzira na softver,plin je čudno gorivo i svaki auto mora da se proba. Posle toga,možeš da voziš slobodno kao na benzin. Ako nešto nije u redu,čak i ako izgleda da motor dobro radi, upaliće se "ček-endžin" lampica i pokazati šta nije u redu.

Pozdrav,

Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• hare011
                  CBC Član
                  • 22.03.2009
                  • 84
                  • Beograd
                  • Hyundai Accent

Dok sam pod garancijom ništa ne smem na svoju ruku da radim.Čekam da se mašina razradi pa da odem u servis na tu vožnju pod punim opterećenjem.
                  Nadam se da znaju šta ugrađuju u svoje automobile.

Hvala svima na komentarima.

Comment

• PPZ
                    CBC Veteran
                    • 31.01.2009
                    • 167
                    • Atina, Grcka

Originally posted by *IvanT*
                    Nazovi ti sve njih i pitaju da li su čuli šta je duty cycle? Takođe pitaj da li je proveravan SFT i LFT, kao i naponana lambdi pod opterećenjem...mislim, strvarno je glupo voditi konverzaciju na ovaj način ili nećeš da čitaš šta je napisano.
                    Koliko je 80% od 75kW?

Ivane nema ljutnje, ali citam sad ovo sto pises i stavio sam prst na celo Kad si meni ugradjivao plin na Xantiu 1.8/16V (ECU Sagem SL96, 83-84KW) stavili ste mi prvo te dizne sa crnim kapicama, i odmah rekli da kao nesto nece biti kako treba sa njima i da bi trebale da se zamene.Sledeceg dana sam dosao do servisa i stavili ste mi dizne sa zelenom kapicom koje su do dan danas na autu.Istina je da je auto malo lenj, i od pocetka je imao nekih problema sa ler gasom (ali svo vreme ide bez vecih problema, da kazem i to).Tada mi je neko iz tvog servisa rekao da mi je neispravan motoric ler gasa, koji sam zbog lenjosti i nemanja vremena zamenio tek posle godinu dana, ali se situacija nije popravila.I dalje auto cesto podivlja na ler gas (menja obrtaje sam od sebe, i cim se malo stisne gas smiri se).Takodje u poslednje vreme je poceo drasticno da trosi plin, iz nepoznatog razloga.Svakako cu odvojiti vremena da prodjem do tebe, tj. servisa cim budem u Srbiji na neko vreme da se to moze izvesti, ali me interesuje sad objasnjenje u vezi tih dizni, posto je moj motor preko tih 75KW, a ipak ste mi stavili te "zelene" dizne.Isto tako bih voleo neki komentar ako si imao slucajeva da se potrosnja tako bez nekog vidljivog razloga poveca (pre je po gradu trosio maksimum 12.5, sad ume da ode i na 17...).Na benzin trosi normalno, presao sam tehnicki pregled, izvadio kartu za izduvne gasove.Znaci problem nema nikakve veze sa motorom konkretno i benzinom, nego bas sa plinskim uredjajem.Posto nisu menjani filteri skoro, moze li to biti uzrok povecane potrosnje (nesto mi to malo vreovatno, ali ko zna...)?

Voleo bih da cujem tvoje misljenje u vezi svega ovoga, posto mi je uredjaj jos do Avgusta pod garancijom, pa ako je nesto neispravno da se menja dok je vreme

Hvala unapred na odgovoru...

Comment

• *IvanT*
                      CBC Senator XXL
                      • 30.01.2005
                      • 3234
                      • Srbija, Beograd, Kara

Kod tebe je ubrizgavanje u punoj grupi, što je dosta drugačije od sekvencijalnog ubrizgavanja. Za punu grupu se koriste 20-ak% manji brizgači nego kod sekvencijalnog ubrizgavanja. Možeš da skineš prst... sa čela.

Potrošnja može da bude povišena iz više razloga, ali zbog uređaja ne može da troši jednom 12.5, sledeći put 17, pa onda 14 itd...Uređaj je uvek isto naštelovan, a sve ostalo zavisi od kvaliteta gasa, uslova vožnje, stanja motornih senzora...

Comment

• PPZ
                        CBC Veteran
                        • 31.01.2009
                        • 167
                        • Atina, Grcka

Hvala za objasnjenje.Sto se potrosnje tice, nismo se razumeli.NIJE jedanput 12 a drugi 17.BILA je 12-13 kad je uredjaj ugradjen, i poslednjih 6 meseci je porasla na 17 BEZ da imam problema prilikom voznje na benzin.Nisam od panicara ali sad mi se vise ne isplati da vozim na plin jer auto potrosi toliko da je skuplje voziti ga na plin nego na benzin.Znaci potrosnja je konstantno velika, a nema reci o neispravnim senzorima, jer auto na benzin ide kako treba, i kao sto rekoh prelazi MOT test.Kad budem dolazio donecu i isprintane rezultate poslednjeg tehnickog pregleda kao i testa izduvnih gasova da bacis oko na njih.Da je bilo koji od senzora neispravan NA MOTORU, to bi se odrazilo generalno na potrosnju, a ne samo na plin.
                        Voleo bih da to sredim jer mi odgovara voznja na plin zbog varijacija u kvalitetu goriva ovde, a plin je konstatnog kvaliteta, ali u ovom trenutku je neisplativo, bar dok ne dodjem do tebe da se to sredi...

I da, skinuo sam prst sa cela

P.S. Od tada sam na svoju ruku promenio jedino lambda sondu, jer mi je upalio indikaciju na tabli, ali je i pre toga bio isti problem sa potrosnjom, i nije se popravio zamenom sonde.Plinski uredjaj niko nije cackao, tako da nemam ideju sta bih mogao ovako sam da uradim, a grckih majstora se uzasavam.

Comment

• *IvanT*
                          CBC Senator XXL
                          • 30.01.2005
                          • 3234
                          • Srbija, Beograd, Kara

Dok se uređaj ne "zakači" na dijagnostiku, ja ti ne mogu pomoći ovim putem. Neki problem postoji, čim se potrošnja popela za skoro 50%. Mapa ubrizgavanja gasa, u slučaju da je niko nije dirao, je ista od trenutka ugradnje do danas, tako da gas ili curi ili je nešto od onoga što sam napisao. To što na benzin "radi perfektno" je irelevantna stvar, pa kada budeš dolazio u Srbiju svrati da utvrdimo šta je u pitanju.

Comment

• PPZ
                            CBC Veteran
                            • 31.01.2009
                            • 167
                            • Atina, Grcka

Comment

Working...
                            X