Sekvent na Nissan 200sx S13 CA18DET

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yiipi
    CBC Veteran
    • 08.05.2008
    • 120
    • Beograd

Sekvent na Nissan 200sx S13 CA18DET

Pitanje je da li neko ima iskustva sa gasom na ovom automobilu (motoru)
  • ale944
    CBC Senator XXL
    • 20.03.2006
    • 1457
    • Beograd

Re: Sekvent na Nissan 200sx S13 CA18DET

ima na slicnim...(turbo) motorima... ne bi trebalo da bude problema, da li je taj motor po necemju specifican ?
    http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• yiipi
      CBC Veteran
      • 08.05.2008
      • 120
      • Beograd

Poz,

Ima ECCS ("Electronic Concentrated Control System") sistem za ubrizgavanje goriva (multipoint) i dva režima brizganja, prvi sekvencijalni do ~3700rpm sa 4 otvorena porta i drugi batch fire kada otvara svih 8 portova. E sad koja je razlika izmedju ovog i drugih Turbo motora ne znam, i da li je ovako nešto specifično i za ostale turbo motore voleo bih da znam. Takođe me interesuje jel ima neko iskustava sa Adamovim (Tošin Bunar, Ćurčić je u istom dvorištu) gas uređajima i samim kvalitetom ugradnje. Hvala Poz

Comment

• ale944
        CBC Senator XXL
        • 20.03.2006
        • 1457
        • Beograd

Takođe me interesuje jel ima neko iskustava sa Adamovim (Tošin Bunar, Ćurčić je u istom dvorištu) gas uređajima
        zar adam nije vulkanizer ??
        ovo oko portova mi nije bas najjasnije (nisam bas u prici sa elektronikom toliko)... da li su dizne nisko ili viskokoomske ?
        ako nije neki atipican oblik implusla ka diznama trebalo bi da radi.. standardni oblici signala su "saturation" (visokoomske) i "peak&hold"(nisko omske)
        vecina uredjaja cita i jedne i druge, i to sluzi kao osnovni parametar za formiranje impulsa za plinsku diznu.

posto i ja vozim turbo na plin, jedini problem koji jos nisam resio i na koji ne mogu da uticem je mali pritisak gasa u boci kad je hladno vreme, sto dovodi to toga da auto nece da razvije punu snagu. kad je toplije, ili plin ima vise propana sve je ok...tako da smisljam resenje i za to

Comment

• yiipi
          CBC Veteran
          • 08.05.2008
          • 120
          • Beograd

Gde si ti ugradio gas, koji tip i kod koga, pa ako ti to radi kako valja onda i ja da probam. Kako je sa potrosnjom?

Comment

• ale944
            CBC Senator XXL
            • 20.03.2006
            • 1457
            • Beograd

ja sam ga sam ugradio, jer sam zeleo da imam potpuni pristup i kontrolu uredjaja, jer svaki cas nesto cackam na autu pa bi mi bilo jako nezgodno da visim jos po servisima za gas i smaram ljude e ajd sad ovako, aj sad onako a uz to vecina tzv.servisera nemaju pojma kako to ustvari radi, u bg ima svega par servisa koji stvarno znaju posao.. ostali rade tipski, cim je nesto nestandardno pitanje je da li ce se snaci

pord toga sam modifikovao mape paljenja da bi izvukao maksimum iz plina posto trazi malo ranije paljenje.
            sto se tipa uredjaja tice to i nije toliko bitno, tj. ima ih vise koji rade posao , bitno je napraviti pravu kombinaciju (isparivacm dizne itd..)
            konkretno kod mene je ac stag ecu koj je u trenutku kad sam ja ugradjivao bio po meni best-buy, ali mislim da se situacija od tada promenila...(stag je postao popularan, uvozniku su skocili apetiti i cena vise nije tako povoljna)
            isparivac je tomaseto arctic, koji bi i u tvom slucaju zarsio posao.. bakarna cev od boce 8mm je pod obavezno, kao i neki multiventi koji ne predstavlja preveliku restrikciju protoku gasa..
            potrosnja ovih dana 13-15 lit kombinovane voznje grad/otvoreno, po gradu 15-20, ali toliko mi je benzina trosio

Comment

• yiipi
              CBC Veteran
              • 08.05.2008
              • 120
              • Beograd

Ti bi mi znaci preporucio "tomaseto artic" isparivac, i ac ecu stag. Gde ja to mogu da namestim po tvojoj preporuci i da li si ti zainteresovan da to odradish na mojoj mashini i za koje parice... moj broj je 0648408883 pa ako imash neki predlog javi se....

Comment

• ale944
                CBC Senator XXL
                • 20.03.2006
                • 1457
                • Beograd

ne bavim se komercijalnom ugradnjom gasa, ali sam uvek spreman da pomognem u ovakvim slucajevima tehnickim savetima/predlozima u vezi stvari koje znam i koje sam isprobao...
                ajde svrati do mene neki dan , da polgledamo masinu pa da vidimo sta/gde/kako bi bilo najbolje...

Ti bi mi znaci preporucio "tomaseto artic" isparivac, i ac ecu stag
                to je samo jedna od opcija koje bi zavrsile posao...ima i drugih

Comment

• Jesa
                  CBC Senator XXL
                  • 23.03.2008
                  • 344
                  • Beograd
                  • Honda Civic 1.4 LS

I? Kako napreduje? El ste ugradili? Poceli? Bilo sta?
                  www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

• skyline
                    CBC Senator XXL
                    • 31.07.2007
                    • 3149
                    • Cacak

i mene zanima kako to sljaka
                    Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• ale944
                      CBC Senator XXL
                      • 20.03.2006
                      • 1457
                      • Beograd

ne sljaka jos, vlada (yipi) je imao nekih precih investicija, ali kad bude bicete obavesteni

Comment

• yiipi
                        CBC Veteran
                        • 08.05.2008
                        • 120
                        • Beograd

Bitje uskoro, nadam se sledetjeg meseca, ako sve bude kako sam planirao. interesuje me da li bi mogao i da odradim chip tunning sa onim novosadjaninom (zaboravih mu ime) u isto vreme .

Comment

• ale944
                          CBC Senator XXL
                          • 20.03.2006
                          • 1457
                          • Beograd

trebalo bi da moze, ali najbolje okreni 065 8327419 pa mu das sve detalje oko ecu-a ....

Comment

Working...
                          X