Pokusao sam preko pretrage, ali nisam nasao sta me zanima, pa cu morati ovako.Izvinavam se ako je vec bila tema.Elem, nedavno sam ugradio plin i jos uvek sam u periodu privikavanja, tako da ne znam da li postoji neki problem ili je sve OK.Auto trosi nekih 2-2,5 l benzina na 100 km i pored voznje na plin.Da li je to normalno?Koliko vama trosi benzina na 100km?
Potrosnja benzina
Collapse
X
-
Re: Potrosnja benzina
Mogao si malo bolje da pojasnis situaciju
Kakav uredjaj ima auto ugradjen (sto se tice gasa)
Ako se auto pali na benzin (sto je normalno) normalo je i da potrosi malo tog benzina.Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
-
-
Sto rece ada, ukoliko je sekvent, normalno je da potrosi i benzin, ti kada ga upalis on radi na benzin dok ne dostigne odredjenu temperaturu, ali i svako paljenje u bilo kojim uslovima podrazumeva potrosnju benzina, manje ili vise zanemarljivu, tako da , uzivaj i ne misli o tome....
Comment
-
-
Ako vozis auto pretezno po gradu, i cesto ga palis/gasis, normalno je da ima toliku potrosnju.Svaki put kad upalis auto, palis ga na benzin, i motor radi najmanje 20-30 sekundi pre nego sto prebaci na plin.Sto je napolju hladnije, to ce i rad motora na benzin biti duzi (dok se motor ne zagreje dovoljno da moze da radi na plin).Ja ne racunam na tvoj nacin, ali eto na 6-9 meseci potrosi rezervoar benzina (60l), uz predjenih 20-ak hiljada km, ali pretezno izvan grada...
Ma, ne razmisljaj i vozi, kako rekose ostali
Comment
-
-
Uredjaj je sekvent, zato sam i otvorio temu u ovom delu foruma.Nisam cesto palio i gasio kola.Za ovih 6 dana sam napravio 600 i kusur km i to 80% otvoren put, pa me je zato i iznenadila "tolika" potrosnja benzina.
Comment
-
-
Kad potrosnju budes proverio sistemom od cepa do cepa i to ne jednom vec vise puta, i zatim izracunas prosek e onda se javi. nene Ovo sto si nam rekao kako si ti merio potrosnju ja zovem "odokativna metoda" koja u principu samo moze da te slaze i nista vise.
Dakle full rezervoar, predjena kilometraza, dosipanje, proracun, zatim jos par puta tako i onda na kraju znas na cemu si. E tako se gleda potrosnja! Pozdrav i cujemo se!EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T
NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)
SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA
Comment
-
-
Ja takođe imam Corsu C 1.2 16v, i sekvent uređaj. Moram da priznam da, ma kako merili, ta potrošnja benzina je ogromna. Ja sipao oko 25l jos pre mesec dana, prešao 1.700km, a skazaljka benzina samo malo pala na dole. Sa tim benzinom ću se voziti još puuuno. A da, s vremena na vreme auto prebacim na benzin van grada, i provozam malo čisto da ne zariba. Tako da je ta navedena potrošnja mnoogo velika, bez obzira što takav metod proračuna nije precizan, što već reče jedan forumaš. Ali ja puno vozim van grada, a samo sa puno hladnih startova može se dostići veća potrošnja benzina.
Comment
-
Comment