Potrebna pomoc - Ugradnja gasa u V6 motor(Mercedes ili Audi)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • diego
    CBC Početnik
    • 05.07.2009
    • 2
    • Beograd

Potrebna pomoc - Ugradnja gasa u V6 motor(Mercedes ili Audi)

Mesecima unazad pokusavam da resim dilemu da li da kupim novu Skodu Oktaviju 2009 ili - Mercedes E 240 V6 2005 god

- Audi A6 2.4 V6 2005-2006

Mercedes i Audi su , u ovoj benzinskoj varijanti sa V6 motorom prilicno dobro, stavise odlicno ocuvani ..

Problem je enormna potrosnja goriva (oko 15l ? u gradu ) i skupa registracija ( taj problem bih nekako i resio )

Negde sam procitao da je Mercedes E 200 kompresor idealan za ugradnju gasa, pa me interesuje

- zasto je IDEALAN ?

- da li su za ocekivati neki problemi kod ugradnje gasa u V6 motor ( cesci kvarovi nekih delova ?? )

Skupa registracija jeste razlog zbog kojega su, Mercedes i Audi u inostranstvu jeftiniji ..

Ugradnjom gasa mislim da resim problem potrosnje a registracija kod nas u Republici Srpskoj,za automobile do 2.400 ccm, nije toliko velika

( nema pdv-a `na luksuz`, pa nekako moze da se podnese )

• ale944
    CBC Senator XXL
    • 20.03.2006
    • 1457
    • Beograd

Re: Potrebna pomoc - Ugradnja gasa u V6 motor(Mercedes ili Audi)

ukoliko motor nije sa direktinim ubrizgavanjem benzina u cilindre (npr fsi kod audia) , ne bi trebalo da imas problema sa ugradnjom gasa...
    kog 6aka je malo skuplja varijanta, zbog ecua koji mora podrzavati 6cil i 6 gasnih dizni.
    najbitnije je da gas ugradis kod nekog ko stvarno zna svoj posao.

... gledam ovu sliku sto si okacio, ne mogu da dokucim te svapske nagone za tolikom lamperijom u kolima
    http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• diego
      CBC Početnik
      • 05.07.2009
      • 2
      • Beograd

Koliko mu `skuplja varijanta ` dodje u evrima ?

Comment

• ale944
        CBC Senator XXL
        • 20.03.2006
        • 1457
        • Beograd

cena zavisi od servisa do servisa, ali recimo ako se 4cil varijanta krece oko 600 eur, 6cil bi bilo mozda 800 .... pretpostavljam, najbolje proveriti direktno po servisima...
        http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• speedplus
          RIP Bio nam je drug!
          • 15.01.2007
          • 2419
          • LAZAREVAC

Originally posted by diego
          Negde sam procitao da je Mercedes E 200 kompresor idealan za ugradnju gasa
          Bolje receno normalan,ali ne sasvim,jedan problemcic postoji ali se lako resava.

Comment

Working...
          X