Koji je najbolji sekvent uredjaj kod nas?!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dacad
    CBC Početnik
    • 09.07.2009
    • 3
    • beograd

Koji je najbolji sekvent uredjaj kod nas?!

Imam Peugeota 406 1.8 16v 115 konja 2002 god. sa sagemovim kompjuterom i hocu da ugradim sekvent plin, ali neznam koji je najbolji?! Svako mi prica neku svoju pricu i neznam kome da verujem, znam da je naj bitnije da bude dobar kompjuter. Nude mi Landy, Zavoli, AC,... ja bi ipak Italijanski , ali nisam siguran gde da idem i sta da ugradim?! Ako neko moze da mi pomogne, molim vas pisite!
  • tomamega
    CBC Senator XXL
    • 19.03.2009
    • 715
    • Beograd / Crna burma, prim. prev.
    • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Re: Koji je najbolji sekvent uredjaj kod nas?!

Imao si puno postova na tu temu. Bitno je KO to ugrađuje uređaj, a ne koji uređaj se ugrađuje. MOj savet je da odeš do AC RAšića u Višnjićkoj. Ja sam odradio tamo, čovek će ti sve reći i objasniti. A i cena za sekvent je veoma pala. Samo, pošto je dobar majstor, u letnjim mesecima se čeka na zakazivanje ugradnje.

Comment

• dacad
      CBC Početnik
      • 09.07.2009
      • 3
      • beograd

Znam druze, citao sam dosta postova ovde, i zvao brdo ljudi, ali posto ce taj auto izmedju ostalog voziti i moja supruga sa malom bebom u kolima, zelim sto bolji uredjaj da ugradim za neku normalnu i standardnu cifru, a cuo sam da su Italijani najbolji po tom pitanju, i posto za iste pare mozes da ugradis i Italijana i Poljaka, interesuje me da li mozda neko sa vise iskustva od mene moze da mi kaze koji su najbolji, odnosno neko poredjenje ili gradaciju za njih, a milion sam ih zvao i svako hvali svog konja odnosno robu, tu valjda nema puno odstupanja od same procedure ugradnje, vec samo finese, a kompjuter je glavni kako kazu,za AC Rasica sam cuo, i zvao sam ih, ali oni stavljaju Poljski AC kompjuter, ali sam cuo i da su stvarno najbolji! Kazu da je IvanT najbolji, ali valjda ima jos neko ko je dobar, a ko ugradjuje Italijane! Zelim samo ako moze neko da mi kaze koji su najbolji po redu od Landirenco, Landi, Zavoli, Brc, AC, .... i ko zna kojih jos?! Unapred hvala svima!

Comment

• tomamega
        CBC Senator XXL
        • 19.03.2009
        • 715
        • Beograd / Crna burma, prim. prev.
        • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Pravo da ti kažem, nisam baš ulazio u toliko detalja. Znam neke ljude koji su prešli i po 100.000 km sa ugrađenim plinom kod IvanaT, i ako sve dobro radi ne pitam se mnogo.Evo i ja moje iskustvo, posle 4.000km veoma zadovoljan, nema razlike plin-benzin. I moja žena vozi, kod sekventa je sve automatika. Nema glava da te boli. Ako brineš za bezbednost, to je već druga stvar koja ne bi trebalo da ima veze sa proizvođačem (pošto su ovi uređaji koji se ugrađuju kod ozbiljnih servisa prošli bezbednosne standarde)

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

Kada si bas zapeo za italijanski i da bude pouzdan, idi lepo u Verano i preko njih ugradi BRC. Jedina mana te price je sto kod njih uredjaj i ugradnja kosta 1200-1300e.
          I kakve veze ima voznja supruge i deteta i zemlja prozivodnje uredjaja?????
          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• ale944
            CBC Senator XXL
            • 20.03.2006
            • 1457
            • Beograd

ako ce ti biti lakse, moja supruga i dete se voze autom u koji je ugradjen "poljak" (AC Stag)
            ...bez ikakvih problema...
            http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• dacad
              CBC Početnik
              • 09.07.2009
              • 3
              • beograd

Ma nije problem i da je AC ili neki italijan, u principu mi je svejedno, samo da me nezeza zbog sagemovog kompjutera! A inace kad kupujes, svako zeli da za jednu cifru kupi sto bolje! A inace hvala na odgovoru!

Comment

• Vlada_nbgd
                CBC Senator XXL
                • 11.09.2005
                • 1066
                • Novi Beograd/Topcider
                • ford focus sport pack

Originally posted by dacad
                neinteresuje me ko ce da mi ugradi
                A ja mislim da bas to treba najvise da te interesuje
                Ako kazes da si cuo za IvanaT da je najbolji zasto sumnjas u kvalitet uredjaja,pa ne postaje se najbolji sa bofl robom.Primera radi ovaj uredjaj u mom fordu je kostao 1100eur i radi besprekorno ali isto tako ima ljudi kojima pravi probleme zbog nestrucne ugradnje.
                Mislim da je tvoj problem resen u prvih par postova ove teme,pozdrav!

p.s da nisam bio uslovljen garancijom zbog novog auta bez razmisljanja bih ugradio tog "poljaka"
                FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• uglavnom.bezopasni
                  - 42 -
                  • 03.02.2005
                  • 2235
                  • Novi Sad

a mene intersuje koji je najbolji, neinteresuje me ko ce da mi ugradi, poenta je samo da sednem i da vozim i nerazmisljam, kao i svi! Ako mozes da mi pomognes pisi! Unapred hvala!
                  Godinama na ovom forumu pričamo da nije bitno ŠTA nego GDE!!! I za to imamo gomilu primera iz života, čak i postoji posebna tema o tome, samo malo potraži.

Kupi najkvalitetnije i najlepše pločice na svetu i daj da ih ja lepim kod tebe u kupatilo, kupi akril/metalik/perla/kameleon boju i daj da ti ja ofarbam kola... nadam se da sad shvataš.
                  Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                  11.04. 0:12 #2
                  Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Pošto su zvani svi živi a i pomalo mrtvi majstori a i čitano je ovde dosta, smatram da je tema potpuno besmislena i ugasiću je.
                    Neko ko želi da se unesreći i juri nešto što misli da je dobro a nije i ne može mu se to objasniti ne vredi ni da mu se objašnjava. Reče kolega SRi hoćeš baš talijana, stavi Lovato, Landi ili BRC, to je jedino što ima od čistokrvnih talijana. Ovo m ideluje kao rasizam, kao poljaci nemaju pojma iako je zemlja sa mnogo miliona stanovnika sa možda najvećom ekspanzijom ugradnje i proizvodnej gasne opreme u Evropi i gde se svaki uredjaj istestira očas posla na velikom broju uzoraka a usput su sve komponente od talijana.
                    Nebitno, odgovorno tvrdim da nema boljeg softvera od AC softvera, pa nek vrišti kako ko hoće. Ko voli da plati značku i posle plače neka izvoli.

Svaku sledeću temu koja počinje sa koji je uredjaj najbolji u vasioni ću zaključati a molio bih i ostale moderatore da to urade. Krečimo ovde godinama i usmeravamo mušterije u dobrom smeru da dobiju najbolje za svoje pare a niko to ne ferma. Čim počne neko pre kupovine da se upoznaje sa sastavom Sonijevog televizora i poreklom komponenti ja ću dozvoliti ovakve teme.
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Pošto sam dobio kilometarski PP, čovek se potrudio, objasniću ovde zašto je zaključano.

1. Ne postoji najbolji uredjaj na svetu, bilo koje rase.
                      2. Postoje majstori koji znaju da urade posao.
                      3. Postoje majstori koji nemaju pojma.
                      4. Mušterija treba da se odluči za komponentu 2 ili 3 jer o komponenti 1 svakako nema pojma, jer da ima bio bi majstor i ne bi pitao.
                      5. Ne shvatam stvarno se te što me optužuju za reklamu a pitali su za mišljenje. Ja koji sma ugradio na stotine sekventa ne smem da kažem mišljenje a neko kome je ugradjen jedan sekvent ima pravo na mišljenje. Demokratija bato.

6. Svako nema vremena da pročita ništa od foruma ali smo mi zato imali vremena da pišemo eto da bi pisali.
                      7. Pisali smo isključivo zato da bi se reklamirali, nikom nije dat savet besplatno, baš smo zli.
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• *IvanT*
                        CBC Senator XXL
                        • 30.01.2005
                        • 3234
                        • Srbija, Beograd, Kara

Jos par reci....

Italijanske kuce koje se bave proizvodnjom opreme za autogas, nemaju proizvodnju kompjuterskih jedinica za sekvencijalna ubrizgavanja, vec iste kupuju od drugih firmi. U vecini slucajeva ECU dolazi iz kompanije AEB i po potrebi se "brendira" odgovarajucom nalepnicom, pa se skoro identican ECU nalazi kod svakog proizvodjaca. Ono sto se razlikuje je graficko resenje softvera koji ima par opcija vise ili manje u zavisnosti od cene koju kuca hoce da plati AEB-u za otkljucavanje istih, tako da koji god pazarili dobijate skoro istu stvar. Svi ti uredjaji su dobrog kvaliteta, a o manama smo vise puta pisali. Da bi se perfektno nastelovali treba roditi mecku, ali nakon toga rade sasvim pristojno. Bogu hvala ima uredjaja koji rade odlicno, a dobar majstor ce znati da odabere pravi i sebi nece dozvoliti da ugradjuje los sistem. Ponavljamo kao papagaji, ali izgleda da je neophodno..."birajte majstora, a ne ECU...".
                        http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• ale944
                          CBC Senator XXL
                          • 20.03.2006
                          • 1457
                          • Beograd

i ja da dodam.. BIRAJTE MAJSTORA

ali svaki majstor je naj sasvim potpuno sasvim dasa na svetu, pa kad isprica pricu kako je ugradjivao plin na mig 29 i ruske tenkove, ti prosto moras da ugradis gas kod njega, pa kad cuju ljudi kod kakvog si majstora bio...posle ako nesto zeza, kriva je drzava, aktuelni predsednik, premijer i pola ministara, pa i rusi sto prave gasne krize i salju nam los gas itd..

evo jednog relativno prostog pitanja koje mozete postaviti majstoru kad se raspitujete za ugradnju sekventa: na 6000 rpm koliko milisekundi maksimalno sme da bude otvorena plinska dizna, a da ne ode u full open (konstantno otvorena)
                          ko to ne zna, ne razume sustinu funkcionisanja sistema za napajanje gorivom (gasom ili benzinom), i svaka njegova ugradnja i podesavanje je, onako, napamet...

ili npr. kad se ugradi sekvent, koji ecu vrsi korekciju smese po recimo lambdi ili temperaturi vazduha, gasni ili benzinski ?

naslusacete se bisera raznih
                          http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

Working...
                          X