Opel Vektra, 1.6 Loše na benzinu, super na plinu!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vektrash
    CBC Početnik
    • 26.10.2007
    • 7
    • Sombor

Opel Vektra, 1.6 Loše na benzinu, super na plinu!

Da vas cujem....
    Moja Vektrica, 1.6 , ugradjen Zavoli. Naime, na benzinu u leru loše radi, trza, neravnomerno radi, a čim prebaci na plin, motor se umiri, kazaljka obrtomera miruje... Šta bi to moglo biti? Hvala majstorima unapred!
  • mb12
    CBC Senator XXL
    • 06.11.2006
    • 640
    • Vrbas
    • Mazda 626 2.0 TD

Re: Loše na benzinu, super na plinu!

Prljave "brizgaljke"...benzinu smeta, plinu ne.

Comment

• misko71
      CBC Početnik
      • 10.03.2008
      • 4
      • BGD

Re: Loše na benzinu, super na plinu!

Originally posted by mb12
      Prljave "brizgaljke"...benzinu smeta, plinu ne.
      pa nisam baš siguran da su benzinske dizne problem ... elem ja imam isti problem od skora 3-4 meseca. Tj prvo paljenje u toku dana (na ladno) je OK, ali kada je motor vruć i napolju ovaj pakao, tada kada ga palim ili prebacim na benzin radi vrlo neravnomerno i često oće da se ugasi

Majstor koji radi samo Renoe mi je čistio Step motor ali to nije pomoglo i on je uveren da je preoblem Step ... nebudem Lenj i odem u Ovlašćeni Reno servis (Sio Krstić MMLug) i tamo čim su videli plin odmah su osuli drvlje i kamenje na plin i dijagnoza su naravno bile dizne, a terapija Wynn's Injector Cleaner aditiv ... pun rezervoar benzina i 120-130 na Auto putu ... Glupo mi bilo da se nastavljam sa njima jer problema nema na Hladno, ali ga ima na Toplo ... naravno nije nilo rezultata ... čak sam otišao Profi čišćenje dizni ali bez skidanja dizni, nego sa nekom opet Wynn's mašinom ( 10+15min) motor radi i vuče neku njenu smešu) ... rezultat ... bem li ga ... mozd ai ima napretka ... ili ja to samo priželjkujem ...

Sutra idem kod prvog majstora koji kaže da je Step ... da ga još jednom proverim koliko je siguran pa da menjam i Step

Za Ivana:
      Tvoj sam klijent i vazda sam navraćao ... kada je motor baš zagrejan i kada usporim i ostanem u toj nekoj brzini, druga ili treća (dakle mali obrtaji 1300-2000) i polako mu dodajem gas skoro uvek Secne ... kao da se Zaguši ... to je opet od skora, a nabenzinu iako imam problema sa lerom to se ne dešava ... Znači problem je vezan za temperaturu

Provalio sam još jedan problem: Bilo leto ili zima, posle prvog paljenja tokom dana, čim prebaci na plin, ako vozim sa većim gasom (preko 2000-2500), skoro sigurno će mi se ugasiti na plinu ... ako vozim 2-3 km laganije (do 2000rpm) neće se ugasiti
      ima li rešenja Ivane?

Comment

• ciklon
        CBC Senator XXL
        • 11.08.2008
        • 362
        • Beograd

Re: Opel Vektra, 1.6 Loše na benzinu, super na plinu!

Da ne otvaram novu temu, calibra c20xe, 94 god. Plinski uređaj je AC, komp Stag-300-8, isparivač Tomasetto AT09, dizne IG1.Ugrađen prošle godine.
        Lepo pali na benzin, automatski na određenoj T prebaci na plin, lepo radi na plin. Međutim, problem nastaje kada u toku vožnje manuelno prebacim na benzin, ili jednom kada je ostao bez plina pa je automatski prebacio, počinje da trza i da se gasi na benzinu.Ako uspem da ga vratim na plin za vreme tog trokiranja, problemi nestaju. Trokiranje traje sve dok se ili ne ugasi ili ne "proguta" knedlu a u tom slučaju dalji rad na benzinu je dobar tj., mirno radi na leru i izuzetno dobro vuče kroz celu amplitudu obrtaja. Kao da ne prihvati odmah benzin po gašenju plina. Da li je problem u instalacijama između plinskih i benzinskih dizni, kao da su benzin. dizne zatvorene u tom trenutku ...Da nije do prljavih dizni, mada pazim na to da imam dosta otvorene vožnje na benzin, a opet, da su začepljene pravile bi mi stalno taj problem...
        Ili bi mogao biti neki deseti uzrok???
        Auto ima 11.000 km od velikog servisa.
        ponika marke ROG :-)

Comment

• milijevski
          CBC Početnik
          • 20.12.2009
          • 1
          • Nova Pazova

Re: Opel Vektra, 1.6 Loše na benzinu, super na plinu!

Probaj da vozis cesce na benzin, ja sam slican problem tako resio. Prosto sam pre zaustavljanja prebacivao rucno na benzin (nekih 2 km ranije), a kasnije sam kratke relacije vozio sve na benzin i problem je nestao.

Comment

Working...
          X