stilo 1.8

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • McMilan
    CBC Početnik
    • 28.09.2009
    • 4
    • novi beograd

stilo 1.8

fiat stilo 1.8 16 v 2006 godište. molim preporuku za ugradnju i ako neko ima iskustva sa potrosnjom posle ugradnje i odrzavanjem.
  • anamaki1
    CBC Početnik
    • 25.09.2009
    • 5
    • pb

Re: stilo 1.8

Originally posted by McMilan
    fiat stilo 1.8 16 v 2006 godište. molim preporuku za ugradnju i ako neko ima iskustva sa potrosnjom posle ugradnje i odrzavanjem.
    [offtopic:10c6tqx1][/offtopic:10c6tqx1]

Ugradio sam sekvent plin "ZAVOLI" u aprilu 2009, presao sam sa njim oko 5000 KM i imam veoma lepo misnje o istom.
    t.j. potrosnja je ista kao i benzina (nekad i manja), prosecna potrosnja oko 9,0 lit/100 KM + MAX 1,0 lit benzina (zbog stalnog paljenja na benzin), tako da je cena 1,0 KM predjenog puta ista ili manja kao i kod JTD motora.
    Onoliko koliko sam do sada primetio performanse su za otprilike (2 do 5)% slabije nego na benzin.

No ja McMilan imam jedan drugi problem!
    Naime, motor veoma fino i glatko radi dok ne postigne radnu temperaturu, ali tada pocinje da STUCA t.j. ima nemiran ler gas -samo kad ga ugasim pa ponovo upalim, tad zna da se ugasi motor (Napominjem samo kad je motor topao i rad na BENZINU).
    Na DIJAGNISTICI u ovlascenjom servisu ne pokazuje nikakve greske.
    Kad se prebaci na PLIN, NE GASI SE, ali ima malih odstupanja od normalog polozaja ler gasa.
    Ako te zanima, procitaj moju poruku upucenu Lazaru, na forumu "AUTODIJAGNOSTIKA" , Post - PROBLEMI I RESENJA- Stilo 1.6 RMP previse padaju.

Comment

• *IvanT*
      CBC Senator XXL
      • 30.01.2005
      • 3234
      • Srbija, Beograd, Kara

Onoliko koliko sam do sada primetio performanse su za otprilike (2 do 5)% slabije nego na benzin.
      Kako je ovo izmereno?
      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• anamaki1
        CBC Početnik
        • 25.09.2009
        • 5
        • pb

Originally posted by *IvanT*
        Kako je ovo izmereno?
        Subjektivan osjecaj u toku voznje.

Comment

• b_samardzic
          CBC Senator XXL
          • 02.04.2005
          • 1557
          • Smederevo

Postoje senzori za merenje gravitacije.
          Takodje mogu da mere silu ubrzanja adaptacijom koja se vremenom uci.
          Postavlja se na ocni zivac operacijom i za 3 meseca mozak meri G-silu sa greskom od +/-1%
          Sala ne ljutite se.

Comment

• *IvanT*
            CBC Senator XXL
            • 30.01.2005
            • 3234
            • Srbija, Beograd, Kara

E, naka si mu napisao....

Greska merenja jednog dobrog Dyna je tolika kolika kazes....od sada se neisplati voziti auto na merenje, jeftinije je da ih ti testiras.

Šala...

Ono sto je sigurno je da sa nasim benzinom razlike nema, tj. pri nizim i srednjim obrtajima motor lepse radi na gasu i lakse povlaci zbog blagog spustanja maximalnog obrtnog momenta ka nizim obrtajima. Vecina modernih automobila sa nasim benzinom "dozivljava" takve detonacije u cilindru da jedno izostreno majstorsko uho to ne moze da podnese. Nakon konverzije na autogas motori pocnu da "pevaju" i to je fakta....Skoro sam snimao jednu 156-icu, tj. zvuk motora na jedno pa na drugo gorivo, pa ako vlasnik bude saglasan postavicu snimak,da cujes...o performansama...pa recimo da necu da komentarisem.
            http://www.lovatogas.co.rs

Comment

Working...
            X