Opel vectra B 2.0 16v x20xev 2001. probelml ler gasa..

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dejanx20xev
    CBC Član
    • 21.10.2009
    • 10
    • Doboj

Opel vectra B 2.0 16v x20xev 2001. probelml ler gasa..

Imam problem sa ler gasom već duži period,motor mi varira sa obrtajima od 1000rpm pa do 2000rpm i tako stalno ne može se normalno voziti ima snagu i sve sam ispitao i step motor,labda sondu MAP senzor, ne vuče nigdje "fresh air" mimo ususne grane.
    Ponekad se i smiri možda 2 dana vožnje pa onda opet,samo me čudi što kada auto ne ide onda je sve OK redi na 900rpm i čim krenem počne da varira ili ako idem 120km/h i izbacim ga iz brzine odma isti problem!
    Samo da napomenem da sam mjenjao i lambda sondu i step motor(ler lauf mororic) stavljao sam ispravnog auta i opet je bio isti problem a ne pali mi se ona žuta lampica.
    Potrebna mi je pomoć ako neko ima iskustva u čemu je problem da mi pomogne. Hvala unaprjed!!!
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Re: Opel vectra B 2.0 16v x20xev 2001. probelml ler gasa..

Marka automobila, godina, snaga motora, vrsta i model uredjaja koji je ugradjen. Sve ostalo se briše bez obrazloženja.
    S obzirom da si nov, post trenutno ostaje, a svaki novi post koji ne bude imao potrebne podatke ide u kantu za reciklazu. Vazi za sve forumase, naravno.

Bez dijagnosticara koji zna da radi svoj posao ces tesko resiti taj problem. Sumnja pada na VSS i leptir...
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• duh koji hoda
      CBC Veteran
      • 10.03.2009
      • 123
      • djavolja varos

Molim samo obrazloženje što je obrisan post. Čovek je iz federacije i mislim da nije neka konkurencija za nas sa ove strane Drine ako ga uputim
      na pravog čoveka koji može da mu reši dijagnostiku kao i problem. 065/516-271 Dejan , Brčko - distrikt.

Comment

• *IvanT*
        CBC Senator XXL
        • 30.01.2005
        • 3234
        • Srbija, Beograd, Kara

Post je obrisan jer nije u duhu foruma... Ako odgovor na svako postavljeno pitanje sa problemom treba da bude adresa sa brojem telefona, onda hebo forum...Da je konkurencija problem i da se neko toga plasi, onda na ovom forumu ne bi bilo 15 vec jedan majstor, ali onda to ne bi bio ovaj forum.

Comment

• legenda
          CBC Senator XXL
          • 28.03.2009
          • 1345
          • Beograd

Malo je noviji auto od ovog krsa koji ja vozim,ali kao sto ti je i Ivan rekao,probaj da ocistis leptir(sad ne znam da li to kod tebe moze sa Carb cleanerom)ili te zeza senzor leptira gasa(Tps,vvs ili kako god)...ako ti to ne pomogne,onda sumnja pada na glavu i ventile...u svakom slucaju pravac ovlasceni servis

Comment

• *IvanT*
            CBC Senator XXL
            • 30.01.2005
            • 3234
            • Srbija, Beograd, Kara

VSS=Vehicle Speed Sensor, cest uzrok opisanog problema kod ovog modela...

Comment

• dejanx20xev
              CBC Član
              • 21.10.2009
              • 10
              • Doboj

OK, sumnja pada na vss i tps, jer sam sve ostalo ispitao i čistio sam leptir često on je ko suza. postoji li nači na koji bi mogao da ispitam vss senzor? Jeli on može da prouzrokuje miseterije na kontrolnoj tabli tipa da kad dadenem kontakt kazaljke same igraju tj. skaču gore dole a najviše obrtomjer...
              Koliko od prilike košta taj senzor???

Comment

• legenda
                CBC Senator XXL
                • 28.03.2009
                • 1345
                • Beograd

Druze tebi nesto sa elektronikom na autu nije u redu,moras otici do nekog servisa,ne verujem da mozes bilo sta sam da uradis...

Comment

• duh koji hoda
                  CBC Veteran
                  • 10.03.2009
                  • 123
                  • djavolja varos

Bez uvrede ali mislim da ovaj automobil ne moze da se sredi bez dobre dijagnostike. Jedino ako covek ima dosta
                  para i zivaca pa krene da menja deo po deo dok ne resi problem.

Comment

• *IvanT*
                    CBC Senator XXL
                    • 30.01.2005
                    • 3234
                    • Srbija, Beograd, Kara

Ako pogledas moj prvi odgovor u ovoj temi, videces da sam napisao isto, ali sam takodje dao smernicu ka resenju problema...u tome je po(j)enta.

Comment

• dejanx20xev
                      CBC Član
                      • 21.10.2009
                      • 10
                      • Doboj

Pozzz još nisam rješio ovaj problem,danas sam išao za Beograd i dog sam vozio na auto putu poslije nekih 100km kada bi izbacio iz brzine nije bilo variranja lera, ali malo sam ga gazio 200 km/h. Zatim kada sam prešao na masdgistralu poslije malo vremena opet isto ali kada stanem onda se smiri... dali je to onda sidgurno VSS???

Comment

• *IvanT*
                        CBC Senator XXL
                        • 30.01.2005
                        • 3234
                        • Srbija, Beograd, Kara

Dejane, niko ne moze da ti kaze 100% je problem u tome i tome na osnovu ovakvog opisa i bez fizickog kontakta sa automobilom...

Comment

• ragazzoni
                          CBC Senator XXL
                          • 24.02.2009
                          • 774
                          • Obrenovac i okolina
                          • Opel Omega 2.0i-16v

Moguće je da je sve ili ništa od ovoga što su uvaženi prijatelji rekli. Ako bi posmatrali generalno svaki pa i taj motor, moramo utvrditi da li je problem u izvršnom organu-ler motoru, ili u komandnom delu, tj. da li ECU daje i zašto daje ler motoru informaciju da održi taj broj obrta zbog nečega? U prvom slučaju stvar je jasna, ler motor, a u drugom može da bude dosta razloga da ECU zaključi da motoru treba veći broj obrta. Ovako za taj tip motora problem zna biti senzor bregaste. Tu imaš dva tipa motora oni koji imaju samo senzor bregaste i oni koji imaju senzor i bregaste i radilice. Takođe i senzor temperature zna praviti problem i td. Ali savet, da ne lutaš moraš na dobru dijagnostiku da se sve greške očitaju, ili da se u vožnji uradi dijagnostika i uhvati momenat kad nastaje problem a samim tim i kontrola elemenata koji su neispravni. Srećno.
                          ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
                          Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• ddejan
                            CBC Početnik
                            • 07.08.2010
                            • 7
                            • bgd

promeni dihtung motora ler gasa.Kad si stavljao novi sigurno si ga staviona stari dihtung.to se meni redovno desava
                            malo kasnim al sta da se radi

Comment

• dejanx20xev
                              CBC Član
                              • 21.10.2009
                              • 10
                              • Doboj

Re: Opel vectra B 2.0 16v x20xev 2001. probelm ler gasa..

Ovaj problem nisam još rješio,ali kada sam čistio motor ler gasa dihtung mi se raspao pa sam stavio bez njega naravno da sam nanjeo diht masu.
                              mislim da ovaj link sve govori http://www.youtube.com/watch?v=2vEIW0en ... re=related
                              šta se dešava kad pobudali.

Comment

Working...
                              X