Cuo sam od drugara da mu je neko nastelovao plin da posle 20 sek. prebaci na plin, bez obzira na temperaturu. Inace, u pitanju je Renault 1.4 16v motor i sekvent uredjaj. Pa me interesuje da li je to stvarno moguce i koliko je to "zdravo" ???
Vreme prebacivanja sekvent uredjaja sa benzina na plin
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Re: Da li plin-gas može u baš ovaj auto
Moguće je, svi "AEBoliki" softveri imaju opciju da je minimum 25 sekundi za prebacivanje na plin bez obzira na temperaturu, Nisi naveo koji je uredjaj ali je verovatno neki od njih.
-
-
Re: Vreme prebacivanja sekvent uredjaja sa benzina na plin
Nije štetno, samo neke nervira kad ne mogu odmah da prebace na plin. Zavisi kako ko namesti ali normalna temperatura isparivača je oko 30-40 stepeni za prebacivanje. Napominjem isparivača, ne motora.
Comment
-
-
Isparivač se ugreje ranije od motora i ima svoj senzor za temperaturu koji nema veze sa onim što pokazuje na tabli u kolima.
Comment
-
-
Malo sam dosadan, ali za koje vreme, od prilike, se prebacuje sa benzina na plin, evo npr. sad kad je malo hladnije ? Ako stvarno moze da se to nekako nasmesti, da prebacuje za 20-tak sekundi na plin, onda to i nije lose (ako naravno ne steti motoru i slicno), jer sam cuo neke price da kod sekventa mora temperatura motora da bude oko 60 stepeni da bi se prebacio na plin !!!
Comment
-
-
Dat ti je odgovor...potrebna temperatura isparivaca je 30-40 stepeni da bi sve bilo OK.
Kod AEB softvera se podesi minimalno vreme prebacivanja, ali je 20-ak sekundi u zimskim mesecima jako kratko...price ostavi za "laku noc"
Comment
-
-
Opet ja, ali nikako da se razumemo. Kolika je temperatura motora, kad je temperatura isparivaca 30-40 stepeni, to hocu da pitam. Koliko je odprilike motor zagrejan kad se prebacuje na plin ??? Da imam neki predstavu od prilike koliko je vremena potrebno !
Comment
-
-
pa i temperatura motora je takodje priblizno 30-40, zavisi gde ti je merac temperature... ivan je hteo da kaze da se isparivac eventualno malo brze ugreje zbog manje mase, a rashladna tecnost iz motora ide i kroz isparivac, tako da su temperature priblizne.. nego sta tebe muci kad si toliko zapeo oko toga ?
a vremena je potrebno vise zimi nego leti... vidis valjda kad ti prebaci na plin. ako ti je neispravan termostat to vreme se znatno produzava. po sadasnjem hladnijem vremenu recimo par minuta za ispravan termostat.http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off
Comment
-
-
benzin, ali moze da prebaci na plin i posle 2 sec, cim dodas malo obrtajaKids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
Auto uvek pali na benzin (kod sekventa), da bi prebacio na plin treba m udva uslova:
1.
Temperatura isprarivača ili rashladne tečnosti, zavisi gde je senzor postavljen, što se svodi na skoro isto. Skoro i svodi je zbog nekoliko sekundi više mnje kad će postići tu temperaturu pošto vidim da su sekunde bitne. U 99% ugradnje u isparivač ide tečnost direktno iz glave, zbog male mase i dobrog protoka, isparivač se ugreje brže od samog motora ali ne pola sata ranije.
1.a
Neki softveri nemaju opciju podešavanja vremena prebacivanja na ispod 20 sekendi tako da nije bitno kolika je temperatura opet će čekati tih 20 sec. iako motor ima 90 stepeni. Neki to ne rade tako nego odmah prebacuju ako ej zagrejan motor.
2.
Obrtaji, podešava se u softveru i obično se namešta izmedju 1600 i 2000.
Ende.
Comment
-
Comment