Naime reč je o Citroenu Xantiji 97god. 1.8 sa marelijevim ubruzgavanjem 8-ventilskim motorom . Pre neki dan sam ugradio Stag 300 + , tomasetto isparivač ,valtek dizne 3 oma i u startu samo problemi . Od početka štelovanja traži veću diznu i nakraju kad sam stigao do 2.2 mm vidim da sam preterao . Šta je ustvari moj problem kada sam ga na 2.0 mm dizni doveo u fazu rada da normalno drži ler , na intervalu od 1800-2200 obrtaja auto trza oće da isčupa volan iz ruku prilikom laganog ubrzavanja . Zamenim kablove i svećice (kablovi su još orginalni iz 97 god.) , auto mi se još više smiri naleru bez knedle ali problem na 1800 pa do 2200 obrtaja još uvek ima neki problem . Naravno na benzinu taj problem ne postoji , pokušavao u vožnji sa korekcijom mape ali ništa . I sad polako gubim ideju šta bi moglo da me kolje u svemu jer se to trzanje dešava samo kada se lagano ubrzava (u gradskoj vožnji ). Probao sam i sa drugim diznama jedino da stavim i drugi računar .Isparivač lepo drži pritisak , map senzor dobro radi . Motorni računar ne prijavljuje grešku , na AC-u isto mi ne prijavljuje grešku tako da stvarno više nemam ideju .
Kolege pomagajte ,jer polako i ja a i mušterija gubimo nadu .
Kolege pomagajte ,jer polako i ja a i mušterija gubimo nadu .
Comment