Sekvent plin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Sekvent plin

Originally posted by Marćelo
    Čekaj , samo malo koliko sam svati iz predhodnih postova nekretnina je pokretna

Dobro si shvatio, Ivan malo zeza a nekad je i u pravu

Usput, promenio sam ti avatar, za ostalo može na PP.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• *IvanT*
      CBC Senator XXL
      • 30.01.2005
      • 3234
      • Srbija, Beograd, Kara

Originally posted by ale944
      Ako ima VEMS koji ce mu jos jedan gasni ECU? Vems moze da gura dve nezavisne mape.....
      ali ne radi korekciju po pritisku i temperaturi gasa , tj. moze se napraviti ali malo komplikuje stvari.
      Bosch vec ima senzor koji meri pritisak i temperaturu gasa i lako se integrise sa Vemsom...
      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• ale944
        CBC Senator XXL
        • 20.03.2006
        • 1457
        • Beograd

Bosch vec ima senzor koji meri pritisak i temperaturu gasa i lako se integrise sa Vemsom...
        to sam i ja mislio... medjutim ima neki problem sa standarnim firmverom, oko ulaznih signala i korekciji po njima, ali bi trebalo da je napravljen novi koji podrzava bas to. takodje i izlazni tranzistori koji ganjaju dizne se moraju pojacati kako bi mogli da ganjaju dizne...nego da ne nagadjam, javice se guma valjda da objasni tacno kako stoje stvari trenutno...
        http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• Gumetina
          Banovan
          • 12.12.2004
          • 1082
          • Novi Sad

problem je u tome sto vems jos uvek nema flexi portove koji mogu da sluze za linearizaciju nekog eksternog senzora npr pritiska ili temperature gasa... sto Motec npr ima, a isto tako nema 4d i 5d (korekcione) mape za gorivo, koje mogu da se ukrste sa tim senzorima... u sustini novo vemsovo okruzenje ima 4d mapu goriva koja je ukrstena sa tps-om ali jos uvek nema opcije za eksterni senzor, necega...
          plus sto mora da se modifikuje flyback i izlazni stepen, za dizne od 0.5-2oma (moze valtek 3oma mozda da radi, nije probano, ili zavoli)

dakle vems u funkciji plina jos uvek moze da radi dok god je pritisak sa isparivaca stabilan, sto ce reci, jak isparivac na atmo motor, u suprotnom tj u slucaju pretiska (nadpunjenja) 0 bodova za entuzijazam

jos neko vreme, bar sto se vemsa tice...

Ali zato mozete slobodno MOTEC ili slicno, imaju i flexi ports i 4d i 5d mape tako da... 2 kile para (para pun dzep) plus ugradnja i mapiranje, i bog te veselio

Ipak smatram da je u slucaju mrtve K glave, jeftinije uzeti neko vec postojece ubrizgavanije i ugraditi krsten plinski uredjaj

Comment

Working...
          X