FLORIDA IN 1.6 sa Stefaneli uredjajem problemi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ivica58
    CBC Početnik
    • 17.11.2009
    • 2
    • Smederevska Palanka

FLORIDA IN 1.6 sa Stefaneli uredjajem problemi

Nadam se da mi moderator nece zameriti ako se ponavljam sa problemima iz ranijih postova ali stvarno nisam mogao sve da ih procitam.
    U Floridu 1.6 sa Peugot motorom , 2008 godiste , ugradio sam Stefaneli uredjaj kod ovlascenog majstora , uvoznika... Od tada krecu razni problemi za koje ni do danas nisam nasao potpuno resenje. Vec na probnoj voznji upalio se CEK control ali to je po objasnjenju majstora normalno. Ali nije bilo tako. Auto je cimao , lose radio i na benzinu , a do tada je radio normalno , pa cak nije radio na plinu uopste. Posle izvesnog vremena , zamenjene su GAS dizne , stavljene manje i poceo je da radi i na gasu , ali....kilavo. Posle najnovijeg , vec ne znam kojeg stelovanja , na gasu kada se ugreje idealno RADI , ali zato rad na benzinu je katastrofa. Teze pali kada je hladnije , radi kao na tri klipa , tesko se zagreje ...veoma problematicno. Kada sistem automatski nastavi da radi ukljucenjem na gas , rad se nastavlja isto tako lose. Ja ga na kratko ugasim , reseteuje se COMP , i on nastavi da radi na gasu SKORO DOBRO . Vuce , ler gas je stabilan , sve u svemu SOLIDNO. Cim stanem i malo se ohladi , nastavlja se stari sistem . Pali , ugrej ga , ponovo gasi pa pali i ukrug. Naravno CEK control lampica vise se ne gasi UOPSTE ...
    Resenje ne znam , pomagajte!!!!! Ceo gas sistem je jos pod garancijom ali od toga ja ne vidim resenje. Prihvatam SVE SAVETE i unapred ZAHVALjUJEM.
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Re: FLORIDA IN 1.6 sa Stefaneli uredjajem problemi

Stefaneli sekvencijalni sistem ima u najboljem slucaju "jako cudan" softver kao i algoritam za ubrizgavanje i misljenja sam da svoj problem neces lako resiti...znam za veliki broj automobila sa kojih je na kraju demontiran uredjaj...
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• nikola_VUK
      CBC Senator XXL
      • 20.09.2005
      • 317
      • Podgorica - Novi Sad
      • Mercedes vaneo 1.7

Podješ u servis i tražiš da ti skinu uređaj i vrate pare!

Comment

• ale944
        CBC Senator XXL
        • 20.03.2006
        • 1457
        • Beograd

jel to jos jedan kinez sa italijanskim imenom ?
        http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• Dalibor Vukić
          CBC Senator
          • 08.09.2009
          • 279
          • Beograd

I kada ne radi kako treba, propisno ugrađen gasni uređaj ne sme da pravi probleme pri radu na benzin. Što znači da je ugradnja urađena traljavo i postoji veliki broj mogućnosti šta su tačno poremetili, od toga da negde uvlači neizmeren vazduh do toga da su pri ugradnji oštetili neki senzor. Idi i traži da ti ili srede oba sistema ili skinu uređaj, dovedu u ispravno stanje i vrate novac. Kako ćeš i da li ćeš to postići... Druga mogućnost je da odeš u mehaničarski servis da ti srede rad na benzin, a potom u auto gas servis da ti preprave i poprave postojeći sistem - ima ih par u Beogradu koji uglavnom to rade, ali ne očekuj da budu jeftini.

Comment

• ivica58
            CBC Početnik
            • 17.11.2009
            • 2
            • Smederevska Palanka

Zahvaljujem se svima koji su pokusali da mi pomognu da resim svoj problem. Nazalost , to nisam ni do sada uspeo ali sam malo uznapredovao sa konstatacijom kvara. Prilikom atestiranja uredjaja , sluzbenik koji ga je pregledao rekao mi je da kompjuteri nisu kompatibilni i da ovaj koji regulise rad na plinu mora da se menja. Navodno , zbog njega dolazi do kondenzacije plinskog ulja na senzorima za protok vazduha u usisnom sistemu i tada dodje do poremecaja u radu motora koji Comp pamti i brlja dalji rad. U servisu su obecali da ce ga zameniti drugim , da li i boljim videcemo. Do tada , preporucili su mi da ga vozim samo na benzin , verovatno da bi se procistili senzori , ali auto vise uopste ne moze normalno da radi na benzin. Pokusao sam da ocistim senzor alkoholom ali nisam nista dobio , i dalje lose radi. Ako znate ili imate ideju sta dalje , POMAGAJTEEEEeeee.......

Comment

• invisible4u4ever
              CBC Član
              • 30.06.2008
              • 23
              • Novi Sad

Mislim da je benzinski ECU zapamtio greske i tesko da ces ga samo voznjom na benzin "procistiti" ... Ja sam imao slicnih problema...tj. plinski ECU je bug-ovao benzinski i kad sam ga prebacivao na benzin i vozio samo tako nije se menjalo...i dalje je lose radio.... Otishao sam u servis za citroen-a oni prikacili na comp i pobrisali greske...auto se preporodio....posle zamenjene plinske instalacije ( ECU i dizne) i sada nemam problema na benzinu....

Postoji i varjanta da uzmesh i izvadish osigurace iz plinskog uredjaja, odvojish klemu sa akumulatora na nekih sat vremena i posle je vratish (ne vracash osigurace)....Tako bi trebao da uradi restart benzinskog ECU-a....

Nadam se da ce pomoci ....

Puno srece

Pozdrav
              Rezultati uzivo fudbal

Comment

• ale944
                CBC Senator XXL
                • 20.03.2006
                • 1457
                • Beograd

Prilikom atestiranja uredjaja , sluzbenik koji ga je pregledao rekao mi je da kompjuteri nisu kompatibilni i da ovaj koji regulise rad na plinu mora da se menja. Navodno , zbog njega dolazi do kondenzacije plinskog ulja na senzorima za protok vazduha u usisnom sistemu i tada dodje do poremecaja u radu motora koji Comp pamti i brlja dalji rad.
                Kakav MYTHBUSTER
                http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Nisam hteo da komentarišem iovako ih dosta pljuckam, ali kad pročitam ili čujem ovako nešto od mušterije koja dodje na doradu, pomislim o Bože kako je njima lepo, živeće u sreći i neznanju ceo život i ništa im neće faliti. Nekad su me nervirali sad me zasmejavaju. Srećom AMS ima jednog normalnog čoveka u NS koji ne lupeta. Možda ih ima još koji ali za ovog znam a mašinac ću pljuvati dok sam ja i oni živi...Esencija gluposti... Oni normalno, mada ni ja nisam daleko čim se sa njima raspravljam
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• b_samardzic
                    CBC Senator XXL
                    • 02.04.2005
                    • 1557
                    • Smederevo

Pa zasto se cudite ECU plina deluje kao alergen na ECU benzina pa ovaj pocinje da kija i slinavi tj pusta ulje koje inficija ostale senzore.
                    Ma zajebav o se covek verovatno.!!

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Nisam siguran, ako može da napuši plašljivog čoveka da mu se umalo nije zapalio auto i vrati ga sa atesta jer žice prolaze na dva cm od isparivača i on ga "spase" tako što to odmakne na razdaljinu i uputi ga hitno kod majstora jer je stvarno opasno. isparivač vaporizira sve oko sebe u krugu od 4 metra... Da bi se utvrdilo odokativnom metodom da je u pitanju sajla od haube pa je vlasnik upućen na dotičnog pregledača da mu on izmesti fabrički montiranu sajlu od gasa i objasni kako će nju isparivač da spali... Vlasnik je odjurio sav sretan da im se iščestita familije zbog pretrpljenog straha, toliko o pregledima... Mašinac NS normalno....
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                      X