Gasi se pri jutarnjem prebacivanju na plin!Opel astra,sekven

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jasmina9
    CBC Član
    • 15.12.2009
    • 11
    • beograd

Gasi se pri jutarnjem prebacivanju na plin!Opel astra,sekven

Molim za pomoc.
    Vozilo je opel astra klasik 1.4, 2004 godiste,66 snaga, u nju je ugradjen sekvent plin, isparivac Tomasetti pre oko 8 meseci.Imam problem ujutru kada treba da prebaci na plin, naime kada dodje do tog momenta vozilo pocne da se davi, ne prima gas i umesto da prebaci on se ugasi.Ako stojim u tom trenutku u mestu i ne dodajem gas vozilo pocne da radi neravnomerno i ugasi se.Opet ga startujem i on se opet ugasi i tako 5,6 puta, pa onda odmorim par minuta i on bez problema prebaci.Jos sam nesto probala,kada se ugasi prvi put ja upalim vozilo i resetujem plin na ono dugmence kod menjaca ,ugasim pa upalim i on ga bez problema i tada prebaci na plin.Znaci samo jutarnje prvo prebacivanje je problem i to je pocelo da me muci sada kada su poceli ovi hladni dani.Sve ostalo vreme u toku daana naravno ako je paljen ujutru prebacacuje bez ikakvih problema!
    Molim za pomoc da kazem majstoru sta je da mi to popravi jer on ne zna!
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Re: Gasi se pri jutarnjem prebacivanju na plin!Opel astra,sekven

Vise razloga moze da utice na taj problem, tako da je problematicno na ovaj nacin tacno odgovoriti.....najcesce se radi o predimenzionisanim gasnim brizgacima, niskoj temperaturi prebacivanja, zakoksanim usisnim ventilima...bez auta i posmatranja parametara u tom trenutku, tesko.
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• slavko_bgd
      CBC Senator XXL
      • 24.03.2009
      • 771
      • Batajnica
      • Stilo 1.6 16V MW

Originally posted by jasmina9
      Molim za pomoc da kazem majstoru sta je da mi to popravi jer on ne zna!
      Poštovana gospođice, za početak promenite majstora!

Problem je u pogrešnom podešavanju uređaja a moguća je i greška u postavci isparivača u smislu priključenja na creva za grejanje kabine.Bilo bi dobro da znamo i koji je uređaj na vozilu, da možemo da damo neku konkretniju informaciju ili da Vas uputimo kod nekog od kolega.

Pozdrav i dobrodošli na Forum.
      Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• jasmina9
        CBC Član
        • 15.12.2009
        • 11
        • beograd

Hvala Slavko
        Napisala sam da je Tomasetti, ako jos neka informacija Vam je potrebna, rado cu da je dam, ali morate mi reci sta konkretno jer se ja slabo razumem u to.Sto se tice temperature pokusao je da podigne da bude na 45% pri prebacivanju no to nije dalo rezultate.Bilo je apsolutno isto.Original setovanje je na 35 stepeni i 500 obrtaja.Plin mi je jos pod garancijom i to je jedini razlog zasto jos idem kod njega, jednostavno zbog toga sto ako nesto treba da se zameni neka odradi u okviru garancije da ne bih placala.Nakon toga svakako bih promenila servisera.Nadam se da cete mi preporuciti nekog dobrog, a da nije predaleko od mene.Ja sam u Visnjickoj banji.
        Hvala veliko

Comment

• legenda
          CBC Senator XXL
          • 28.03.2009
          • 1345
          • Beograd

@Jasmina,eto bas u Visnjickoj imas Rasice i Ivana T.(ako oni nisu ugradili tng),a ako jesu Ivan ce ih pobaca u Dunaj,sve sa sefom Nesom

Comment

• jasmina9
            CBC Član
            • 15.12.2009
            • 11
            • beograd

e, evo nasla sam.Marka i tip ugradjenog uredjaja AGIS.
            Hvala legendoNisu mi oni ugradivali no svakako cu ih imati u widu kada resim ovaj problem i istekne mi garancija sto ce biti uskoro, jos par hiljada km

Comment

• bullet
              CBC Veteran
              • 26.05.2008
              • 115
              • Beograd

Dodao bih da budeš oprezna, pogotovo na ovoj klizavici, jer kad ti se ugase kola ostaješ bez kočnica i ABS-a.

Comment

• *IvanT*
                CBC Senator XXL
                • 30.01.2005
                • 3234
                • Srbija, Beograd, Kara

Originally posted by legenda
                @Jasmina,eto bas u Visnjickoj imas Rasice i Ivana T.(ako oni nisu ugradili tng),a ako jesu Ivan ce ih pobaca u Dunaj,sve sa sefom Nesom

E, jbg nije kod mene...a taman sam hteo da idem na Dunav.

Jasmina, da li je neki majstor "u kraju" ugradjivao uredjaj i sta je do sada pokusao da uradi ne bi li resio problem?

Comment

• jasmina9
                  CBC Član
                  • 15.12.2009
                  • 11
                  • beograd

Ivan T
                  Nije majstor u kraju ugradjivao,ovaj je sa smederevskog puta, problem je sto dok ja stignem do njega vozilo se zagreje, a onda prebacuje bez problema.Probao je da digne temperaturu na 45stepeni kada treba da prebaci, a sada je broj obrtaja povecao na 1500 umesto na prethodnih 500 koliko je bilo.Meni to izgleda kao da on uopste ne konstatuje da ima plina, naime ponasa je kao da nema plina i ugasi se a onda kako rekoh kada resetujem ono dugmence,ugasim pa upalim on prebaci bez problema.Jos nisam isprobala posle owe poslednje stwari sto je uradio, prebacivanje na 1500 obrtaja, dal ima efekta ali i to cu znati vec sutra.Sa moje strane ja sam servisirala plin, zamenila filtere, svecice i vazdusni filter da otklonim sumnje na te stvari.Presla sam oko 25.000km, nisam do sada menjala nista osim tih filtera.
                  Pozdravvvvvv svima.
                  Hvala na odgovorima

Comment

• *IvanT*
                    CBC Senator XXL
                    • 30.01.2005
                    • 3234
                    • Srbija, Beograd, Kara

Zato je jako bitno posmatrati parametre u samom trenutku prebacivanja kada se problem javlja, kako bi se videlo u cemu je problem. Podizanje praga prebacivanja kao i temperature, nije pravo resenje, mada prividno moze da pomogne.

Comment

• jasmina9
                      CBC Član
                      • 15.12.2009
                      • 11
                      • beograd

Ivan T
                      A da ja dodjem kod tebe Ivane?Taman se nece ni zagrejati auto dok dodjem do tebe.Reci mi samo vreme sutra ako imas vremena i tacnu adresu.

Comment

• *IvanT*
                        CBC Senator XXL
                        • 30.01.2005
                        • 3234
                        • Srbija, Beograd, Kara

Jasmina, ja to ne bih dirao makar dok je uredjaj u garanciji. Mogu da pogledam i eventualno otkrijemo neki od uzrocnika kvara, pa da majstor koji je uredjaj ugradio izvrsi prepravku.

U mom potpisu su sve informacije...

Comment

• jasmina9
                          CBC Član
                          • 15.12.2009
                          • 11
                          • beograd

To bi mi puno pomoglo Ivane.Sada kada znam gde ste ,mogu ti reci da sam ja i planirala da svratim do vas da pitam za savet.Vidimo se.
                          Hvala

Comment

• alexa05
                            CBC Senator XXL
                            • 23.07.2006
                            • 1769
                            • Smederevo
                            • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Originally posted by jasmina9
                            Ivan T
                            Nije majstor u kraju ugradjivao,ovaj je sa smederevskog puta...
                            Pozdravvvvvv svima.

E jbga, ja iz Smedereva isao kod Ivana a ti dolazis vamo na ugradnju. Lose si izgleda bila obavestena o majstorima iz mog kraja.

Resice to Ivan samo tako, dont worry.

PS Pozdrav Jasmina i Ivane! Ajde pocni ugradnju u dizelase pa da doteram ovu moju Rakovicu.
                            EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• slavko_bgd
                              CBC Senator XXL
                              • 24.03.2009
                              • 771
                              • Batajnica
                              • Stilo 1.6 16V MW

@jasmina9:

Pre nego što odeš kod Ivana, skokni do "majstora" da detaljno prekontroliše spojeve gumenih creva i bakarne cevi. Meni po opisu liči da postoji curenje, instalacija ostane prazna i motor se zbog toga gasi bez obzira na temperaturu i broj obrtaja motora. Čak i ako ovo zvuči kao glupost, insistiraj da ti to savesno provere,radi se o tvojoj bezbednosti. U svakom slučaju, održavanje tog uređaja nastavljaš u komšiluku kod Ivana.

Pozdrav
                              Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

Working...
                              X