Prebacivanje na benzin/prazna boca

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • [darkside]
    CBC Veteran
    • 19.03.2009
    • 107
    • Beograd

Prebacivanje na benzin/prazna boca

Dakle> vozim Hyundai Accent, 2001 god. snaga 63kw, zapremina 1341ccm - benzinac, ugrađen gas Di Tomasetto kod AC Rašić-a.

Prešao sam nekih 30,000km do sada, redovni servisi u AC Rašić, zamene filtera itd. Sve je OK. Nedavno, počelo je da mi se dešava sledeće: ukoliko vozim i slučajno ostanem bez gasa, neće automatski da mi prebaci na benzin. Kola samo počnu da trzaju ali umesto da uređaj automatski prebaci na benzin on to ne radi. Ja ovo nisam posebno testirao od ugradnje, jer kao i svako normalan uvek sipam gas na vreme, a takođe uvek i dovoljnu količinu benzina. Takođe, primetio sam da u poslednje vreme na prekidaču za paljenje i gašenje gasa koji ima LED diode za označavanje količine gasa u boci - ne radi. Odnosno, napunim bocu do plovka i kad upalim kola, nema indikacije koliko ima gasa (osim žutog svetla da je uređaj aktiviran).

Svi saveti su dobrodošli, a ukoliko ova tema već postoji, ja se izvinjavam i molim da me prebacite u odgovarajuću grupu.

Hvala
    od kad sam se vratio u domovinu shvatio sam da je nostalgija mnogo bolje rešenje.....
  • tomamega
    CBC Senator XXL
    • 19.03.2009
    • 715
    • Beograd / Crna burma, prim. prev.
    • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Re: Prebacivanje na benzin/prazna boca

Ja sam isto tamo ugradio gas, i namerno ga testirao par puta, tj ispraznio sam bocu potpuno. Čuo se zvuk i uz manji trzaj odmah prebaci na benzin.

Pošto ti je dobar stručnjak ugradio instalaciju, najbolje je da ti lepo odeš u AC Rašić pa da ti čovek to sredi. Sve ostalo je nagađanje.

Comment

• *IvanT*
      CBC Senator XXL
      • 30.01.2005
      • 3234
      • Srbija, Beograd, Kara

Resava se softverski za par sekundi...u pitanju je "prag" prebacivanja usled pada pritiska u rezervoaru. Svrati kada si u prolazu.
      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• [darkside]
        CBC Veteran
        • 19.03.2009
        • 107
        • Beograd

Hvala. Svratiću kad budem prolazio.
        od kad sam se vratio u domovinu shvatio sam da je nostalgija mnogo bolje rešenje.....

Comment

• Duke Nukem
          CBC Član
          • 21.03.2010
          • 39
          • Zemun

Aj da ne otvaram novu temu, imam BRC europa 2 na Alfi 147 2.0TS

Napunim rezeorvar tj prekidam sipanje kad se cuje plovak sto bi trebalo da je 80%. Predjem 200km i cim malo dodam gas, da prestignem nekoga ili slicno, zapisti mi onaj pokazivac stanja u rezeorvaru i prebaci na benzin a svetle 2 od 4 tackice, sto znaci da imam jos pola rezeorvara plina...

Uglavnom sa punim prelazim 270km...

Comment

• Keketarac
            CBC Senator XXL
            • 01.09.2007
            • 588
            • Novi Sad
            • Seat Ibiza 1.2 TSI

Nesto se tu ne slaze. Ako sa punim rezervoarom prelazis 270 km, onda ne mogu biti 2 od 4 tackice posle 200 km.

Verovatno pokazivac laze.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Duke nukem nemoj odmah u God mod, prelistaj malo po forumu kako sve to radi i zašto prebacuje na benzin, prebacuje zato što padne pritisak a padne zato što... pročitaj malo....
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• chobo13
                CBC Senator XXL
                • 01.05.2009
                • 1274
                • pozega,srbija
                • AUDI,VW

brc je specifican uredjaj,zavisi koliko je presao sa istim.moze malo i da se dosteluje na uredjaju ako nije do pritiska u boci.

Comment

• Duke Nukem
                  CBC Član
                  • 21.03.2010
                  • 39
                  • Zemun

Predjeno je oko 36.000 km
                  Redovno servisirano, za 4000 treba da idem opet na servis 40.000 km nakon ugradnje.

Znam da je pretraga iz raja izasla, ali nemam puno vremena za citanje i trazenje jer imam drugih, bitnijih problema sa kolima pa sam, eto lepo pitao. Zbog cega pada pritisak, kada sam kupio auto pre mesec dana mi je pokazivao sve uredno, padne na jednu crticu pa treperi. Od kada sam ga ja uzeo, na 2 crtice cim malo jace dodam gas prebacuje na benzin...

Comment

Working...
                  X