Detonacije u auspuhu

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • The Minister
    CBC Član
    • 13.12.2009
    • 18
    • bg
    • yugo55

Detonacije u auspuhu

Posto si zakljucao prethodnu temu (viewtopic.php?f=302&t=47393 ), evo ponovo.
    Evo i na cega se tema odnosi: odnosi se na stelbanje i detonacije u izduvu.
    Sada cu navesti SVE sto vam nije poznato a sto ste trazili i ocekujem vec u sledecem postu da vidim odgovor.

Opel
    1996 godina
    vrsta uredjaja koji je ugradjen - sekvencijalni (hm cudno bi bilo da nije sekvent a da poruku pisem u forumu koji se zove sekvent, ali nije problem.)
    model - stag4
    To je to.

Sad ste vi na potezu.
    Ja se unapred zahvaljujem na odgovoru, cak i ako ga ne dobijem!
  • The Minister
    CBC Član
    • 13.12.2009
    • 18
    • bg
    • yugo55

Re: Detonacije u auspuhu

Ako je potrebno jos informacija o automobilu i/ili gasnom uredjaju, kazite, iskopacu negde i napisacu ovde.
    Dakle, sta to treba stalbovati da se ne bi desavale detonacije?

Comment

• bmiillan
      CBC Senator XXL
      • 18.04.2005
      • 393
      • beograd
      • clk 200k

u zakljucanoj temi u prvom odgovoru ti je covek lepo rekao zasto generalno dolazi do detonacija
      u izduvu.gorivo nije sagorelo u cilindru nego u izduvu (auspuhu).

za to moze biti vise uzroka. napisao si da se to ne dogadja na benzinu ali mozda se to i dogadja
      ali mnogomanje izrazeno nego na gasu pa to ne registrujes. ako se detonacije javljaju samo na
      gasu moze da se desi da nije dobro nastelovana smesa, da indzektor za gas nije ispravan
      (jedan ili vise) jednom davno je neki pametan covek rekao da to sto je deo nov ne znaci ida je
      ispravan, da je predugacko vreme otvaranje indzektora (sto opet dovodi da nije dobro podeseno),
      ali se sve to moze videti na dijagnostici i u AC softveru. ako se detonacije javljaju i na benzinu
      (a moze ih biti a da se i ne cuju) onda ti je MOZDA kasno paljenje (opet ima vise razloga za to),
      MOZDA ti curi ventil, mozda ti je zapusen izduv, to sto si ga menjao pre dve godine ne znacai ama
      bas nista (pogotovo ako ga je napravio lokalni limar od PLEKA )

mozemo mi ovako da nagadjamo do prekosutra

ono sto meni nije jasno je sledece: ako si ugradio gas kod MAJSTORA, i to platio (ovako ili onako)
      mislim da je najpametnije da odes kod istog i da ti resi problem (ako je za njega) ili uputi kod
      mehanicara na resavanje problema.

zaista mi nije jasno da neko ugradi gas, plati za to i onda sam juri po forumu zove peru miku lazu
      da resi problem koji nije ni trebao da ima (pri tom ocekuje da su ljudi vidivoti i da znaju sta je
      pisac hteo da kaze sa cele tri recenice doduse prostoprosirene )

malo sale ucvrscuje prijateljstvo (nadam se da sve ovo shvatas dobronamerno, kao i neki admini
      koji ako su se umorili od vodjenja foruma mogu da uzmu mali odmor)

e jesam se ra****o u rano jutro
      nemoj na silu uzmi veci cekic

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Bmilan je sve lepo napisao, nemam šta da dodam, Šomi iz Kaća je takodje dao odmah verovatni problem i uzrok detonacije. Dobio si savet da ideš kod majstora da naštelba smešu. Posle 30 poruka si se smilovao da napišeš koj ije model uredjaja. Da ti bi bio prvi koji ej pogrešio u izboru naslova teme i foruma pa je sasvim izvesno da čim pišeš u sekvencijalnim sistemima mora da bude sekvencijalni utredjaj.

Ako te lično zanima jer si ga ti ugradio onda se postavi sve sa podacima, slikama i ostalim što može pomoći u odgvoru i neko bi ti pomogao. Ovako niko nije u stanju da ti pomogne samo sa opisom simptoma sem saveta koji si već dobio.
        Daklem, pravac majstor.

Tema ide pod ključ i nemoj praviti drugu, to ejst treću.

Admin bi rado išao na odmor ali nema ko drugi....
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
        X