Renault Scenic 140 ks potrošnja plina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Zdenikus
    CBC Član
    • 08.12.2007
    • 10
    • Padina

Renault Scenic 140 ks potrošnja plina

Imam mogućnost da kupim Scenica 140 ks 103 kw 1995ccm3 iz uvoza Holandija.
    Ima ugrađen fabrički gas i zanima me dali neko ima iskustva kolika je potrošnja gasa i benzina za ovu jačinu motora.
    Takođe u kola je ugrađen ICOM gas i zanima me dali ima kod nas delova i servisa koji mogu da sređuju te plinske uređaje ako bude bilo kakvih problema.
    Takođe ovaj uređaj nema automatsko prebacivanje na gas pa me zanima dali može to da se preradi na sutomatsko prebacivanje....

Hvala unapred i nadam se brzim odgovorima....
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Renault Scenic 140 ks potrošnja plina

Uredjaj mora da ima automatsko prebacivanje, to je greška ili je neispravan. Što se održavanja tiče, zaboravi, kupio si auto (kupićeš) sa pedesetak kila gvoždja viška. Dok radi dobro je, kad prestane ili nastane prvi problem, izvadi i baci. Ako je auto vozila teka na pijac samo nedeljom a ti to pouzdano znaš, onda će i potrajati, u suprotnom neće.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Zdenikus
      CBC Član
      • 08.12.2007
      • 10
      • Padina

Hvala Dora na brzom odgovoru.Auto nisam još kupio ali idem sutra da ga provozam i da vidim dal će da padne dogovor, samo nešto mi je sumnjivo što vlasnik tvrdi da auto troši samo 7-8 litara gasa a ima 140 konja........ dal je to moguće? a takođe sretao sam po forumu da poneke uređaje plinske koji su ugrađeni u Holandiji ljudi nisu mogli servisirati jer nije bilo delova za te uređaje, e sad ja sam tu laik koji se to delovi mogu pohabati ili pokvariti ili naprimer dali su dizne za plin univerzalne pa se mogu kombinovati sa bilo kojim sistemom ili ti različitim proizvođačima gasnih uređaja.

Comment

• Cherokee_NS
        CBC Senator XXL
        • 08.02.2009
        • 802
        • Novi Sad

Ne znam koji je tacno to model Senika, ali drugar mi ima Senika 1 restilizovanog sa 2.0 16v motorom, ima 100kW... Njemu je prosecna izmedju 8 i 9 litara, pa racunaj da prosecna potrosnja gasa treba da bude 10-20% vise...
        Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Zdenikuse, čitaj pažljivo ovo ću reći samo jednom.. a to je pročitaj pažljivo šta sam ti napisao i to je tako. To što ti želiš da se to ne dogodi i nadaš se da će to potrajati ili da ćeš naći neki modus da to popraviš, je samo nada. Ima par ljudi u ovoj državi koji se prihvataju takvih poslova a ostali će samo spustiti haubu kad vide šta imaš.

A što se potrošnje tiče, ovo ću reći verovatno još milion puta, može i mrtav konj da prdne samo ako mu neko skoči na stomak... Dve stvari ili rečenice mi ogade život kad ih čujem, moj auto od xxx konja ili xxx kubika troši 4.2 litre kad vozim 230 na sat, koliko će trošiti plina?... Mislim, ja razumem da neko laže okolinu kako troši 10 žena na 100 kilometara ali da auto od 3000 kubika troši 10 litara.. pa mislim... Pa što ugradjuješ plin ako ti troši 4.2 litra...

Druga je "na benzinu radi perfektno" baš tim rečima samo bez navodnika. To valjda vežbano od obdaništa ili se učilo u školi, ne vidim drugu mogućnost da masa ljudi govori to isto u dlaku. Motor radi perfekno, je samo po sebi nemoguće, koristi jedva jadnih i bednih do 36 posto uložene energije, ito nov i to savremen, to sa tehničke strane a sa fizičke strane, takav motor ja još nisam video a nagledao sam ih se baš puno.

https.autogas.rs

Comment

• Zdenikus
            CBC Član
            • 08.12.2007
            • 10
            • Padina

Dora u pravu si i ja to znam samo sam se nadao da će bar neko da me ohrabri...
            Po ovom tvom odgovoru ispada da je bolja opcija da se uzme onda čist benzinac pa da se odradi ugradnja plina nego da se uzima sa fabričkom ugradnjom...
            Ja sam do sad vozio Fiata Brava sa plinom preko karburatora i napatio sam se ko ****** sa plinom(moja i samo moja greška prilikom izbora majstora) ali nebi da se opečem još jednom..
            para nemam za nešto novije pa sam zato i pitao...
            Znam da može svašta da se pokvari pa me zato i zanimalo dali mora u slučaju nekog generalnog kvara na plinu da se menja cela instalacija ili to može da se odradi tako da nemora da se menjan cela instalacija...
            inače živim blizu Bg pa možda ima tu neko ko bi i takve popravke odradio pa zato pitam za savet dali da zaobilazim u širokom luku ili vredi takav auto pogledati...

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Imaš desno u sponzorima reklamu za popravku takvih stvari. Inače nisam zato da se odustaje od auta zato što nema odgovarajući plin ili je problematičan. Auto kao auto je bitan koliko je dobar i nije vredno propustiti dobar auto zato što ima loš plin ili ga uopšte nema, što ljudi često čine. Auto bez plina može biti loš pa ćeš imati više troškova što ne znači da tako mora biti. Ovo su samo smernice a ne i pravilo

https.autogas.rs

Comment

• Zdenikus
                CBC Član
                • 08.12.2007
                • 10
                • Padina

E to Dora to sam tražio hvala ti, zovem odmah u ponedeljak a sutra pravac .... i da se isproba auto... .... eto sutra ću da napišem utiske pa ako neko bude u istoj dilemi možda mu i pomogne....

jedino ako se neko javi sa ovako jakim Scenikom nek napiše utiske o potrošnji nije na odmet...

Comment

• samir
                  CBC Član
                  • 07.03.2007
                  • 39
                  • Sarajevo

Kod mene je Scenic RX4 2.0 16 V 101 kW. Potrosnja pilna je 13 litara po gradu, a vani zavisi od 9.5-10, do 20 na autoputu pri brzini od 140 i Thule kferom na krovu.

BRC sequent 24

Comment

• mishco
                    CBC Početnik
                    • 04.03.2010
                    • 1
                    • Beograd

Vlasnik sam ovog automobila iz 2002.Benzin = gradska 12-13L, otvoreno 9-9,5 - preko 130km/h opet 12-13l . Plin = gradska 16-17l, otvoreno 12-13l. Sve u svemu ovo vazi za t.z. normalnu voznju,inace vazi opste pravilo "koliko para-toliko muzike"

Comment

• Stratos
                      CBC Senator XXL
                      • 10.09.2008
                      • 2594
                      • Novi Sad

ICOM je odličan uređaj ali...e ovde bih mogao da citiram sve vaše prethodne postove,ali znam da u susretu sa našim uslovima eksploatacije ne traju još dugo.Možda zato što ih napolju kupuju umesto dizela,pošto su jeftiniji i malo novca troše,što će reći prešli su stotine hiljada kilometara...Otvori poker očiju.

Comment

• samir
                        CBC Član
                        • 07.03.2007
                        • 39
                        • Sarajevo

Originally posted by mishco
                        Vlasnik sam ovog automobila iz 2002.Benzin = gradska 12-13L, otvoreno 9-9,5 - preko 130km/h opet 12-13l . Plin = gradska 16-17l, otvoreno 12-13l. Sve u svemu ovo vazi za t.z. normalnu voznju,inace vazi opste pravilo "koliko para-toliko muzike"
                        Milsim ad ti trosi puno plina po gradu. Meni nikda, ali nikada nije preslo preko 13,5 litar

Comment

• CikaKure
                          CBC Senator XXL
                          • 14.08.2005
                          • 668
                          • Beograd

Mislim da ti živiš u Sarajevu, a on u Beogradu.

Comment

• dejan ks
                            CBC Početnik
                            • 21.11.2010
                            • 1
                            • krusevac

ja sam pre 4 meseca kupio reno espace 103kw.uvezen je iz holandije i ima landi renco uredjaj.stvarno je potrosnja ispod 9,mada komp pokazuje potrosnju od 7,4l.jedino lose je sto mi na leru radi jako lose a neznam gde bi to mogao ako uopse moze da se sredi

Comment

• Stratos
                              CBC Senator XXL
                              • 10.09.2008
                              • 2594
                              • Novi Sad

Naglašeno već više puta. Pažljivo pogledaj banere sa desne strane. Imaju dobre preporuke od mnogih korisnika sa foruma.

Comment

Working...
                              X