Reno laguna- nece da upali

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • lidija
    CBC Početnik
    • 29.01.2010
    • 5
    • beograd

Reno laguna- nece da upali

Imam Reno lagunu 99god. 1,6 16v 79kw plinski uredjaj landirenzo, Eurogas kompjuter, tako ga kupio pre 5 godina i bilo sve u redu do sada.Pre 20 dana mi iscrpeo akumulator i ja ga onda prespajao i upalio na kablove.Vozao tako isve normalno.Od pre 7 dana opet iscrpeo akumulator(nije paljen dva dana), ja opet na kablove i opet upali i vozao ga tako sat vremena da dopuni akumulator i dosuo 20l benzina i sve je radilo i prebacivanje na plin i voznja na plin (pali samo na benzin).Parkiram ga I posle pola sata on nece nikako da upali.Dam kontakt ono sve svetli na tabli i iskljuci se sve osim lampica za akumulator i stop,i konstantno radi kao vergla a nece da upali i trese motor.Ja izvadim akumulator i stavim na punjenje 24h.Ujutru vratim akumulator a ono isto kao vergla a nece nikako da upali,dam kontakt ono sve svetli na tabli i iskljuci se sve osim lampica za akumulator i stop i konstantno radi a nece i trese motor.Probam opet na kablove al nista, onda na guranje i on upali i vozio tako i prebacivao na plin isve ok.Parkiram i vec posle 10 minuta opet ista prica , opet guranje i on upali al dosta teze.Onda sam ga samo vozio na benzin i sve ok,i uvece pali i radi.Ujutru opet upali i radi itako dva dana treci dan palio super i tako 5-6 stanem negde 10 min,sve ok.Parkiram onda kod prodavnice i posle 10 min on nece isti problem.Posle pola sata on opet upali 5-6 puta zaredom i kad pali on pali iz cuga bez verglanja.Parkirao i probao sve ok 5-6 puta zaredom palio,gasio.jedino mi pri voznji u 4 brzini na 50km secnuo i trznu dva puta jace.Onda ga nisam palio 15h i ujutru on upali al uz duze verglanje i onda sve ok 5-6 puta zaredom.Merio onda akumulator u radu 13,8V sat vremena 12,32V.I ceo dan sve ok,palio, gasio 20 puta.Isao kod jednog majstora on sumnjao na sensor radilice I nov stavljen I nista I onda je utvrdio da je kompjuter plina ako je istina.
  • Zloca
    CBC Senator XXL
    • 21.12.2005
    • 510
    • Novi Sad
    • Astra bertone turbo

Re: Reno laguna- nece da upali

Ja sad nisam povezao zbog cega ti se iscrpeo akumulator. Da li zbog verglanja ili neceg drugog. Posto ti uvek pali na benzin, a neki put hoce a neki put nece da upali, `ajde da kazemo da nije plin. Kada ti se sledeci put desi da nece da upali oslusni da li ti zuji pumpa za gorivo kad das kontakt. Meni se upravo ovakvi simptomi javljali, kupio sam i novu pumpu i zaje*abao se sa tim nekoliko meseci dok nisam primetio da me zeza relej za pumpu za gorivo pa pumpa neki put radi a neki put nece. Takodje, ja sam skidao onaj prekidac benzin/plin i zicicom povezao dva kontakta kako bih direktno palio na plin, i kad sam video da na plinu pali normalno, znaci problem nije ni struja ni plin vec benzin, tj. pumpa.
    Zaboravio sam kako bese, raspitaj se za taj uredjaj da li moze ono drzis dugme za prebacivanje, das kontakt i on direktno pali na plin, ili tako neka fora, ili vidi kako zicom mozes da premostis i upalis na plin.
    MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)

Comment

• Kljucko
      CBC Član
      • 19.08.2007
      • 51
      • Pirot,Nis
      • Rover 75 2.5 v6 190+

isti simptomi su bili kod mene i bio je senzor radilice,ali nije laguna u pitanju

Comment

• lidija
        CBC Početnik
        • 29.01.2010
        • 5
        • beograd

Akumulator se iscrpeo zato sto sam zaboravio svetlo unutra u kabini.Ali cudno da tako brzo iscrpi.Ono sto se sad desava promenjen i proban nov senzor radilice i opet isto.Auto je trenutno kod majstora i on ga je valjda ispitivao i utvrdio da je kompjuter za plin.Eurogasov kompjuter,landirenzo uredjaj Holand sistem,lambda kontrol.Cudno mi je da i kad sam ga vozio samo na benzin 3-4 dana on je imao iste simptome.Sto je to vezano za kompjuter plina?Sta ako skinem kompjuter plina, oce li onda moci normalno na benzin.On kaze da ce auto da stavi kao na fabricki bez plina i da ce biti normalno.Videcemo sta ce biti i javljam odmah.Pozdrav svima.

Comment

• Keketarac
          CBC Senator XXL
          • 01.09.2007
          • 588
          • Novi Sad
          • Seat Ibiza 1.2 TSI

Majstor lupa kao maksim po diviziji.
          Laguna ili ne dobija benzin ili nema varnicu.

Plin i plinski komp sa tim nemaju veze.

Comment

• Zloca
            CBC Senator XXL
            • 21.12.2005
            • 510
            • Novi Sad
            • Astra bertone turbo

Jedino ako majstor misli da dizne ne dobijaju impuls jer je crkao emulator. Posto emulator gasi dizne kad je na plinu a salje signal da i dalje rade, jesam li u pravu?
            MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Emulator treba da radi i kad je pokvaren, može teorijski da zeza ali u praksi možda dva komada... Stvarno fabrički gas kad je ugradjen, može da zeza benzin ako je gasniECU pobrljavio. lambda kontrol ne bi trebalo da ima takvih problema.
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• lidija
                CBC Početnik
                • 29.01.2010
                • 5
                • beograd

Zdravo ljudi.Majstor je skinuo kompjuter i odneo elektricaru. On ga otvarao i uocio neki kvar koji je otklonio.Vracen kompjuter i vozen juce ceo dan, danas ceo dan, nije ga zezao i sve je odradjivao i na benzin i na plin.Ja ga uzeo veceras i zasad koliko primecujem da je uredu.Videcemo.On kaze da je to neki polusekvent princip i da je otvarao dizne i tu proverio.Skinuo ih sa plina i probao samo na benzin i ono bilo okej, i tako utvrdio da je do kompa jer on daje signal.I jos kaze da on ima neko elektronsko stelovanje a ne rucno(nisam razumeo), vezano sa stelovanje bacanja plina i benzina.

Comment

Working...
                X