Od pre par dana sam vlasnik BMW-a E39 525i automatski menjac 2002g,planiram ugradnju gasa sto skorije pa me intersuje koji bi uredjaj bio najbolje resenje za ovaj auto.Od majstora koji mi je radio gas na predhodnom autu sam dobio predlog da to bude,ako sam dobro zapamtio isparivac Artik neznam koji je to proizvodjac + Stag 300+ ventil Super ako se nevaram,oni koji imaju iskustva i znanja znace verovatno iz ovog njegovog predloga dali je to ok i da li ima znanja ili da menjam majstora? I jos me interesuje kako se inace pokazao 2.5 M54 motor sa gasom i kako to sve prihvata njegova elektronika,ima li neko bolji predlog ili savt o izboru uredjaja od navedenog i da ne zaboravim jako mi je bitno da dizne za ubrizgavanje gasa budu sto tise,jer sam pre par dana video na jednom bmw-u 323 M52 taze ugradjen sekvent i dizne su uzasno bile glasne,uzas koliko cakcu,a predpostavljam da to zavisi od proizvodjaca istih?
Koji uredjaj u BMW 525i M54 2002.g
Collapse
X
-
Re: Koji uredjaj u BMW 525i M54 2002.g
Zemljače, puno pitašAko si rešio da ugradjuješ plindžu onda se, kao što je to uradio "Fabia & Avensis", samo obrati članu foruma IvanT i tu treba da prestaju sve tvoje brige. Osim naravno one da spremiš pare...
Kad već pitaš, pravilno ugradjen plinski uredjaj će ti možda trošiti nekih 10 % više plina nego benzina, a za sekvent uredjaj na tom automobilu promenu performansi nećeš ni primetiti u svakodnevnoj vožnji. Promene u smislu preostalog novca u džepu svakako hoćeš
Dakle nemoj da se brineš koji isparivač, koje dizne, koja creva i šelne, obrati se čoveku, on će ti reći šta, kako i koliko, i ako ti cena bude odgovarala nemoj dalje da brineš nego prepusti posao profesionalcu i zaboravi šta ti je ko rekao. Ne znam ko ti je radio plin na prethodnom autu i koji je to auto bio, ali sad si kupio ozbiljan prevoz i bila bi šteta da ga ukenjaš sa ugradnjom plina kod nekog šabana kakvih je puna Srbija, a naročito ovi naši krajevi južno... Dakle samo se javi čoveku, i ako ti bude odgovarala cena sve drugo prepusti njemu i momcima u servisu. To jest, ako hoćeš da uradiš posao kako valja.
Druga opcija je da se voziš malo duže i posetiš Doru u Novom Sadu, takodje forumaša i to eminentnog kez (vidim da si nov na forumu pa za slučaj da još uvek nisi upoznat sa "hijerajhijom" istog).
Da iskoristim priliku da ti čestitam na izboru novog prevoza, i očekujemo neke sličice da vidimo malo o čemu se tu radi...
Pozz
Comment
-
-
Isparivac je Artic, mala je Alaska za taj motor.
Comment
-
-
Ugradjen gas negde sredinom maja,do sada sam presao 9000km i za sada radi sve kako treba,potrosnja je veca za 1,5l nego na benzinu,performanse minimalno losije.Inace ugradjen je zavolijev isparivac Zeta S,AC elektronika,valtek dizne,boca 80l,ugradja placena 670e u Cacku.
Comment
-
-
Prosecno trosi 13-14l plina,zivim u malom mestu pa nemam bas pravu gradsku voznju u kombinaciji sa magistralom sa dosta krivina i teza noga na gasu.Na otvorenom oko 11l,na auto putu moze bas dobro da srkne ako se vozi preko 200.
Comment
-
Comment