ASTRA CLASSIC II 1.4 AUTO GAS PITANJA

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • krsma
    CBC Član
    • 28.03.2010
    • 30
    • Valjevo

ASTRA CLASSIC II 1.4 AUTO GAS PITANJA

Od 2007 sam ponosni vlasnik nove ASTRE CLASSIC II 1.4, posto je relativno skoro istekla garancija a i razlika cene benzina i plina se znacajno povecala postavilo se pitanje autogasa...

Molim za pomoc bilo kakve vrste, jer sam pun nedoumica, jer koliko citam po forumima u pomenuti model se ne preporucuje plin, NAVODNO MOZE DOCI DO RAZNIH OSTECENJA I LOSE SE PONASA U GLOBALU znaci DA ili NE, ipak mi nije za glavu, jer ipak je automobil kupljen nov pa ako ce biti veca steta nego korist nikom nista vozimo se na benzin

Saveti iskustva, svake vrste su vise nego doboro dosli.

Unapred hvala!!!
  • gogi11
    CBC Senator XXL
    • 26.10.2009
    • 790
    • Sever Srbije - Novi Sad

Re: ASTRA CLASSIC II 1.4 AUTO GAS PITANJA

Krsma jesi li pitao o misljenju servisa koji ti odrzava auto ?? Koliko znam ne bi trebalo da bude problema jedino sto je mozda skuplja ugradnja zbog garantnog roka (ako je jos u garantnom roku) ukoliko ga ugradnjujes u opelovom servisu. Inace juce sam gledao "jednu emisiju" gde su upravo pominjali ugradnju plina u opelove automobile i bas je neki "budza" iz Opela rekao da ce fabricki ugradjivati plin samo u modele za koje oni misle da ce se najbolje pokazati i koje su modele sa plinom i oni testirali , dakle ne preporucuju ni oni u svakog opela ugradnju plina . Hmm , dobro razmisli.

Comment

• krsma
      CBC Član
      • 28.03.2010
      • 30
      • Valjevo

Garancija je istekla pre nekih 5-6 meseci, pa sam zbog toga i poceo da razmisljam o ugradnji, kada sam ih pitao u Beo-Autu rekli su da je kod njih plin 1000e i da garancia ostaje, dublje nisam zalazi jer mi suma od 1000e tada bila preogromna, ali ugradjivali su i nisu me odvracali , e sad voleo bih da cujem misljenja nekog ko ima bas taj automobil ili nekog majstora kakva je situacija sa pomenutim modelom posle Xkilometara, jer ako ja ugradim plin pa zbog toga imam neku vecu interveciju onda sva usteda na plinu ode na popravku , ...

Danas mi ni ta cena od 1000e nije mnogo ali bih pre svega voleo da cujem misljenja i iskustva sto vise ljudi...

Unapred svima hvala...

Comment

• bmiillan
        CBC Senator XXL
        • 18.04.2005
        • 393
        • beograd
        • clk 200k

Originally posted by krsma
        NAVODNO MOZE DOCI DO RAZNIH OSTECENJA I LOSE SE PONASA U GLOBALU :
        ako pricamo argumentovano KOJA SU TO OSTECENJA I KAKO SE TO LOSE PONASA? neka navedu
        ako znaju ili ako ih je bilo. ali obicno kad ne znaju onda uopstavaju. argumenti su: gubitak snage,
        problemi u paljenju, paljenje CHECK ENGINE lampice, motor trese, gubi obrtaje, obrtaji na leru
        osciluju, auto nece da upali vruc ili hladan. ostalo je prica za malu decu ili rekao mi je prijatelj od
        prijatelja a on je majstor radi u ovlascenom servisu itd. od takvih mi je malo muka, sto ne znaju
        ni kako motor radi a ne nesto drugo.
        nemoj na silu uzmi veci cekic

Comment

• Stratos
          CBC Senator XXL
          • 10.09.2008
          • 2594
          • Novi Sad

Može doći do raznih oštećenja i na benzin...pa voze ljudi.Neznam ni sam,što se više trudim da shvatim sve više sam plavuša.

Comment

• GTX
            CBC Senator XXL
            • 13.09.2008
            • 422
            • Subotica
            • Nexia 1.5 16v

Ja nisam majstor,ali mogu da napisem sta sam cuo (i video) bas u vezi tih 1.4 motora sa pogonom na gas.Desava se (da li usled detonacije ili cega vec) da im pukne klipnjaca jer je jako tanka i jos ima i rupu po sredini...Dosta cesto idem do tog auto servisa pa sam imao prilike da vidim par takvih komada.Interesantno da pri lomu nikad ne osteti blok...Navodno,kod 1.6 i jacih motora nema takvih problema.Inace,na tim autima je ugradjen sekvent,da ne bude zabune...

Comment

• krsma
              CBC Član
              • 28.03.2010
              • 30
              • Valjevo

Sve ja to manje vise znam i sto vise citam po forumima sve vise nisam nacisto...

@BMIILLAN sad sam nekih pola sata jurio da linkujem isecak iz SAT-a koji sam video pre neki dan, gde je objavljena lista automobila u koje se ne preporucuje auto gas ali izmedju ostalog i tu pise OPEL- svi modeli, i potpuno se slazem sa tim sto kazes nigde konkretnog odgovora od vlasnika ASTRE sa plinom, svi su culi od PERE MIKE ZIKE a serviseri vuku na svoju stranu, tako da sam ja u potrazi za nekim iskrenim serviserom ili vlasnikom ASTRE sa plinom...

Ili da razapnem sator na gasnoj pumpi i da cekam da se neko sa ASTROM pojavi !!!!

Comment

• legenda
                CBC Senator XXL
                • 28.03.2009
                • 1345
                • Beograd

Prvi put cujem da puca klipnjaca na bilo kom autu od plina...na ventile,vodjice i gumice mnogi se zale ali uglavnom fordovi i japanska vozila...mislim da bi to stradalo i na benzinu zbog ogromne kilometraze i Bog te pita kakvog odrzavanja...relativno nova astra 2007-mo godiste ne verujem da pravi neke probleme...nemoj bezveze davati 1000e,idi kod IvanaT.,ubaci tomasseto za 650e i uzivaj(jedino ako ti on kaze da pravi probleme)...

Comment

• GTX
                  CBC Senator XXL
                  • 13.09.2008
                  • 422
                  • Subotica
                  • Nexia 1.5 16v

Ja ni na jednom autu nisam video takvu klipnjacu.Poredjenja radi,Yugova izgleda tri puta jaca.Ne kazem da je serviser u pravu sto kaze da je to zbog gasa,ali posto su to vozila stara par godina (lizing-taxi udruzenje) i voze se uglavnom na gas..,a pokretac teme kaze:
                  Sve ja to manje vise znam i sto vise citam po forumima sve vise nisam nacisto...
                  ,
                  verovatno ima nesto istine u tome.

Comment

• *IvanT*
                    CBC Senator XXL
                    • 30.01.2005
                    • 3234
                    • Srbija, Beograd, Kara

Do detoancije u cilindru sa sekvencijalnim sistemom moze da dodje jedino kada nesto sa ugradnjom "debelo" ne valja, a kada je to toliko jaka detonacija da osteti klipnjacu, onda je greska veeeeeeeeeeeeeeeeelika. Nije nemoguce da se nesto tako desilo, pogotovo ako je ugradnju vrsio jedan servis i pravio uvek istu gresku.
                    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• GTX
                      CBC Senator XXL
                      • 13.09.2008
                      • 422
                      • Subotica
                      • Nexia 1.5 16v

Vrlo verovatno si u pravu (kao i uvek ).Ne znam ko im je ugradjivao,ovi ne rade gas.

Comment

• bmiillan
                        CBC Senator XXL
                        • 18.04.2005
                        • 393
                        • beograd
                        • clk 200k

tu listu automobila objavljenu u SAT-u zaista ne bih komentarisao a jos
                        manje STRUCNOST i INFORMISANOST onih koji su je sastavili.
                        nemoj na silu uzmi veci cekic

Comment

• krsma
                          CBC Član
                          • 28.03.2010
                          • 30
                          • Valjevo

Pa vi ne mozete da verujete cega sam se ja sve nacitao za ovih par dana od kada istrazujem, zaribali ventili, pa nekakakv katran u nekakvim vodjicama (ponavljam ne razumem se najbolje, zato sam i uzeo nov auto i odrzavam ga full) a to trzanje, i kojekakve ajbancije chek engine lampicu i tako to to i da ne pominjem... I povrh svega ta lista u SAT-u za koju je neko od vas sigurno cuo...

Ja bih najvise voleo Ako ima neko direktno iskustvo sa pomenutim modelom bilo kao vlasnik ili kao serviser i ugradjivac plinskih uredjaja da cujem koji je uredjaj najbolji, i ostale bitne i nebitne stvari....

Ali sve sam blizi da ASTRU parkiram a izvezem ZASTAVINOG KECA i njega ganjam na plin ko do pre dve godine

Comment

• slobodank
                            Moderator
                            • 26.11.2007
                            • 1338
                            • Stara Pazova
                            • Fiat Idea 14.16v lpg

Ја znam jednu classic 1.4 sa ugrađenim landirenzo uređajem prešla 70k bez problema, jedino je bio problem u početku sa veoma izrazenim caktanjem koje je kasnije reseno zamenom injectora i sada radi silky smooth.pozz

Comment

• tomamega
                              CBC Senator XXL
                              • 19.03.2009
                              • 715
                              • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                              • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Vidim da si nov na forumu pa da razmenim svoje iskustvo sa tobom.

Imam Corsu 1.2, 16v (slabiji motor od tvog) i sad će skoro 20.000km, i nisam imao većih problema.

Bitna stvar ti je da gledas majstora koji ti ugrađuje autogas, a ne uređej koji se ugrađuje. Meni je ugradio IvanT iz prethodnog posta, inače jedan od stručnijih u toj oblasti, ali je čovek skroman pa neće da se hvali

Dakle, zaboravi na "egzotične priće prijatelja" u vezi s autogasom, već pravac u AC Rašić, ako autom prelaziš barem 10.000km godišnje. Mada sa ovakvim cenama benzina, isplati se i sa manjom kilometražom.

Comment

Working...
                              X