ASTRA CLASSIC II 1.4 AUTO GAS PITANJA

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • krsma
    CBC Član
    • 28.03.2010
    • 30
    • Valjevo

Re: ASTRA CLASSIC II 1.4 AUTO GAS PITANJA

Moram probati, mada mi je malo nelogicno da se to desi dve nedelje nakon sto sam ugradio plin tj 2000km kasnije ali videcu. Hvala unapred.

Comment

• brankos
      CBC Početnik
      • 26.10.2009
      • 8
      • Beorgad

@ krsma
      Sam te je bog poslao na ovaj forum, pa na ugradnju plina, pa opet ovamo
      Sad ja lepo otvaram ovaj topik pre dnevne štampe da vidim ima li šta novo (kod tebe) jel drugih dobrovoljaca - nema. Jeste da se promeni ime teme ali u: DNEVNIK VLASNIKA MOTORA OPEL 1.4 XEP NA PLIN. Naglasio sam tip motora jer je stvarno izgleda najomraženiji kad je upotreba plina u pitanju. Zato su nam tvoja iskustva više nego dragocena. Koliko samo taksista sa našim motorom u astrama "startujem" po gradu i odmah ih upitam što nemaju plin, a oni se hvataju za glavu i kažu da nije to za ovaj tip motora...

Nego, MOLIM TE, probaj pre nego što odeš u servis da reklamiraš problem sa paljenjem na benzin da uradiš sledeće. Cirka kilometar (lupam) pre nego što stigneš do cilja (na posao) ili već gde - prebaci na benzin da on bude poslednji koji dotiče dizne pre gašenja. Ako je verovati iskustvu korisnika koja sam viđao po raznim forumima trebalo bi da to bude rešenje problema. Ako se ispostavi tačno, vremenom ćeš utvrditi koliko to najmanje ustvari treba da bude pre gašenja i rebus je rešen. Jako me zanima da li je to istina.

A kad spomenu to da si prešao "samo" 2000 km, pa ja sam sa mojom astrom od kad sam je izvezao iz radnje (ca. 1.5 godina) prešao 1600km. Skupo mi da je vozim na benzin a za plin čekam baj-baj garanciji. Ustvari "ne skidam se" sa skutera, tu je možda moj problem, ali obećavam čim ugradim plin - voziću auto
      .

Comment

• mikamis
        CBC Početnik
        • 18.05.2010
        • 5
        • Bgd

Pozdrav svima,

koji je epilog ovog problema, da li je imao veze sa ugradjenim uredjajem ili nije?

@krsma
        IIIIIIIIIIIIIIIIIIIII evo ga i prvi problem ali nisam na kraj srca ali iskreno da kazem jedva cekam da ugrabim vremena da odem do servisa. Naime prvo paljenje ujutru ili kada sam na poslu pa opet stoji ugasen nekih 12-ak sati kada pokusam da upalim auto na prvo verlglanje obicno nece, na drugo upali ali ne radi kako treba, obrtaji su na 300-400 ja ga naravno drzim u mestu dok se ne sredi rad motora to traje nekih 30-45sec, kada pokusam da krenem nece da primi gas kada konacno prokine posle 1 min zezancija ide normalno. Kad prebaci na plin sve je ok, kada u voznji prebacim na benzin auto ide sasvim normalno i svako sledece paljenje ako je u nekom bliskom realnom roku od 4-5 sati auto pali normalno i sve je ok. Predpostavljam da su dizne ako sam ukapirao materiju za ovih par meseci obrazovanja po forumima dok nisam ugradio , ali mi je malo nelogicno da za 2000 km krece da zeza. Mada mi bas smeta.

Comment

• krsma
          CBC Član
          • 28.03.2010
          • 30
          • Valjevo

Izvinjavam se na neazurnom javljanju, ali tek sam danas dobio net u BG...

Sto se problema tice u Rasicu su mi rekli kao sto sam i mislio da je do benzinskih dizni. Jer meni na gas prebacuje na nekih 40C sto znaci posle 2 min voznje kada je hladan ili kada je zagrajan celih 2sec. Tako da kada je nakacen automobil na dijagnostiku tj. na racunar od gasa ocitano je da sam 24h vozio na plin a nepun sat na benzin od zadnjeg kacenja sto je mizerno, tako da mi je savetovano da vozim malo vise na benzin. Sto sam naravno i ucinio cak sam dodao Wyns (ako se tako pise) aditiv za ciscenje dizni i posle skoro celog rezervoara problem i dalje stoji. Nije strasno ali me strahovito nervira, nazalost trenutno sam u skripcu sa vremenom tako da ne znam kada cu ugrabiti vremena da vidim sta dalje raditi po tom pitanju. Uglavnom malo mi je cudno jer se problem javio posle celih 2000 km sto je po meni previse rano, ali sta je tu je.

Sto se toga tice da li problem nastao zbog plina odgovor je DA ali u mom slucaju ne nicijom krivicom nego jednostavno ako se ne vozi dovoljno na benzin dizne jednostavno zaribaju ALI meni je opet nejasno kako se to desilo posle samo 2000 km. Ostaje mi ponovo da odem do servisa, sto cu prvom prilikom i uciniti. I naravno vas izvestiti o tome naravno malo azurnije nego do sada.

Sto se svega ostalog tice potrosnja je tu oko 8 ako je malo vise grada do 8.5, Svi ostali parametri koje sam naveo stoje, i ubrzanje, cak i sa klimom nije strasno pogotovu kada se uzme da je i na benzinu gubio snagu kada se vozi pod klimom.

Uglavnom sam zadovoljan, jedino ostaje da se resi ovaj problem sa benzinom jer bi mi bio apsolutni apsurd da ne moze da funkcionise kako treba.

Comment

• strela75
            CBC Član
            • 02.07.2008
            • 64
            • Krnjaca

@krsma
            umesto da uhvatis vreme za servis, uhvati vreme da auto isteras na autoput i barem 10 minuta ga teraj do daske (ili ritmicno par minuta na ~3500 pa par minuta na 5000 obrtaja, ali onda duze od 10tak minuta). Naravno potpuno zagrejanog (pre toga ga vozaj makar pola sata) i naravno sa wynsom u rezervoaru. Auto ce da ti prodise i verujem da ce ti problem biti resen.

Inace, koja je ukupna kilometraza auta do sada?

Pozdrav.
            Kad svi misle isto - znači, niko ne misli mnogo.

Comment

• tomamega
              CBC Senator XXL
              • 19.03.2009
              • 715
              • Beograd / Crna burma, prim. prev.
              • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Ništa neće da mu to pomogne. Ja sam imao mnogo manji problem od njega, na sličnom motoru, i vozio sam 100km sa wynsom u rezervoaru i nije pomoglo. Koliko sam ja shvatio, to se koristi kao preventiva, ili kada su dizne "malo" zapušene. Čim njega motor zeza prvih minut, to je veće zapušenje. Meni je bio problem prvih par sekundi pa nije uspelo. Jedino da ide na ultrazvučno čišćenje dizni i da malo češće vozi na benzin. Meni je pomogla metoda wynss čišćenja. Priključi te na aparat i jedno 45min pusta neku tečnost. Posle toga, vozi se oko 50km u cugu na benzin i za sada je ok. Ali, to pomaže kod manjeg začepljenja. Ako to ne uspe, moraju da se skidaju dizne pa da se čiste.

Disclaimer: tako je meni rečeno, ne znači da je tačno

Comment

• Zmaj KV
                CBC Senator
                • 05.10.2005
                • 202
                • Kraljevo

@brankos
                Kolika je potrosnja benzina sa 90 % ukljucenom klimom: po gradskim uslovima/ na otvorenom?
                @krsma
                Kolika je potrosnja LPG-a sa 90 % ukljucenom klimom: po gradskim uslovima/ na otvorenom?
                Zanima me nesto?
                Sa alatom UNIOR majstor nije junior!

Comment

• brankos
                  CBC Početnik
                  • 26.10.2009
                  • 8
                  • Beorgad

@ Zmaj KV
                  Pogrešnog čoveka pitaš za potrošnju po gradu sa 90% sa klimom, jel klimu palim samo kad sam u 4. ili 5. brzini duži period ili duže čekam na semaforu. 1.4 motor je toliko lenj pri startu sa upaljenom klimom a ja da se ne bih pri svakom puštanju kvačila nanovo sekirao što nisam uzeo jači motor (a posle čujem da je lenj i sa 1.6 motorima pa mi malo lakše) - tada klimu i ne palim. Lepo su mi rekli: "Ići će ti kao da si zakačio prikolicu kad uključiš klimu."
                  A ja valjda nikad nisam vozio sa prikolicom pa bio tvrdoglav

@ krsma
                  Pa, fale mi (nam) novi detalji Je se rešio problem sa diznama ili šta se već desilo u poslednjih mesec dana. Prodo auto od muke ili šta već?! Škrabni malo

Meni ovde komšija frizer ko za inat ima istu astru i vidim mu LPG nalepnicu, ali ne vidim da je išta bušeno za gasni pištolj. Priupitam ga onako sa vrata da li ima problema sa hladnim startom na benzinu, kad on k'o oparen: -Ma kakav probčem, sve radi kao sat, ali ja sam dao 100 evra više za neku "naj" varijantu kad mu je majstor pravio ponudu. Ne zna ništa preciznije da mi kaže. Moraću kod njegovog majstora u decembru kad mi istekne garancija.

Comment

• krsma
                    CBC Član
                    • 28.03.2010
                    • 30
                    • Valjevo

Izvinjavam se sto me nije bilo neko vreme ali Beograd je cudo za slobodno vreme

@ strela75 ukupna kilometraza sada je 37000km potrosio sam 2 rezervoara sa wynsom i nista, opet isto ali samo kad je auto hladan kad je zagrejan nema razlike normalno radi i plin i benzin...

@zmajKV sve sto je brankos rekao za klimu je tacno kao da si zakacio dajca punog cigli za auto zato me i nervira pa je relativno retko koristim ali recimo da trosi 9-9.5 sa klimom...

@brankos sto se tice problema sa neravnomernim obrtajima i trzanjem kad je hladan (valjda su dizne) i dalje postoji ali sam u tolikoj frci sa vremenom da ne stizem da odem do ivana, nije da mi ne smeta ali auto relativno brzo prebaci na plin po ovim vrucnama pa se nekako nosim sa tim ali do zahladjenja moram to resiti...

Inace od 15.04.2010 do danas sam presao 9000km na plin i sem tog problema sa jutarnjim startom nemam zamerki, pre mora cu do ivana da odradim redovan servis pa da vidim sta mi je ciniti...

Comment

• maksimilijan7
                      CBC Početnik
                      • 07.10.2010
                      • 4
                      • beograd

ljudi da vas pozdravim prvo...citao sam i ranije ovaj forum dok sam razmisljao o ugradnji gasa...isto imam astru z14xep 2007 god a skoro sam je ugradio ZAVOLI sekvent uredjaj u valjevu 650evra je cena...zasto sam se oducio bas za zavoli ni sam ne znam,verovatno jer sam procitao negde da ovlasceni servisi CIRKOM,BRAJIC i slicno to ugradjuju..tetka je u A klasu ugradila bardolini kod kolewa negde na ugrinovackom putu...za ovaj Rasic sam zaboravio a kada sam poceo da razmisljam o plinu on mi je bio prva opcija...uglavnom ugradio sam ga 71000 km,prva razlika u odnosu na benzinac je bila skroz drugaciji zvuk,suvlji ako se to tako uopste moze opisati,i slabije mi je vukao...zvuk auta na gas je specifican,bar mog,zvekecu dizne...kod tetke na A klasi nisam to primetio.. i tada mi je u proseku trosio 10 litara...na prvom servisu na koji sam otisao na 1000 km dotegao mi je selnu na crevu pred dizne jer je bila razlabljena pa curio malo gas a to sam ranije i primetio, pa sam zbog toga i otisao...tada mi je pojacao i plin,stavlio mrsnu mesavinu na raznim rezimima rada,u sustini izjednacavao rad na benzin i plin preko kompa,premapiro ga...imam utisak da auto sada jace na plin ide..bukvalno grize...potrosnja ,Bg centar i iznosi 12l..mada ja vozim bas na visokim obrtajima...na otvorenom nisam skoro vozio al kad izmerim dajem precizne podatke...sada sam na 74000 km...e sad ono zanimljivo,indeticni problemi!!!!!!! pri hladnom startu,trokira.....desavalo mi se to i ranije pre gasa,ali ne u toj meri,i vise je bilo blago trokiranje, kada krenem,ide malo,i ne primi jednostavno gas(radi auto ali ja dzabe stiskam papucicu) i posle 1,2 sekunde dalje voznje jednostavno probije i skoci...e sad kod gasa to je pocelo bas da se razvija,auto prvo malo trokiro,pa dalje nestabilan rad...svejedno pogodilo se da sam kod mog majstora(extra momci rade na Medaku) radio servis,ulje,filteri,i majstor ga upalio i cuo, odma kaze dizne ti se zaprljale...posle par dana,ocisti ih,ultrazvucno,40 evra..bile bas zaprljane...nakon toga auto mi 7 dana radi extra,a sad opet pocinje blago blago da trokira...eto pokusacu da prebacujem na benzin zadnji kilometar pa cemo da vidimo sta ce da bude...

Comment

• milena x
                        CBC Početnik
                        • 08.10.2010
                        • 1
                        • bgd

pazljivo citam ovu temu o problemima vlasnika astere classic dali su ovi problemi uobicajeni samo na opelovim vozilima sa gasom/presao 2000km/ ili su to uobicajene decije bolesti posle ugradnje plina?

Comment

• krsma
                          CBC Član
                          • 28.03.2010
                          • 30
                          • Valjevo

@ maksimilijan Druze i ja sam iz VA i nisam smeo da se odvazim da ugradim nigde u VA, gde si ti ugradio??? Meni je Rasic cepio Tomaseto Stag kombinaciju i kao sto si mogao da procitas ja sam zadovoljan bilo je malo problema na bezinu ali na prvom servisu na 10000 je covek nesto cackao na kompu od Astre i sredio problem tako da je ler gas ok i kada je hladan na bezinu... A sto se tice gasa bukvalno sam prezadovoljan i potrosnjom i ponasanjem automobila

Comment

• krsma
                            CBC Član
                            • 28.03.2010
                            • 30
                            • Valjevo

@ milena x u principu to se javlja na svim automobilima takvi problemcici koji su relativno lako resivi, ali posle 2000kk tesko moguce, ali po mom misljenju ako je problem na plinu onda je do ugradnje ti malo stelovanja treba a ako je problem na benzinu ili su diznne vec bile dosta prljave jer posle 2000 km ne bi trebalo da bude problema....

Comment

• maksimilijan7
                              CBC Početnik
                              • 07.10.2010
                              • 4
                              • beograd

OTO GAS,ma ok je gas,nema tu sta,nije to neka nauka sad kontam,ugradjuju ljudi vec smilsljenu stvar,svi su isli na obuke...mislim da je na nasem trzistu sve to istog kvaliteta,bilo da je tomaseti,zavoli,bardolini..ja od kad sam ocistio dizne ok je mi je,mada postoji tendencija da se opet zaprljaju..prebacim ga sad na benzin kad prilazim kuci,cisto da ga produvam..vidis da ovom xep motoru mozda iz tog razloga ne prija gas,dizne izgleda traze da rade u kontinuitetu na benzin...mada u voznji kida kako vuce na gas,bas sam zadovoljan..ja sam imamo prilike da vozim klio f1 2008 200konja koji trosi 15 benzina,i apsolutno sam prezadovoljan astrom od 90 konja i prosecnom potrosnjom gasa od 10 ,i ko kaze da je lenja lupa gluposti odma da ti kazem,ako je ti mrcvaris ispod 3000 obrtaja jbg onda...citao sam neke postove gde se zale kako ide..zao mi sto nemam samo 1.6 xep...

Comment

• krsma
                                CBC Član
                                • 28.03.2010
                                • 30
                                • Valjevo

Ja sam od Oto-a bezao samo tako ali bitno je da ti je sad sve OK, sa svakom tvojom konstatacijom slazem 100% jedina zamerka za sam auto sto nema veze sa gasom je kako ide sa klimom.....

Comment

Working...
                                X