ASTRA CLASSIC II 1.4 AUTO GAS PITANJA

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • maksimilijan7
    CBC Početnik
    • 07.10.2010
    • 4
    • beograd

Re: ASTRA CLASSIC II 1.4 AUTO GAS PITANJA

Krsma brate,evo opet indeticni problemi,pri paljenju trokira na leru,ne prima gas..40-50 sec dok se ne stabilizuje...dizne sam skoro cistio,i onaj leptir gasa,neka fora tu ima,uglavnom fora je da se ocisti,i ocistio ga je..uglavnom moj majstor sad kaze,stavljo ga na komp,nista,sumnjo na bobinu,stavio novu cisto da proba,opet isto,vratimo staru da ne kupujem novu dzabe...i kaze klapna za ler gas,citava ona sklopka mora da se menja,ima u njoj i nekakav elektro motor ,sve to radi ali nepravilno...kaze moguce da je zbog detonacije gasa da se ostetilo,a i ne mora da znaci,mozda je nesto drugo dovelo do mehanickog kvara u njoj,izgleda nesto pucketa u joj,valjda preskacu neki plasticni zupcanici koje vrti taj el.motor a komp ga regulise,u sustini auto kad se upali trebo bi da radi na 900 obrtaja,a kod mene pocne tako,pa krene da trokira..sumnja na to 90%..ta zajebancija nova kosta oko 30000 din...polovno oko 150 evra,uglavnom jos nista ne menjam...evo setio sam se da si imao skoro indeticne probleme,pa da ti je Ivan nesto sredio na kompu od astre,e nije mi jasno sta....jbg.Dal je stelovo nesto oko lera,ili sta...da gas ne pravi neke probleme,mada to gotovo da nije moguce jer se tek pri odredjenoj temperaturi prebacuje na gas...eto ako sta ko zna nek napise,voleo boh da da misljenje I IVAN T ,cisto edukacije radi.

Comment

• kdi
      CBC Senator
      • 16.11.2010
      • 238
      • leskovac

taj auto radi bez problema na gas...sve ostalo su dezinformacije..konvertovao sam ih desetak...preporucujem ti AC STAG 4 ili 300+(za te pare veoma,veoma pristojan uredjaj)...treba ti samo normalan serviser za ugradnju..pozdrav

Comment

• krsma
        CBC Član
        • 28.03.2010
        • 30
        • Valjevo

@maksimilijan7

ja mislim da ivan vise ne prati forum, pokusaj da ga kontaktiras na PP, uglavnom od kada je on sredio to sto je sradio ne znam sta auto radi dosta bolje desilo se par puta to sa torkiranjem u startu ali nista strasno, sad cekam da vidim kad krenu mrtvacki minusi da vidim kako ce se ponasati, sve to sto ti je tvoj majstor ispricao ja bih zestoko proverio sa jos nekim dva misljenja su bolja od jednog... vici ako nadjes resenje pozdrav

Comment

• maksimilijan7
          CBC Početnik
          • 07.10.2010
          • 4
          • beograd

ima resenje! kada se ugradi sekvent uredjaj mora se pravilno nastelovati..ako se to ne uradi pravilno onda ecu od benzina pokupi negativne adaptivne parametre koje uzrokuje gasni ecu jer nije odgovarajuce podesen..auto pri hladnom startu trokira,nepravilnio radi,gasi se...kako to sve ispraviti,sledeci postupak: da bi se mapiranje gasnog ecua izvrsilo na pravilan nacin, potrebno je prvo dovesti benzinski u fabricke parametre. to znaci da je potrebno resetovati sve "pokupljene" adaptacije, provozati auto par sati na benzin i onda odraditi setovanje gasnog ecu-a. zakljucak,nisu dizne(pozeljno ih je ocistiti na nekih 50000 km zbog loseg kvaliteta goriva),klapna za gas jos manje...zahvaljujem se ivanu todorovic (ivant) koji mi je ukazao na mogucnost ovog problema(gore opisanog),iako je sve ukazivalo na problem vezan za dizne(a vec sam ih cistio),klapnu za gas i slicno..upravo informacije koje sam od njega dobio su me opredelile da se vratim kod gas servisera(gde sam i ugradio sekvent) koji je ovo zatim i otklonio,umesto da gubim vreme i novac u obicnom benzinskom servisu.

Comment

• krsma
            CBC Član
            • 28.03.2010
            • 30
            • Valjevo

Covek je TATA

Comment

• mikamis
              CBC Početnik
              • 18.05.2010
              • 5
              • Bgd

Bilo bi odlično ako bi mogao da napišeš dosadašnja iskustva sa plinom u Astri 1.4 twinport, naročito ako si imao još nekih problema?

Ističe mi garancija u junu, a benzin poskupeo pa ozbiljno razmišljam o ugradnji gasa

Comment

• strela75
                CBC Član
                • 02.07.2008
                • 64
                • Krnjaca

@mikamis

Konstantno se kod rasprava o plinu provlaci nit isplativosti gasa / neisplativosti gasa, pa da na tu temu razbijemo nedoumice:

Gas se uvek isplati i uvek ce se isplatiti - pre ili kasnije. Do 2018. godine nece smeti cena gasa da predje cifru od (ako se dobro secam cifre) 75% cene benzina. Sto ce reci da i ako dostigne ovaj nivo cene, isplatice ti se - samo malo kasnije. Sto ce reci: imas krivu troskova benzina koja je strmija od krive troskova gasa, koja je blaza, ali ne krece "od nule" (posto imas pocetno ulaganje za ugradnju plinske instalacije). I one se negde moraju preseci, pa da je*es raka. Kod mene je to bilo na ~20.000km (instalacija placena 950 evra).

Tako da, ako ne planiras da prodas auto (tj. planiras da ga vozis recimo sledecih 50.000km), plinska instalacija ti se isplati. I sto pre ugradis, to bolje - isplativije.

Sto se tice problema, auto bi ipak trebalo sa vremena na vreme voziti na benzin. Ako imas neko putovanje, gde mozes malo da ga zgazis, napravis jedan izlet u benzinsku voznju od nekih 20tak minuta, gde prosaras po obrtajima i procistis dizne. To ih najbolje odrzava zdravim. Kod mene su se zacepljivale i na voznji na benzin (ocito los), cim ga duze vreme ne isteram na autoput i ocepim malo da prodisu. Posle auto polece i po primanju gasa vidis da je zivahan.

Pozdrav.
                Kad svi misle isto - znači, niko ne misli mnogo.

Comment

• mikamis
                  CBC Početnik
                  • 18.05.2010
                  • 5
                  • Bgd

Upravo sam ugradio (i atestirao) TNG u astru classic II 1.4 kod AC Rasic. Javljam utiske kad predjem neku pristojnu kilometrazu

Comment

• mikamis
                    CBC Početnik
                    • 18.05.2010
                    • 5
                    • Bgd

Tek sam potrosio prvi rezervoar, dakle prvih 400km. Posto je toplo vreme, vrlo brzo prelazi na gas. Ipak, vec sada se oseca pri hladnom startu trokiranje i variranje broja obrtaja, sto za sada traje vrlo kratko. Videcu na prvom servisu (1000km), nadam se da je resenje isto kao i za gorenavedene slucajeve

Sa druge strane, i dok nisam imao gas, kada je motor hladan znao je da se ugusi, mada sa mnogo blazim simptomima.

Sto se svega ostalog tice, auto se ponasa identicno kao na benzin, dakle odlicno vuce, mirno radi, ...

Pozdrav, do sledeceg izvestaja

Comment

• brankos
                      CBC Početnik
                      • 26.10.2009
                      • 8
                      • Beorgad

@ mikamis
                      Pošto ja skoro od formiranja ovog topik-a pomno pratim sve postove, ali toliko ne palim moju astricu (muka sa parkingom), tek pređoh 2600km - za 2.5 godine! Planiram naravno ugradnju plina kod Rašić-a, na osnovu iskustva KRSME i eto sad i tebe. Napiši ti nama koliko je tebe sad to zadovoljstvo izašlo, jer videh na sajmu automobila da je cena opreme izgleda malo stagnirala. Još ako si upućen i u to šta se kod Ivana trenutno ugrađuje od uređaja u astru - biće super.
                      Sretna vožnja na gas, gas, gas...!

Comment

• mikamis
                        CBC Početnik
                        • 18.05.2010
                        • 5
                        • Bgd

Azurne cene su na njihovom sajtu, a sta je tacno od opreme - nemam pojma Mislim da je Tomasseto i kompjuter i isparivac. Zanimljivo je da je sada i LandiRenzo tek malo skuplji od ovoga, ali i da je njihova preporuka Tomasseto. Rezervoar je turski, ako sam dobro zapamtio. Posto mi je ovo treci auto koji kod njih radim, nisam se mnogo zamarao detaljima oko opreme a ni cene, vazno mi je da znam gde da se javim za ne daj Boze i to je to

Pozdrav!

Comment

• acolo
                          CBC Član
                          • 10.06.2011
                          • 26
                          • Loznica

Originally posted by strela75
                          @mikamis

Konstantno se kod rasprava o plinu provlaci nit isplativosti gasa / neisplativosti gasa, pa da na tu temu razbijemo nedoumice:

Gas se uvek isplati i uvek ce se isplatiti - pre ili kasnije. Do 2018. godine nece smeti cena gasa da predje cifru od (ako se dobro secam cifre) 75% cene benzina. Sto ce reci da i ako dostigne ovaj nivo cene, isplatice ti se - samo malo kasnije. Sto ce reci: imas krivu troskova benzina koja je strmija od krive troskova gasa, koja je blaza, ali ne krece "od nule" (posto imas pocetno ulaganje za ugradnju plinske instalacije). I one se negde moraju preseci, pa da je*es raka. Kod mene je to bilo na ~20.000km (instalacija placena 950 evra).

Tako da, ako ne planiras da prodas auto (tj. planiras da ga vozis recimo sledecih 50.000km), plinska instalacija ti se isplati. I sto pre ugradis, to bolje - isplativije.

Sto se tice problema, auto bi ipak trebalo sa vremena na vreme voziti na benzin. Ako imas neko putovanje, gde mozes malo da ga zgazis, napravis jedan izlet u benzinsku voznju od nekih 20tak minuta, gde prosaras po obrtajima i procistis dizne. To ih najbolje odrzava zdravim. Kod mene su se zacepljivale i na voznji na benzin (ocito los), cim ga duze vreme ne isteram na autoput i ocepim malo da prodisu. Posle auto polece i po primanju gasa vidis da je zivahan.

Pozdrav.
                          nema govora o tome da se ugradnja neisplati samo je pitanje koliko ko koristi automobil
                          ja 60000km predem za 6 meseci onda moju ustedu mozete sami da izracunate
                          sta mislite da svaki put kad naspem plin preracunam koliko bi to kostalo da sam sipao benzin i razliku novca stavim u kasetu koi auto bi sad mogao da kupim samo od te razlike
                          to nebi bio jedan vec ceo vozni park

Comment

• milnen
                            CBC Član
                            • 23.12.2011
                            • 18
                            • Niš
                            • Astra Classic II - 1.4

Odg: ASTRA CLASSIC II 1.4 AUTO GAS PITANJA

Evo da se i ja javim, kao vlasnik pomenute Astre. Ugradio sam pogon na gas pre dve nedelje (AC Stag 4 + Tomaseto), prešao oko 800 km. Potrošnja je oko 8l. Za sada nemam nikakvih problema. Javiću se nakon više pređenih kilometara.

Pozdrav

Comment

• rados
                              CBC Senator XXL
                              • 02.03.2011
                              • 539
                              • G.Milanovac SRBIJA
                              • OPEL ASTRA G Z16XE

Odg: ASTRA CLASSIC II 1.4 AUTO GAS PITANJA

pozdrav;ja sam sa mojom astrom presao 50000 sa plinom stag4+tomaseto nikakvih problema a i dosta sam ih ugradio i sve okej

Comment

Working...
                              X