AC TABLICA ZA MERENJE, BUSENJE VALTEK DIZNI, I PRITISKA
imam problem, tablicu za busenje dizni ac je dao uz softver ali kako da odredim pritisak na isparivacu da bi sve bilo idealno.
postoji li i za to tablica ili ima neko drugo pravilo.
Re: AC TABLICA ZA MERENJE, BUSENJE VALTEK DIZNI, I PRITISKA
U zaglavlu tabele koju si video piše da se tabela prečnika dizni u odnosu na snagu motora odnosi na pritisak gasa od 1 bar.
E sad pitaj jel se to odnosi na apsolutni ili diferencijalni pritisak i tako ćemo da čitamo i prevodimo do zore.
Ima nekih pravila ali svaki od nas to radi na sebi svojstven način,kao otisak prsta(uh,hm).Pojenta je da motor dobije u datom momentu odgovarajuću količinu goriva.I vazduka. A kako to postići,da li većim ili manjim pritiskom,većim ili manjim diznama.... je stvar polemike i finesa.Par puta u raznim temama sam hteo da polemišem sa Vama o tome ali sam na kraju pričao sam sa sobom.I tako...
Sigurno je samo da ne treba preterivati,ni suviše mali,ni suviše veliki ni pritisak ni prečnik dizni.Ja ti mogu reći kako bi ja konkretno,ali šta ako ti neko kaže drugačije? U tom slučaju ne znači da jedan i greši.
Ako nisi baš siguran,drži se uputstva.AC-ovo je jako dobro i šire primenjivo.
Je li sad bar malo bolji odgovor?
Niko ti ne brani da otvoriš temu o "kako baš tako dobiti baš tu količinu gasa u baš tom trenutku na baš tim obrtajima sa baš mirnim radom motora" Naslov je malo dugačak ali je primeren, ko razume shvatiće, na to utiče sto faktora sem ubedjenja majstora da je to najbolji način na svetu i da ne postoji ni jedan drugi.
Imaćeš posle toga prilike da godinama odgovaraš na baš ta pitanja a ja ću ih rado upućivati na baš tebe da im odgovoriš, pošto se jedan izvukao da ne odgovara na baš ta pitanja
Imaš poseban forum za to ako ti je lakše, imaćeš manje pitanja
do sada sam povecavao pritisak sve dok pri opterecenju racunar ne prestane da prijavljuje gresku pri opterecenju da su dizne stalno otvorene.
dali je to ispravno?
Comment