BMW E46 318i 1.9 87kw (m43) - koje dizne ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ivan bgd
    CBC Početnik
    • 04.05.2010
    • 4
    • Beograd

BMW E46 318i 1.9 87kw (m43) - koje dizne ?

Koje dizne i koji promer su najbolji za ovaj auto?
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: BMW E46 318i 1.9 87kw (m43) - koje dizne ?

Dobro veće.Kako mi,dobro vi?

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Ispravno se kaže " a Vi kakote? "

Za Ivana, taj odgovor će ti dati onaj ko ugradjuje gas
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• ivan bgd
        CBC Početnik
        • 04.05.2010
        • 4
        • Beograd

pa to si mozda bas ti... pozdrav svima, izvinjavam se. Imam puno razlicitih informacija u vezi mog pitanja, nigde da se podudare. Mislio sam da cu ovde naci pravi odgovor, pa postavih pitanje

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

I ovde ćeš dobiti neku treću informaciju koja će ti samo povećati trilemu. Dizne nisu pale sa neba, idu uz neki uredjaj, neki majstor ugradjuje neki uredjaj a sa njim i dizne. Treba da biraš majstora a ne dizne. Ako izabereš majstora onda mu veruješ, ako mu ne veruješ onda nemoj ići kod njega. Prosto.

Večina će biti oduševljena kad im kažeš "hej, stavi crveni valtek 3 oma hod klipa 32mm, pritisak 2 bara, dužina cevi 8.7cm, dizne smeštene levo od u**** pod uglom od 30 stepeni".

Karikiram ali to je poenta... Savet za pravilan izbor ugradnje gasa. Neko će ti možda odgovoriti na pitanje, nije problem.

https.autogas.rs

Comment

• ivan bgd
            CBC Početnik
            • 04.05.2010
            • 4
            • Beograd

U auto je vec ugradjen gas odavno, takav je dosao u moj posed. Ima problem - na leru podrhtava, a u voznji osetno losije ide u odnosu na benzin. Klasicna tomassetto+stag300 kombinacija. Imam veliku zelju da razumem materiju tvoje, tj. vase profesije, bar sto se ovog auta tice. Volim ovaj auto, poznajem ga skoro sasvim, odrzavam ga uglavnom sam, kapiram i sto se gasa tice dosta toga, ali neke poput ove stvari mi nisu jasne. Po tablici AC promer dizne za tu snagu ide 2,4-2,6 pri pritisku od 1 bara. Iskreno, voleo bih da naucim nesto sto me zanima. Ne bih da budem dosadan, hvala u svakom slucaju.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Sedam dana pišemo da bi konačno napisao (ti) svoj prvi post, mogao si odmah tako da napišeš a ne bez pomoz bog junaci reci der mi

Sad može dalje, da bi imao ikakve koristi od ovog pisanja moraš imati interfejs i softver. Tablice nisu uvek dobre, rekao bih skoro nikad ali jesu neki vodič. Šta god bušio ili stavio to posle moraš proveriti a za to ti treba ...
              Koliko je gas prešao, koje su dizne? Liči na nispravne dizne a ne na loše podešene ili ćemo opet posle sedam dana saznati sve šta te muči

https.autogas.rs

Comment

• ivan bgd
                CBC Početnik
                • 04.05.2010
                • 4
                • Beograd

Presao je tacno 16000 km. Zamenio sam oba filtera pre 1000km. Oduvek je tako radio na gas, moze da se vozi ali vidim da nije to to. Kupio sam interfejs i imam softver. Po struci sam tehnicar za IT, pa mi dosta toga nije strano. Odatle i moje interesovanje za sve ovo, verovatno Kada sam se povezao na ecu, nije bilo gresaka. Pritisak je bio dok radi na plin 1,25. Vreme ubrizgavanja isto kao i na benzinu. Resetovao sam benzinski ecu, samim tim i plinski. Uradio autokalibraciju (operational 1,00bar) i prosla je bez prijavljenih gresaka. Vozio auto na benzin ceo dan, sutradan ceo dan na gas, treci dan vozio s laptopom korigovao malo mnozioce i poklopio krive. Dizne su inace crveni valtek 3oma, promer dizni je 2,4. Hod klipa ne znam jer ne razumem sta je to i cemu tacno sluzi, pretpostavljam da se on steluje sa zadnje strane svake dizne, imbus kljucem.

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Dobro, biće manje od sedam dana koliko vidim

Kad već sve to imaš, opali jedan print ekrana na nekoliko načina, ono ler, 3000 obrtaja, u vožnji na opterćenju. Eto tri za početak a mogla bi i neka slika motrnog prostora sa osvrtom na dizne.

https.autogas.rs

Comment

Working...
                  X