Koje dizne i koji promer su najbolji za ovaj auto?
BMW E46 318i 1.9 87kw (m43) - koje dizne ?
Collapse
X
-
Re: BMW E46 318i 1.9 87kw (m43) - koje dizne ?
Ispravno se kaže " a Vi kakote? "
Za Ivana, taj odgovor će ti dati onaj ko ugradjuje gas
Comment
-
-
pa to si mozda bas ti... pozdrav svima, izvinjavam se. Imam puno razlicitih informacija u vezi mog pitanja, nigde da se podudare. Mislio sam da cu ovde naci pravi odgovor, pa postavih pitanje
Comment
-
-
I ovde ćeš dobiti neku treću informaciju koja će ti samo povećati trilemu. Dizne nisu pale sa neba, idu uz neki uredjaj, neki majstor ugradjuje neki uredjaj a sa njim i dizne. Treba da biraš majstora a ne dizne. Ako izabereš majstora onda mu veruješ, ako mu ne veruješ onda nemoj ići kod njega. Prosto.
Večina će biti oduševljena kad im kažeš "hej, stavi crveni valtek 3 oma hod klipa 32mm, pritisak 2 bara, dužina cevi 8.7cm, dizne smeštene levo od u**** pod uglom od 30 stepeni".
Karikiram ali to je poenta... Savet za pravilan izbor ugradnje gasa. Neko će ti možda odgovoriti na pitanje, nije problem.
Comment
-
-
U auto je vec ugradjen gas odavno, takav je dosao u moj posed. Ima problem - na leru podrhtava, a u voznji osetno losije ide u odnosu na benzin. Klasicna tomassetto+stag300 kombinacija. Imam veliku zelju da razumem materiju tvoje, tj. vase profesije, bar sto se ovog auta tice. Volim ovaj auto, poznajem ga skoro sasvim, odrzavam ga uglavnom sam, kapiram i sto se gasa tice dosta toga, ali neke poput ove stvari mi nisu jasne. Po tablici AC promer dizne za tu snagu ide 2,4-2,6 pri pritisku od 1 bara. Iskreno, voleo bih da naucim nesto sto me zanima. Ne bih da budem dosadan, hvala u svakom slucaju.
Comment
-
-
Sedam dana pišemo da bi konačno napisao (ti) svoj prvi post, mogao si odmah tako da napišeš a ne bez pomoz bog junaci reci der mi
Sad može dalje, da bi imao ikakve koristi od ovog pisanja moraš imati interfejs i softver. Tablice nisu uvek dobre, rekao bih skoro nikad ali jesu neki vodič. Šta god bušio ili stavio to posle moraš proveriti a za to ti treba ...
Koliko je gas prešao, koje su dizne? Liči na nispravne dizne a ne na loše podešene ili ćemo opet posle sedam dana saznati sve šta te muči
Comment
-
-
Presao je tacno 16000 km. Zamenio sam oba filtera pre 1000km. Oduvek je tako radio na gas, moze da se vozi ali vidim da nije to to. Kupio sam interfejs i imam softver. Po struci sam tehnicar za IT, pa mi dosta toga nije strano. Odatle i moje interesovanje za sve ovo, verovatnoKada sam se povezao na ecu, nije bilo gresaka. Pritisak je bio dok radi na plin 1,25. Vreme ubrizgavanja isto kao i na benzinu. Resetovao sam benzinski ecu, samim tim i plinski. Uradio autokalibraciju (operational 1,00bar) i prosla je bez prijavljenih gresaka. Vozio auto na benzin ceo dan, sutradan ceo dan na gas, treci dan vozio s laptopom korigovao malo mnozioce i poklopio krive. Dizne su inace crveni valtek 3oma, promer dizni je 2,4. Hod klipa ne znam jer ne razumem sta je to i cemu tacno sluzi, pretpostavljam da se on steluje sa zadnje strane svake dizne, imbus kljucem.
Comment
-
-
Dobro, biće manje od sedam dana koliko vidim
Kad već sve to imaš, opali jedan print ekrana na nekoliko načina, ono ler, 3000 obrtaja, u vožnji na opterćenju. Eto tri za početak a mogla bi i neka slika motrnog prostora sa osvrtom na dizne.
Comment
-
Comment