Nakon instalacija LPGa, Turbo prestaje da radi Golf 1.8T

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sonnyboy
    CBC Član
    • 07.05.2010
    • 23
    • IS

Nakon instalacija LPGa, Turbo prestaje da radi Golf 1.8T

Pozdrav, Ugradio sam plin prije par mjeseci sve je radilo jedno 10ak dana i poslije turbina mi prestaje da radi, auto je Golf 1.8 turbo 150ks, LPG STAG-200, Zavolli reduktor i dizne valtek ima neki map sensor. Pored problema ogromne potrosnje imam problem da mi se turbo nakon odredjenog vremeno 100 200 km prestaje da radi. Odveo sam auto u LPG servis gdje sam ugradio nista nisu ustanovili, niti su mi uspjeli smanjiti potrosnju niti problem s turbom, svako prebacuje nije to plina, nije do benzina. Isto tako sam bio u oficijelnom VW servisu uradjena je dijagnosti auto, znaci test i kalibracija svakog elementa, mehanicka i fizicka provjera. Sve je u redu turbina puni, MAF, lambda, knock, boost kontroler, bombine rade, pojacalo ili jedinica za kontrolu bombina, i sve ostalo radi u granicama normale. Izvrsena je provjera turbo crijeva sve je ok, svi vakumi su ok i zice nema nikavih prekida.

Kako niti jedan od servisa nisu ustanovili nista, provjerio sam struju na lambdi, MAF ocistio i provjerio radi, crijeva sam izvrsio test zacepio sve rupe i nabijo kompresor nema curenja zraka. filter zraka nov, svjece nove, boost kontroler n75 nov, Diverter valve-recirkulator zraka ventil nov, vakum crijeva sva izmjenjena, throttle ociscen i uradjena kalibracija, senzor za temperaturu usisne provjere i ociscen radi, provjeren PCV ventil izmedju usisne grane i uljnog sistema - ne pusta radi u samo jednom smjeru. Sve savrseno radi, osim kada prebacim na plin lambda skoci na 25% Adaptacije. --- nista nisam ustanovio.

I na kraju sam skinuo kleme s akumulator pricekao da thrrotle uradi kalibraciju i auto radi ko metak ne znam na sta bolje vuce na plin ili benzin, ne mogu da prestanem da vozim kako auto ide. i opet vozima na plin para dana i onda opet jednostavno nema turba, jedva da se cuje malo okretanje turbine kada se trenutno stisne gas. Skinem kleme ili osigurac sa benzinskog ECU kompjutera i sve radi par dana i onda opet ides normalno otvorena cesta hoces da prestignes nema turbina nista. stanem skinem klemu i opet nastavim i auto leti.

Koliko vidim nakon instalacije plina, benzinski ECU-kompjuter mi radi neki parametara gasi turbinu. Neka kolizija postoji, koliko sam primjetio kada prebacim na plin lambda se zakuca na 25% adaptacije i onda imam gresku kad sam na plinu. inace mi trosi plina nenormalno vise otvoreno mi trosi skoro od 50% do 90% vise plina, a kombinovano oko 30 do 40%.

Sad ne znam da li je moguce kad prebacim na plin da mi radi smjese ima previse zraka i onda benzinski ECU primjeti visak zraka pokusava da uradi korekciju smjese i onda naredi da dizne vise ubacivaju plina, odnosno posto sam u tom trenutku na plinu plinski ECU ubaci vise plina, vjerovatno nakon duge voznje benzinski ECU uzima prosjek i vidi da ima previse zraka i preko elektro-ventila prekida struju na i ne dozvoljava da se turbina zavrti. znaci ovaj elektro-ventil kontrolise wastegate-mehinicki ventil klapne turbine. Ovo je samo moje vidjenje koliko sam primjetio nakon kompletne provjere.

Molim pomoc
    Hvala
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: Nakon instalacija LPGa, Turbo prestaje da radi Golf 1.8T

Promeni majstora za gas.

Comment

• sonnyboy
      CBC Član
      • 07.05.2010
      • 23
      • IS

pod garancijom mi je jos oprema. jel tesko da neki drugi majstor konvertuje ove pinove i zice na neku drugu elektroniku i ostale stvari koje trebaju ?

Comment

• skyline
        CBC Senator XXL
        • 31.07.2007
        • 3149
        • Cacak

iz nekog razloga ti tera turbinu u safemod (otvara kompletno WG i sve gasove skrece sa turba), ali ne kontam zasto se glavni ECU toliko zbunjuje
        Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• bmiillan
          CBC Senator XXL
          • 18.04.2005
          • 393
          • beograd
          • clk 200k

Originally posted by Stratos
          Promeni majstora za gas.

lepo je covek rekao. ako ti je adaptacija zakucana na 25% znaci da gasni uredjaj nije podesen
          kako treba i tacka. ako majstor koji je ugradio ne zna da podesi onda trazis drugog majstora
          koji zna. platis podesavanje i to je to. druga varijanta skidanje uredjaja vracanje para pa ispocetka
          ugradnja kod nekoga ko zna.
          nemoj na silu uzmi veci cekic

Comment

• Stratos
            CBC Senator XXL
            • 10.09.2008
            • 2594
            • Novi Sad

Dodao bih na prdhodno: Prečica ne postoji.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Ma da... A zašto onda ptica trkačica uvek zezne kojota?
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sonnyboy
                CBC Član
                • 07.05.2010
                • 23
                • IS

sve ok, podesen lpg ecu i nastimana lambda. radi sve ok. trosi oko 6,2-6,4 l na otvorenoj cesti. 150 konja sa ispod 6,5l na otvorenoj djaba.

Comment

• Stratos
                  CBC Senator XXL
                  • 10.09.2008
                  • 2594
                  • Novi Sad

Ma da... A zašto onda ptica trkačica uvek zezne kojota?
                  Nemamo pojma! što reče RadovanIII

Comment

• sonnyboy
                    CBC Član
                    • 07.05.2010
                    • 23
                    • IS

Izgleda da nije ok. Turbo radi bez frke, ali mi trosi 50% vise. Pise mi 8,5 prosjek a trosi 13.5 kombinovane, dok mi se gasio turbo trosio je oko 10,5 plina.
                    nemam ideja

Comment

• Stratos
                      CBC Senator XXL
                      • 10.09.2008
                      • 2594
                      • Novi Sad

A da ipak promeniš majstora?

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Ajd sad dogovori se, jel radi ili ne 14. radi sve idila a danas ne radi...

https.autogas.rs

Comment

• sonnyboy
                          CBC Član
                          • 07.05.2010
                          • 23
                          • IS

Turbo radi bez problema nakon podesavanje smjese kod servisera bez problema.
                          Problem je potrosnja lambda se izjedanacila skoro sa benzinskom.

pa kazem zadnji tank, sam nasuo 44l presao 330km, na boardu pise 8,5l a u stvari je potrosio 13,5 prosjek mislim potrosnja od 60% je previse.
                          druga stvar prijatelj mi je nasuo na iso benzinskoj i trosi mu sa 7,5 na 10l plina, isti dan kad sam i ja nasuo, dali moze biti do pumpe?
                          isto tako i meni i prijatelju koliko pise na boardu toliko potrosi plina, nema oscilacija mozda 0,2litra. a sada nam je u isto vrijeme na istoj pumpi potrosio previse a pokazivalo na boardu normalnu potrosnju i njemu i meni. jel moguce da na plinskoj pumpi nesto ne valja da pokaziva vise a manje da su nasuli ?

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Originally posted by Stratos
                            Promeni majstora za gas.

https.autogas.rs

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Soniboj ti si dobar primer za onu temu kolik ose iplati dijagnostika, Izmerio si sva čudesa i promenio mnogo čudesa i dalje imaš problem. Obzirom da auto nisu napravili vanzemaljci, logično je da ga neko i opravi. Ti kod kojih si bio nisu to u stanju što se da vieti iz tvog opisa.

Takodje si lepo obrazložio problem za razliku od ovih što bahato parkiraju pa napišu "pali mi se lampica u čemu je problem"... Svakom ko se malo razume u materiju je jasno da ti ne znaš materiju, da ideš pogrešnim pravcem i da treba uložiti mnogo truda da ti se baš sve objasni što opet sumnjam da će ti pomoći jer nemaš čime da odradiš a treba ti i nekog znanja.

Kolega Stratos je u prvoj poruci dao ispravan savet koji ti ne želiš ili nemožeš da poslušaš. Ići dalje ovim putem će te koštati živaca i novaca i nakraju će biti niš taj plin ne valja.

Šta ti znači lambda se skoro približila benzinu? Kako tvoj bord kompjuter odredjuje potrošnju? Lambda ne može da se zakuca na 25 posto greške, FT može, koji? Kad, Koliko obrtaja, koju grešku izbacuje itd... More pitanja bez pravog odgovora.

Jedan sken (slika) auta pri radu na plinu bi pomogao ali ga nema. 99% je da ti plin nije dobro podešen ali postoji mogućnost da nešto drugo nije kako treba. Slike instalcije bi takodje možda pomogle ali ih nema.

Zato poslušaj Stratosa i Bmiilana znaju ljudi.

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X