Fiat Stilo 1.6 16v 2004

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nixonbn
    CBC Član
    • 22.05.2010
    • 11
    • Bijeljina

Fiat Stilo 1.6 16v 2004

Prvo pozdrav svima!
    Novi sam na forumu. Ljubitelj sam Fiatovih vozila i nedavno sam kupio svoj cetvrti Fiat po redu (onaj iz naslova, doduse po VIN-u je sklopljen 2003.). Imam namjeru da ugradim plin. Znam da mora sekvent. Imam drugara koji ugradjuje neki AC (samo mi je to rekao, nista ga vise nisam ni pitao).
    E, sad se ja pitam, a i vas, kakav je taj AC? Kako se slaze sa Fiatom? Ima li ga neko? Kakva su iskustva? Ima li neko Auto kao sto je moj sa plinom i kojim? Sta je najbolje za Fiata?

Mozda moja pitanja zvuce smijesno, laik sam na tom polju, ali vas ipak molim za savjet/misljenje.

Hvala
  • makedonac
    CBC Član
    • 28.03.2010
    • 13
    • beograd

Re: Fiat Stilo 1.6 16v 2004

AC radice perfektn, taj motor 1,6 16v radi ekstra dobro i prihvata plin samo sto treba da se obrati paznja na kvalitetna kalibracija, i raspitaj se koj ac ti ugradjuje jer posto vishe modela. ja bi ti preporucio stag 4 ili stag 300 plus

Comment

• nixonbn
      CBC Član
      • 22.05.2010
      • 11
      • Bijeljina

Hvala na odgovoru. Imam jos jedno pitanje. ABS me zeza (kad upalim aktivira se pri svakom, cak i laganom kocenju, a nakon par minuta se iskljuci totalno a na tabli se upali lampica ABS i poruka ABS Failure) i ponekad dobijem upozorenje Loose Connection (ili tako nesto), pa me interesuje da li smijem ugraditi plin prije nego sto to sredim?

Comment

• Srdjan
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 2416
        • Bajina Basta/Beograd

Smes naravno. Kakve veze imaju abs, uopste kocioni sistem sa instalacijom za plin?
        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• nixonbn
          CBC Član
          • 22.05.2010
          • 11
          • Bijeljina

Ma mislio sam zbog kompjutera. Kao sto sam rekao , ja sam laik, tako da ne znam da li se kmpjuter vozila povezuje sa kompjuterom plinskog uredjaja... pa sam kontao da moze da dodje do nekog konflikta.

Uglavnom, razgovarao sam danas sa ovim drugarom (i on kaze da nema veze, da moze da se ugradi bez obzira na te greske). Uredjaj je AC Stag 4 (to je valjda taj kompjuter), a nesto drugo se zove tomaseto (ili tako nesto). Kaze da moze super da se podesi potrosnja, da ce tositi plina koliko trosi i benzina. Garancija 80.000 km.

Jos da legna plata i Fiat ide na ugradnju :-)

Comment

• *IvanT*
            CBC Senator XXL
            • 30.01.2005
            • 3234
            • Srbija, Beograd, Kara

Ukoliko je motor ispravan i uredjaj ispravno podesen, ocekuj povecanje potrosnje od 5-15%....ako bude trosio isto postoji neispravnost u benzinskom delu ili je gas lose nastelovan. U svakom slucaju pravis pametan izbor sa odlukom da ugradis gas.
            http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• nixonbn
              CBC Član
              • 22.05.2010
              • 11
              • Bijeljina

Hmmmm... Dobro, svakako cu da ga testiram. Inace, sto se tice potrosnje benzina, cini mi se da je normalna. Svaki dan vozim i na otvorenom i u gradu, tako da mislim da je srednja potrosnja benzina od 8,5 l/100km u redu. Vidjecemo sta ce se desavati sa gasom...

U svakom slucaju, hvala na odgovorima!

Comment

• Srdjan
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 2416
                • Bajina Basta/Beograd

Isto tako kao nesto normalno racunaj do 10litara srednju potrosnju plina.
                Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• nixonbn
                  CBC Član
                  • 22.05.2010
                  • 11
                  • Bijeljina

Originally posted by nixonbn
                  Hvala na odgovoru. Imam jos jedno pitanje. ABS me zeza (kad upalim aktivira se pri svakom, cak i laganom kocenju, a nakon par minuta se iskljuci totalno a na tabli se upali lampica ABS i poruka ABS Failure) i ponekad dobijem upozorenje Loose Connection (ili tako nesto), pa me interesuje da li smijem ugraditi plin prije nego sto to sredim?

E, moram ovo da napisem, nesto mi se interesantno desilo, iako nema veze sa plinom. Juce sam 'iscupao' osigurac od ABS ispod volana. Comp mi prijavio opet ABS Failure, Loose Connection, upalila se lampica od rucne kocnice i neki trougao sa uzvicnikom. Ja lijepo vratim taj osigurac na mjesto i odem da se provozam sa kumom. Nagazim malo po gasu (170 km/h), odem s kumom na kafu, i kad sam krenuo kuci, gle cuda - upalim auto, comp kaze 'Check OK', a ABS fercera kako i treba, dakle samo kad je kocenje takvo da se tockovi blokiraju. Sta se desilo - ne znam? Koliko ce potrajati - vidjecemo...

Pozdrav

Comment

• legenda
                    CBC Senator XXL
                    • 28.03.2009
                    • 1345
                    • Beograd

Cupanjem i vracanjem osiguraca od abs-a kontakt je postao bolji...uzmi neki kontakt sprej(moze i wd40)naprskaj,pusti da odstoji i par puta ga utakni i izvadi...losi kontakti na fiatu...da su bolji zvao bi se wagen

Comment

• nixonbn
                      CBC Član
                      • 22.05.2010
                      • 11
                      • Bijeljina

ABS i dalje ok. Auto sam danas ostavio da se radi plin. Sutra ce biti zavrseno. Vidjecemo kako ce se ponasati. Svidjelo mi se sto mi je rekao majstor da ce poklopac motora da ostane, a onaj izvod za tocenje ce da smjesti pored cepa za sipanje benzina, dakle ispod poklopca. :-)

Comment

• nixonbn
                        CBC Član
                        • 22.05.2010
                        • 11
                        • Bijeljina

Evo samo da se javim. Tek danas sam preuzeo auto. Za sada ne primjecujem nikakvu razliku u performansama osim rada na leru. Na benzinu zna da varira (vjerovatno treba ocistiti usis vazduha), dok se na plinu to ne desava... Mada, pitanje je koliko covjek moze da primjeti za 1 sat voznje. Vidjecemo...

Comment

Working...
                        X