Funkcionisanje AG sekvent sistema

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • grale
    CBC Početnik
    • 29.05.2010
    • 3
    • Zrenjanin

Funkcionisanje AG sekvent sistema

Kao prvo pozdrav za sve clanove foruma.

Naime, danas sam postao vlasnik automobila sa sekvent plinskim uredjajem marke AG, medjutim potrebna mi je pomoc Vas forumasa oko funkcionisanja ovog sistema.

Imam onaj mali prekidac sa LED diodicama, i dugmetom u sredini AG sa kojim se verujem prebacuje na benzin ili gas. Inace samo znam da sistem prebacuje rezim benzin-gas preko temperature, a ne na obrtaje.

E sad, probao da pronadjem neko uputstvo za ovaj sistem, ali slabo, nisam naleteo na to sto mi je potrebno. Ako neko ima uputstvo ili moze tacno da mi objasni kako da znam kada mi auto ide na plin, kada na benzin, kada prelazi sa benzina na gas?

Sta od lampica sija i kako za koji rezim voznje?

Hvala svima na odgovorima unapred i verujem da cemo se lepo druziti na forumu i razmenjivati iskustva

Pozdrav
  • nixonbn
    CBC Član
    • 22.05.2010
    • 11
    • Bijeljina

Re: Funkcionisanje AG sekvent sistema

Ja ne znam, ali zar se ne ugasi ta lampica kad ide na benzin?

Comment

• krsma
      CBC Član
      • 28.03.2010
      • 30
      • Valjevo

Kod vecine uredjaja je ovako, kada lampica treperi automobil ide na benzin, kada sija kontinuirano ide na gas.

Comment

• nixonbn
        CBC Član
        • 22.05.2010
        • 11
        • Bijeljina

Evo, nesto sam nasao, nadam se da ce pomoci. Ovo je iz nekog dokumenta o AC plinu. Ne znam da li smijem da postujem link. Posalji mi svoj mail, pa cu ti poslati citav dokument, ako hoces.

1. OFF - the engine runs on petrol
        2. Slow blinking (once per second) - awaiting engine temperature reading
        3. Normal blinking (twice per second) - the controller is in the auto-mode (waiting for required RPM before switching to LPG)
        4. Fast blinking (four times per second) - controller error (no LPG in the tank)
        5. ON - engine runs on LPG

Prekidacem se prebacuje sa jednog goriva na drugo.

Pozdrav

Comment

• *IvanT*
          CBC Senator XXL
          • 30.01.2005
          • 3234
          • Srbija, Beograd, Kara

AC i AG su dva potpuno razlicita uredjaja, tako da mu ovo nece pomoci...
          http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• nixonbn
            CBC Član
            • 22.05.2010
            • 11
            • Bijeljina

Nista, onda. Nadao sam se da je princip isti.

Comment

• grale
              CBC Početnik
              • 29.05.2010
              • 3
              • Zrenjanin

Kao prvo, hvala svima na pomoci i odgovorima

Malo sam "cackao" tj posmatrao i mislim da sam provalio princip.

Kada upalim auto, u donjem desnom uglu mi trepce malo brzim tempom (odrpilike 2-3 treptaja u sekundi) crvena LED diodica, posle nekog vremena odmeri i kolicinu plina u rezervoaru, i kad postigne temperaturu ta crvena sto trepce se gasi i nastavlja da sija samo led diode koje oznacavaju indikaciju napunjenosti rezervoara.

Zatim sam probao da pritisnem to dugme i onda se sve diodice pogase na prekidacu i verujem da tada radi na gasu, a ako ponovo pritisnem prekidac, ponovo treperi par sekundi ta crvena diodica, verovatno konta da li su ispunjeni uslovi za prelazak na gas tj da li je postignutas odredjena temperatura motora i tada se isto gasi i sija samo indikacija plina u rezervoaru

Ovo mi prvi benzinac sa ovakvim plinom, pa mi bilo malo nepoznato, jer kod one varijante na obrtaje se lepo cuje i ono "cak" kada prebaci a ovde se nista necuje pa me to zbunjivalo

Comment

• Plinadzija
                CBC Senator XXL
                • 29.07.2008
                • 1514
                • Paracin

Originally posted by grale
                Zatim sam probao da pritisnem to dugme i onda se sve diodice pogase na prekidacu i verujem da tada radi na gasu,
                Mislim da si napravio lapsus, po svoj logici tada rai na benzinu...
                UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• grale
                  CBC Početnik
                  • 29.05.2010
                  • 3
                  • Zrenjanin

Tacno tako, mali lapsus, mislio sa reci da tada radi na benzinu kada lampice ne sijaju, a kada sijaju da je na gasu

Comment

Working...
                  X