Lancia Y 1.2 16 v problem na plinu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ZoranPA
    CBC Veteran
    • 14.06.2010
    • 162
    • Pancevo

Lancia Y 1.2 16 v problem na plinu

Pitanje za iskusnije kolege , Doru i Ivana . Na Lanci-ji je ugradjen Ac Stag 4 sa 3 omskim vaktek diznama , tomasetto reduktor .

Problem mi se javlja par dana nakon mapiranja , nemam trenutno slike ali usmeno izgleda ovako : izbusena grana uz same benzinske injektore , otvor na valteku 2.0 mm pokušao sam sa 1.8 mm ali nemogu da napojim tih 80 ks . nakon dva dana eksploatacije auto sve lošije radi , nakon konektovanaja mapa nije ni blizu onoga sto je posle mapiranja u vožnji nakon ugradnje ostavljeno .
    U samom startu rupa na prvom gasu nije mogla bas da se ispegla (moguće da su potrebne extenzije ) .
    Probano sa drugim map senzorom (isto radi tako da je on isključen) pritisak gasa 1.20 bara, vakum 0,28 ( što je po meni mali ali nema falširanja vakum uzet pored samog usisnog kolektora ).
    Probano sa diznom 2.2 mm ali se vidi da je jako puno gasa za taj mali motor .
    Sam reduktor se normalno ponasa prilikom naglog ubrazavanja obara pritisak ali vrlo malo i brzo ga vraća ( i njega bi isključio iz cele priče ) .
    Da li je moguće da se ovaj motor nemože dobiti da radi bez extenzija ?

Ostaje mi još da zamenim racunar ili ?
    Nisam ginekolog al mogu da pogledam ...
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Lancia Y 1.2 16 v problem na plinu

Ostaje ti da pod hitno promeniš nik a koji je javi meni na PP pa idemo dalje... A ovi što odobravaju poruke mogu nekad i nik da pogledaju...
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• ZoranPA
      CBC Veteran
      • 14.06.2010
      • 162
      • Pancevo

Nadam se da ce problem sa nikom biti resen (izvinjavam se jos jedanput navika ) .

Da dodam još u vezi problema stavljene su nove svećice NGK DCPR8E-N koje swu po katalogu za ovaj motor .

Dali ste imali problema ove prirode da vam stag 4 menja mapu ?

Comment

• Stratos
        CBC Senator XXL
        • 10.09.2008
        • 2594
        • Novi Sad

Možeš li opisati šta je tačno bilo pomereno-drugačije na mapi:zelena,plava ili narandžasta linija?
        Podatak o pritisku usisne grane je izmeren kako ili čime?

Comment

• ZoranPA
          CBC Veteran
          • 14.06.2010
          • 162
          • Pancevo

Benzinska (plava ) a i plinska (zelena ) se toliko razidju da kao da nikada nije mapiran , sada mi je multiplikator izašao na 1.8 . da bi ih doveo u red .

Trenutno se nalazi otvor dizne 2.0 mm pritisak na reduktoru 1.2 bara .

Comment

• ZoranPA
            CBC Veteran
            • 14.06.2010
            • 162
            • Pancevo

Evo gde sam bušio granu .

Kada sam je prvi put pustio u rad mapa mi je kretala sa 1.3 a sada je izašla na 1.8 . Probao sam i sa otvorom dizne 2.2 ali ništa spektakularno se ne dobija čak šta više lošije radi a posvemu sudeći kako sad stvari stoje trebala bi veća dizna . Definitivno nešto nije uredu jer nakon 50- tak km sve se izmeni i poludi , najgore je to što počne da trza teško kreće , knedla , pod klimom nema snage itd. Auto je na plinu prešao nekih 1000 km .

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Da li si siguran da nisi izmešao dizne (redosled) žica, emulatora i dizni i da ti sve dizne rade, da nije neko crevce pritisnuto, ono ugasiš jednu diznu pa kako radi motor itd...

Ovo liči na fulgrup kome je upaljen sekvent ili neka dizna ne daje dovoljno goriva, lamda sonda nije spojena i ne vidi se vreme ubrizgavanja.

https.autogas.rs

Comment

• ZoranPA
                CBC Veteran
                • 14.06.2010
                • 162
                • Pancevo

Lamda sodu posle prvog mapiranja neostavljam vezanu (imao sam loših iskustava sa tim ) proveravam rad sonde sa ac sxc 1011 skenerom . Proveravao sam creva jedino još dizne da skinem proverim otvorenost . Znaš šta me muči što je auto dosta dobro radio i iz dana udan sve lošije . A kad zapneš ideje ponestaju .

Comment

• ZoranPA
                  CBC Veteran
                  • 14.06.2010
                  • 162
                  • Pancevo

Neznam dali se na ovoj slici baš jasno vidi vreme brizganja .

Mislim da sam probao da gasim diznu po diznu , ali se više nesećam probaću ujutru ponovo ( možda neka i nedaje dovoljno goriva ) što se tiče kablaže mislim da nema greške proveravao sam dvaput ( al i to ću ujutru još jedanput da nisam okrenuo redosled 1234 -4321 )

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Pod uslovom da je ECu ipsravan što možeš proverti snimanjem mape i ubadanjem drugog novog, ostaje da mu nedostaje goriva jer dižeš multiplikator a to može biti ako jedna dizna ne radi kako treba iz bilo kog razloga. Loša gumica pa se naduvava recimo...
                    Po toj novoj slici vidiš i sam koje je vreme, pretpostavljam da je na leru, znači premale dizne. Sumnjam da mesing može da smanji otvor...

https.autogas.rs

Comment

• Stratos
                      CBC Senator XXL
                      • 10.09.2008
                      • 2594
                      • Novi Sad

Otvor dizne od 2,omm je odgovarajući za ovaj tip motora.
                      Obratio bih pažnju na ispravnost dizni kao i na hod istih,posle provere svega navedenog u predhodnom postu.

Izgleda da sam spor

Sad se setih!Može biti i da je suviše ulja prošlo do klipova dizni...

Comment

• ZoranPA
                        CBC Veteran
                        • 14.06.2010
                        • 162
                        • Pancevo

Originally posted by Dora
                        Pod uslovom da je ECu ipsravan što možeš proverti snimanjem mape i ubadanjem drugog novog, ostaje da mu nedostaje goriva jer dižeš multiplikator a to može biti ako jedna dizna ne radi kako treba iz bilo kog razloga. Loša gumica pa se naduvava recimo...
                        Po toj novoj slici vidiš i sam koje je vreme, pretpostavljam da je na leru, znači premale dizne. Sumnjam da mesing može da smanji otvor...
                        Jeste na leru , reci mi dali je za 1.2 motor sa 59 kw normalno da dizna bude veća od 2.0 mm više nisam pametan . kada sam ga postio prvi put u rad posle mapiranja imao sam benzinsko brizganje 2,8 i plinsko 4,9 ms na dizni 2.0 mm ali vidiš gde to ode u nebesa .

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Dovoljno je od 1.8 do 2, u zavisnosti kako namestiš ostalo ali 2 je definitivno dovoljno.

https.autogas.rs

Comment

• ZoranPA
                            CBC Veteran
                            • 14.06.2010
                            • 162
                            • Pancevo

Da iskoristim priliku i postavim još jedno pitanje , koliko bi drebalo da otvaraju dizne za ovaj motor od 20 ks- po cilindru na pritisku 1.2 bara sa otvorom dizne 2.0 mm . Taj podatak o hodu dizne nemogu u literaturi nigde da nadjem i verujem da je to vaše lično iskustvo . Pošto vidim da u zadnje vreme Valtek dolazi skroz nenaštelovan ( skoro sam imao problen sa novim 3 omskim diznama na jednoj Vektri 1.8 16v druga dizna nije imala protok gasa uopšte bila je skroz zatvorena ) moram da priuštim sebi i jedan komparater .

Dali mi neko može pustiti sliku i dimenzije adaptera za Valtek (napravio bi ga kod strugara pošto sam komparater našao ) dizne ili ima da se kupi negde ?
                            Šta koristite za simulaciju rada dizne prilikom provere , imate li neki fabrički simulator ( gde ga kupiti ) ili i to može da se napravi ?

Ako sam nešto propustio na času nemojte se smejati već me edukujte

Comment

• Stratos
                              CBC Senator XXL
                              • 10.09.2008
                              • 2594
                              • Novi Sad

Možda da pokušaš ovde viewforum.php?f=380

Ako ti ne radi gornji link onda probaj ovde viewtopic.php?f=304&t=47667.

Comment

Working...
                              X