E ovako...bio sam kod jednog dobrog majstora za auto gas, koga ujedno i poznajem, pa mi je rekao da ne stavljam plin u saxa jer mi je sagem kompjuter, pa auto nece dobro da radi...Vidjao sam mnogo saxa sa ugradjenim plinom, ali nikog nisam pitao kakva su iskustva, da li neko ima iskustva ili se dobro razume u auto gas pa da mi resi delemu da li ugraditi ili ne? hvala
Sekvent plin na sagem-ov kompjuter(pug i citroen) da ili ne?
Collapse
X
-
Re: Sekvent plin na sagem-ov kompjuter(pug i citroen) da ili ne?
Ugraditi, radi bez problema ukoliko se ugradi kako treba...
-
-
na isti sagemov kompjuter ugradjen plin juce.
normalno radio.
danas nije hteo da prebacuje na plin.
kada se upali auto, na prekidacu polako blinka sijalica kao rad na benzinu i priprema za gas, ali onda zapisti vise puta i ubrzano blinka.
tako valjda javlja neki kvar u sistemu plinskog pogona i auto radi samo na benzin.
ugasim, upalim auto - isto.
sledecih par paljenja isto...
posle par sati, upalim... normalno radi na plin!
kao da je bilo potrebno da se motor ohladi ili da racunar resetuje neke podatke...
pitanje za strucne...
da li je ovo normalno da se ponekad desi ili je definitivno potrebno neko podesavanje sistema?
majstora koji je ugradio plin sam pozvao kada je javljao gresku i nakon opisa prijave kvara rece mi da je verovatno doslo do pada pritiska negde u sistemu i da dodjem sutra da pogleda.
sad ne znam da li uopste ima potrebe da idem jer sada radi kako treba.
Comment
-
-
U svakom slučaju treba da odeš da se proveri, to nije normalno ponašanje. Blinkanje uvek ukazuje na neki kvar. Nisi naveo koji je uredjaj, to jest ECU.
Comment
-
-
Moguće da neku diznu nije utakao dobro pa se od temperature "rastavi" kontakt, dešava se, bolje da se proveri, ostaje zapisano koja je greška bila. Za bocu stvarno ne znam napamet ali možeš i sam da vidiš ako izmeriš prostor za bocu.
Comment
-
Comment