Astra G + e-g@s nece da prebaci na plin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • alek78
    CBC Početnik
    • 26.06.2010
    • 2
    • PO

Astra G + e-g@s nece da prebaci na plin

Pozdrav ljudi,

Vlasnik sam Opel Astre G 1.4 2003. god... auto sam kupio sa ugradjenim e-g@s sekvencijalnim sistemom. Ugradjen je navodno u BG mada prethodni vlasnik nije znao da mi potvrdi tacno gde i kada... Auto je kod mene vise od 2 god i ovaj sistem je radio perfketno do pre par nedelja... Problem je sledeci (po mom laickom zakljucku): kada motor dostigne radnu temperaturu ili je napolju jako toplo sistem nece da predje na rezim rada na plin i motor se gasi...nakon nekog vremena, verovatno kad se motor ohladi sve ponovo radi kako treba... Nema pravila koliko ce dugo da radi na plin, nekad mogu da predjem 20 km, nekada 100...I jos jedna stvar, majstor koji je poslednji pokusao ovo da resi potvrdio mi je tezu da problem ima veze sa tempereturom motora i isparivaca..jer isparivac ostaje hladan i kad motor dostigne radnu temperaturu...itd, itd, itd... Zivim u Pozarevcu i ovde nema nikoga ko bi mogao da se pozabavi ovim tipom uredjaja... Bio bih zahvalan da mi neko odgovori da li se i ko Beogradu (ili okolini) bavi odrzavanjem i servisom E-G@S-a....

Hvala unapred!
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Astra G + e-g@s nece da prebaci na plin

Ako isparivač i dalje ostaje hladan, imaš problem sa protokom vode a to je posao za mehaničara, ili eventualno gasadžiju ako je zapušen isparivač u šta sumnjam.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• alek78
      CBC Početnik
      • 26.06.2010
      • 2
      • PO

Problem mi je nedefinisan jer auto radi savrseno kad uspe da prebaci na plin...da isparivac nije u redu pretpostavljam da ne bi ni radio nikako (mozda gresim), ipak hvala u svakom slucaju A sve jedno ako ko zna ko se bavi e-gas-om neka se javi, konkurs i dalje vazi

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

jer isparivac ostaje hladan i kad motor dostigne radnu temperaturu..
        Nemože da radi na zagrejan motor, isporučuje znatno više gasa nego što treba i zato se ugasi (uguši).. IvanT je radio E@gas , ja sam ga radio a ko je južnije radio ne znam ali je problem za mehaničara ili je crkao isparivač. Mehaničar lako može utvrditi da li ima protoka tečnosti. Nije gas jedino što se kvari na autu, ima tu još delova motora...
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Srdjan
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 2416
          • Bajina Basta/Beograd

Imash li dovoljno rashladne tecnosti? Da li je ikad menjana vodena pumpa?
          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

Working...
          X