fiat bravo 2.0 i plin?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

@Uros Piperski

neznam kako se ponasaju motori na standard fiat bravo/brava...ali mislim da su savim ok,kao sto rekoh i ja imam isti takav motor, samo sa malo vise snage nego kod obicnih fiat bravo, i sasvim sam zadovoljan...

Comment

• Vlada_nbgd
      CBC Senator XXL
      • 11.09.2005
      • 1066
      • Novi Beograd/Topcider
      • ford focus sport pack

Kada sam ti naveo primer tipo,tempra,dedra... nisam mislo da poredim kvaltet motora u tvojim kolima i gore spomenutim vec da ti bolje docaram slicnosti odnosno zajednicke delove na italijanskim kolima...
      FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

@vlada_nbgd

ja nisam govorio o kvalitetu,znam da su oni svi tu negde isti...nego o mogucoj razlici izmecu ovog motora i standard modela,i da se mozda razlikuje ugradnja plina u ovaj model i da je drugacija nego u standard bravo/brava motore...mozda...i dali ima neko da ima plin u novijom fiat motorima,i kako mu se ponasa auto,to jeste masina? u svakom slucaju hvala na odgovoru,i dali imas plin i dali ti je plasticna cev?

zato sam i rekao "Fiat Bravo 2.0 HGT 20V (ima 113 kW) '98 god.,i oko cega treba obrati paznju kod majstora,sta bi trebao da napomenem konkretno ako nesto treba da se napomene" i ako neko zna dali je plasticna cev kod fiat bravo motora...i ako jeste koji je model plina kod konkretno mog motora potrebno ugraditi...

Comment

• Vlada_nbgd
          CBC Senator XXL
          • 11.09.2005
          • 1066
          • Novi Beograd/Topcider
          • ford focus sport pack

Mislim da je najbolje da kontaktiras Doru ili IvanaT,dace ti najpotpuniji odgovor

Comment

hvala na odgovoru,i dali imas plin i dali ti je plasticna cev?

Comment

• kilson
              Moderator
              • 09.10.2004
              • 3216
              • NoviBGD
              • AR 75 GT

@fiatplin2: Kada udjesh u forum Gas i gasne instalacije, obrati pazhnju Obaveshtenja i Sticky (zalepljene teme), sigurno se ne nalazile tu tek tako. Prochitaj, vredi.

Bez obzira kako ti dozhivljavao svoj motor (sportski ili ne) plinska instalacija se mozhe ugraditi, pitanje je samo koji sistem i gde, nadam se da si vec krenuo sa listanjem "ulaznih" tema...

pozz
              Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Vlada_nbgd
                CBC Senator XXL
                • 11.09.2005
                • 1066
                • Novi Beograd/Topcider
                • ford focus sport pack

Imam plin naravno lovato.U mojim kolima i ako su 97' je stari motor 1.6 8 ventila sa dvogrlim karbom tako da nema ni p od plasticne grane.U gradnju je radio IvanT i samo mogu reci

Comment

• MOSLER
                  CBC Senator XXL
                  • 27.05.2005
                  • 1064
                  • Niš

http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... 9d8a55a4fc

Comment

@killaz

naravno da znam da moze da se ugradi (u svaki auto sa benziskim motorm moze da se ugradi plin),samo sam pokusao da saznam koji je model autogas-a najbolje ugraduti...on ima isti motor kao i svaki fiat bravo (samo sto je malo sportski,to jeste ima vecu kubikazu od standard fiat bravo 1.4 i 1.6)

@MOSLER

hvala

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141
                      • Beograd, barajevo-zemun
                      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

takav motor samo sportki i sasvim sam zadovoljan...
                      kakav sportski motor, nesto specijalno pravljen samo za tebe ???

zar nije Fiat najnormalnije ugradjivao 2.0 motore sa ili bez turba u svoje modele, barem sam ih ja video nekoliko- sve cisto fabricka postavka.
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

motor nije sportski ako gledamo ovako globalno,ali ja govorim o motorima samo za fiat bravo,a fiat bravo koji imaju ove motore su uraceni po svojoj konstrukciji kao sportski (spojeleri,malo je spusten od razlike od fiat-a sa standard motorom...) ,kad bi gledali globalno to je sasvim normalan motor 2.0 hgt od 20v,ali ja samo gledam fiat bravo kao model i uvrstio sam ove motore to jeste auto kao sportske zato sto i ih ima dosta manje nego standard motora (auta) fiat bravo..
                        to je sasvim obicni motor kao i svaki drugi 2.0 hgt
                        ali nisam zeleo oko toga da pricam,mene ovde samo zanima dali je neko ugracivao plin u ovakve motore to jeste dali imaju plasticnu usisnu granu...i koji je model plina najbolje ugraditi u ovakav motor.

u toj recenici se nisam dobro izrazio,ispravicu sad

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141

pa pogledaj sam da li je plasticna ili metalna usisna grana, i time ces odmah sam saznati red velicine cene opreme koja mora da se ugradi.

ako ne zelis da se bavis time, onda racunaj na vecu cenu sa sekvencijalnim ubrizgavanjem i nemas nikakve dalje teme niti brige.

naravno da je ugradjivano na takav motor, obican standardni velikoserijski kojih je prodato ko zna koliko stotina hiljada...

ugradjivano je ovde i u isti takav samo turbo 2.0 sa 20V, sekvencijalni naravno.

da je JTS tip motora bi vec bilo vise pitanja sta i kako oko ugradnje...mozda.
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

a nemoze da se ugradi nijedan drugi sistem ako je plasticna ususna grana osim sistem od 1000e
                            ili je moguce ugraditi ali...

Comment

• skaarj
                              CBC Veteran
                              • 25.03.2005
                              • 176
                              • Novi Sad

Moguce je ugraditi i venturi (tj. obican) ali kad se desi detonacija ides peske kuci jer ce se usisna grana najverovatnije raspasti... Zato ti ni jedan odgovoran majstor nece takvo nesto ugraditi...

Ali sve to je pomenuto vec milion puta, pa malo pretrazi forum...
                              *** gf AL QK \=-Q XES1 ***

Comment

• sw.brick
                                CBC Senator XXL
                                • 09.10.2004
                                • 8141

moze umesto sekvencijalnog za 1.000 da se ugradi LPi ubrizgavanje tecnog LPG za 3.000 evra.
                                daljih tehnickih opicja koje uvek rade pouzdano nema.
                                volvo
                                945 SE turbo lpg
                                344 GL lpg

Comment

Working...
                                X